Election Commission
Biennial Elections to the Council of States to fill the seats of members retiring between 02.04.2022 to 09.04.2022-reg.
07 MAR 2022 4:38PM by PIB Delhi
The term of office of 13 members of the Rajya Sabha elected from following 06 States is due to expire on their retirement in April, 2022 as detailed below:
Sl. No.
State
No. of seats
Name of Member
Date of retirement
1.
Assam
02
Ranee Narah
02.04.2022
Ripun Bora
1.
Himachal Pradesh
01
Anand Sharma
02.04.2022
1.
Kerala
03
A. K. Antony
02.04.2022
M. V. Shreyams Kumar
Somaprasad K
1.
Nagaland
01
K. G. Kenye
02.04.2022
1.
Tripura
01
Smti Jharna Das (Baidya)
02.04.2022
1.
Punjab
03
Sukhdev Singh
09.04.2022
Partap Singh Bajwa
Shwait Malik
02
Naresh Gujral
09.04.2022
Shamsher Singh Dullo
2. Out of the five seats to be filled from Punjab three are to be filled by holding one election and other two through another election as these seats belong to two different biennial cycles. Further, the term of office of the members to be elected to the Council of States from the State of Punjab shall be subject to the decision of the Hon’ble Supreme Court in SLP(C) No. 17123/2015 (Election Commission of India Vs Devesh Chandra Thakur & Others).
3.Now, the Commission has decided to conduct biennial elections to the Council of States from above mentioned States in accordance with the following programme:
Sl. No.
Events
Dates
Issue of Notifications
14th March, 2022 (Monday)
Last date of making nominations
21st March, 2022 (Monday)
Scrutiny of nominations
22nd March, 2022 (Tuesday)
Last date for withdrawal of candidatures
24th March, 2022 (Thursday)
Date of Poll
31st March, 2022 (Thursday)
Hours of Poll
09:00 am- 04:00 pm
Counting of Votes
31st March, 2022 (Thursday) at 05:00 pm
Date before which election shall be completed
02nd April, 2022 (Saturday)
4. The Commission has directed that for the purpose of marking preference(s) on the ballot paper only integrated violet colour sketch pen(s) of pre-fixed specification, provided by the Returning Officer, shall be used. No other pen shall, under any circumstances, be used in the above said elections.
5. Adequate measures for close monitoring of the election process by appointing observers shall be taken to ensure free and fair election.
6. Broad Guidelines of Covid-19 as already issued by ECI as well as the recent guidelines issued by ECI as contained in para 06 of Press Note dated 28.09.2021 available at link Schedule for Bye-elections in Parliamentary/Assembly Constituencies of various States - reg - Press Releases 2021 - Election Commission of India (eci.gov.in) to be followed, wherever applicable, during entire election process for all persons.
7. Commission has also directed the Chief Secretaries concerned to depute a senior officer from the State to ensure that the extant instructions regarding COVID-19 containment measures are complied with while making arrangements for conducting the elections.

ইলেক্সন কমিসন
০২.০৪.২০২২দগী ০৯.০৪.২০২২গী মরক্তা থবক্তগী পোত্থারগদবা মেম্বরশিংগী সীৎশিং মেনশিন্নবা কাউন্সিল ওফ স্তেতশিংদা বাইএন্নিএল মীখলশিং
07 MAR 2022 4:38PM by PIB Imphal
২০২২গী এপ্রীল থাদা মখাগী রাজ্য ০৬ অসিদগী খনখিবা রাজ্য সভাগী মেম্বর ১৩না মখোয়গী থবক্তগী পোত্থাবগী মতম নকশিল্লকপনা মেম্বরশিং অসিগী ওফিসকী তর্ম অদু মখাদা কুপথনা লৈরে:
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
সীত মশিং
মেম্বর মমিং
থবক্তগী পোত্থাবা নুমিৎ
১
অসাম
০২
রানী নরা
০২.০৪.২০২২
রিপুন বোরা
২
হিমাচল প্রদেশ
০১
অনন্দ শর্ম
০২.০৪.২০২২
৩
কেরলা
০৩
এ.কে. এন্তোনী
০২.০৪.২০২২
এম.ভি. শ্রীয়ামস কুমার
সোমাপ্রসাদ কে
৪
নাগালেন্দ
০১
কে.জি. কেনয়ী
০২.০৪.২০২২
৫
ত্রিপুরা
০১
শ্রীমতি ঝর্ণ দাস (বাইদ্যা)
০২.০৪.২০২২
৬
পঞ্জাব
০৩
সুখদেব সিংহ
০৯.০৪.২০২২
পর্তাপ সিংহ বাজৱা
শ্বেত মালিক
০২
নরেশ গুজরাল
০৯.০৪.২০২২
শমশের সিংহ দুল্লো
২. পঞ্জাবতগী মেনশিনগদৌরিবা সীৎ মঙাগী মনুংদা, অহুম অমদি ইলেক্সন অমা পাংথোক্তুনা মেনশিনগদবনি অদুগা অতোপ্পা অনি অমনা অতোপ্পা ইলেক্সন পাংথোক্তুনা মেনশিনগনি , মরমদি হায়রিবা সীতশিং অসি তোঙান তোঙানবা বাইনিএল সাইকল অনিদা মনুং চল্লি৷ মখাতানা, পঞ্জাব রাজ্যদগী কাউন্সিল ওফ স্তেতসতা খনগদৌরিবা মেম্বরশিংগী ওফিসকী তর্ম অদু এস.এল.পি.(সি) নম্বর ১৭১২৩/২০১৫(ভারতকী ইলেক্সন কম্মিসন অমদি দেবেশ চন্দ্র থাকুর অমসুং অতোপ্পশিং)দা ইকাই খুম্নরবা সুপ্রিম কোর্তনা থম্লিবা ৱারেপ অদুগী মতুং ইন্না লেপ্লগনি৷
৩.হৌজিক্তি, মখাগী প্রোগ্রাম অসিগা মরী লৈননা মথক্তা পল্লিবা রাজ্য অসিদগী কাউন্সিল ওফ স্তেতসতা বাইনিএল ইলেক্সনশিং পাংথোক্নবা কম্মিসন অসিনা ৱারেপখ্রে:
সিরিএল নম্বর
ইভেন্তশিং
তাংশিং
নোতিফিকেসনশিং ইসু তৌবা
মার্চ ১৪, ২০২২(নিংথৌকাবা)
নোমিনেসনশিং তৌবগী অরোইবা মতম
মার্চ ২১, ২০২২ (নিংথৌকাবা)
নোমিনেসনশিংগী স্ক্রুতিনী
মার্চ ২২, ২০২২(লৈবাকপোকপা)
কেন্দিদেৎশিং ৱিথদ্রো তৌবগী অরোইবা মতম
মার্চ ২৪, ২০২২ (শগোলশেন)
পোল তৌবা নুমিৎ
মার্চ ৩১, ২০২২ (শগোলশেন)
পোল তৌবগী পুং
অয়ুক্কী পুং ০৯:০০- নুংথিলগী পুং ০৪:০০
ভোৎশিং মশিং খিবা
২০২২ মার্চ ৩১,(শগোলশেন),নুংথিলগী পুং ০৫:০০
ইলেক্সন মপুং-ফানা লোইশিনগদবা অদুগী মমাংগী নুমিৎ
এপ্রীল ০২, ২০২২(থাংজ)
বেল্লোত পেপর(শিং)দা প্রিফরেন্স মার্ক তৌনবগীদমক, রিতর্নিং ওফিসরনা পীরিবা মাংজৌননা লেপনখিবা চৎন-ৱারোলগী মতুং ইন্না ইন্তিগ্রেতেদ বাইওলেত কলর স্কেতচ পেন(শিং) খক্তমক শিজিন্নগদবনি হায়না কম্মিসন অসিনা ৱারেপখ্রে৷ মথক্তা হায়রিবা ইলেক্সনশিং অসিদা কলম অমতবু হিরম অমতদা শিজিন্নবা য়ারোই৷
৫. ফ্রী অমসুং ফেয়র ওইবা ইলেক্সন ওইহন্নবগীদমক হিরম অসিগীদমক খল্লিবা ওবজর্বরশিংনা ইলেক্সন প্রোসেস অসি কুপথনা য়েংশিন্নবগী দরকার ওইরিবা খোংথাংশিং লৌখৎকদবনি৷
৬. তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং-লমদমগী পার্লিয়ামেন্তরী/এসেমব্লী কন্সতিতুয়েন্সীশিংদা বাই-ইলেক্সনশিং পাংথোকপগী মতম-২০২১গী প্রেস রিলিজশিং- ইলেক্সন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া (eci.gov.in)দা ফংলিবা ২৮.০৯.২০২১দা থোকখিবা প্রেস নোতকী পেরা ০৬তা পনবগী মতুং ইন্না মীওই পুম্নমক্না ইলেক্সন প্রোসেসকী মতমদা হন্দক্তা ইকুই-কুইদ্রিঙৈদা ই.সি.আই.না ফোংখিবা গাইদলাইনশিং অমদি ই.সি.আই.না মাংজৌননা ইসু তৌখিবা কোবিদ-১৯গী পাক-চাওরবা গাইদলাইনশিং অদু ঙাক্না চৎকদবনি৷
৭. ইলেক্সনশিং অসি পাংথোক্নবগী শিন-লাংবা মতমদা কোবিদ-১৯ কন্তেনমেন্ত মিজরশিংগী মতাংদা লৈরিবা চৎন-কাংলোনশিং অসি ঙাক্না-চৎহন্নবা রাজ্যদগী সেনিয়র ওফিসর অমবু খন্নবসু কম্মিসন অসিনা মরী লৈনবা চীফ সেক্রেতরীশিংদা খঙহনখ্রে৷