Prime Minister's Office
PM participates in virtual summit of Quad leaders
03 MAR 2022 10:55PM by PIB Delhi
Prime Minister participated today at a virtual summit of Quad leaders, along with US President Joe Biden, Australian Prime Minister Scott Morrison and Japanese Prime Minister Fumio Kishida.
The meeting reviewed the progress on Quad initiatives since the September 2021 Quad Summit. The leaders agreed on accelerating cooperation, with an objective to achieve concrete outcomes by the summit in Japan later this year.
Prime Minister underlined that the Quad must remain focused on its core objective of promoting peace, stability and prosperity in the Indo-Pacific region. He called for concrete and practical forms of cooperation within the Quad, in areas like Humanitarian and Disaster Relief, debt sustainability, supply chains, clean energy, connectivity, and capacity-building.
Developments in Ukraine were discussed in the meeting, including its humanitarian implications. The Prime Minister emphasised the need to return to a path of dialogue and diplomacy.
The leaders also discussed other topical issues, including the situation in Southeast Asia, the Indian Ocean region and the Pacific Islands. Prime Minister reiterated the importance of adhering to the UN Charter, international law and respect for sovereignty and territorial integrity.
The leaders agreed to stay in touch and to work towards an ambitious agenda for the forthcoming Leaders’ Summit in Japan.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ক্বাদকী লুচিংবশিংগী ভর্চুৱল সম্মিত্তা শরুক য়াখ্রে
03 MAR 2022 10:55PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি য়ু.এস. প্রেসিদেন্ত, জো বাইদেন, ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী, স্কোত মোরিসন অসমুং জপানগী প্রধান মন্ত্রী, ফুমিয়ো কিশিদাগা লোইননা ক্বাদ লীদরশিংগী ভর্চুৱল সম্মিত্তা শরুক য়াখ্রে।
মীফম অসিনা ২০২১গী ক্বাদ সম্মিতকী মতুংদগী ক্বাদনা পাইখৎলকখিবা অনৌবা খোংথাংশিংগী মতাংদা কয়া য়াম্না খুমাং চাউশিল্লবগে হায়বদু য়েংশিনখ্রে। লুচিংবশিং অদুনা হন্দক্কী চহি অসিগী লোইশিল্লকপদা জপানদা পাংথোক্কদবা সম্মিত অদু ফাওবগী মনুংদা মশক নাইবা আউতকমশিং ফংবনবগী পান্দমগা লোইননা কোওপরেশনঅসিবু হেন্না য়াংশিনহন্নবা য়ানখ্রে।
ক্বাদনা ইন্দো-পেসিফিক রিজনদা শান্তি, মরা চেৎপা অমসুং চাউখৎপা পুরক্নবগী মরু ওইবা পান্দম অদুদা মিৎয়েং থমদুনা লৈগদবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। মহাক্না ক্বাদকী মনুংদা খুদম ওইনা হ্যুমেনিতেরিয়ন অমসুং দিজাস্তর রিলীফ, দেত সস্তেন্নেবিলিতী, সপ্লাই চেনশিং, ক্লীন ইনর্জী, কনেক্তিবিতী অমসুং কেপাসিতী-বিল্দিংগুম্বা এরিয়াশিংদা মশক নাইবা অমসুং প্রেক্তিকেল ওইবা মওংগী কোওপরেশন পীনবগীদমক্তা হায়খি।
মীফম অদুদা য়ুক্রেনদা মখোয়গী হ্যুমেনিতেরিয়ন ইমপ্লিকেশনশিং য়াওনা ওইরক্লিবা ফিভমশিং অদুগী মতাংদা খন্নখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা ৱারী শানদুনা অমসুং দিপ্লোমেসী লম্বিদা অমুক হন্না চৎপগী তঙাইফদবা অদুগী মতাংদা য়াম্না মরু ওইনা হায়খি।
লুচিংবশিং অদুনা সাউথইস্ত এসিয়া, ইন্দিয়ন ওসীন রিজন অমসুং পেসিফিক আইলেন্দশিংদা লৈরিবা ফিভম অদু য়াওনা, অতোপ্পা মরু ওইবা ৱফমশিংদসু খন্নখি। প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এন. চার্তর, ইন্তর্নেস্নেল লোগী মতুং ইন্না চৎপা অমসুং সোভরেনতী অমসুং তেরিতোরিয়েল ইন্তেগ্রিতীবু ইকাইখুম্নবা উৎপগী মরু ওইবা অদুগী মতাংদা হন্না-হন্না হায়খি।
লুচিংবশিং অদুনা পাউ ফাওনদুনা লৈনবা অমসুং জপানদা পাংথোক্কদবা লাক্কদবা লুচিংবশিংগী সম্মিত অসিগীদমক্তা য়াম্না চাউবা এজেন্দা অমগী মাইকৈদা থবক তৌনবা য়ানখ্রে।