কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
নেসনেল স্তার্তঅপ এৱার্দ ২০২২গীদমক্তা সেক্তর ১৭ অমসুং অখন্নবা কাঙলুপ ৭তগী লৈঙাক্না এপ্লিকেসন কৌরি
01 MAR 2022 4:36PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.)না নেসনেল স্তার্তঅপ এৱার্দকী অহুমসুবা ইদিসন হৌদোকখ্রে‍। অজাদি কা অমৃত মহোতসবকী পরিংদা চত্তুনা, নেসনেল স্তার্তঅপ এৱার্দ ২০২২না ভারতকী চাওখৎ ৱারীদা অওনবা পুরকপদা মরুওইবা থৌদাং লৌরিবা অমদি আত্মনিরভর ভারতকী ৱাখল্লোনবু থৌদুনা চৎনবা মতিং অমসুং মঙম লৈবা স্তার্তঅপশিংবু শকখঙগনি‍।
অহানবা নেসনেল স্তার্তঅপ এৱার্দ ২০২০দা লাউথোকখিবনি অমদি ভারত পুমবদগী স্তার্তঅপ অমসুং ইকোসিস্তেম ইনেব্লর ১৬০০ হেনবদগী এপ্লিকেসন থারকখি‍। হন্দক্তা লোইখিবা নেসনেল স্তার্তঅপ এৱার্দ ২০২১দা স্তার্তঅপ অমসুং ইকোসিস্তেম ইনেব্লর ২,২০০ হেনবনা শরুক য়াখি‍। ইদিসন অনি মায় পাক্না পাঙথোক্লবা মতুংদা, নেসনেল স্তার্তঅপ এৱার্দ ২০২২ এপ্লিকেসনগীদমক হাংদোরকখিবনি‍।
স্তার্তঅপকী মনা অসি সেক্তর ১৭তা সব-সেক্তর ৫০ থোক্না খায়দোক্তুনা পীগনি‍। সেক্তর ১৭ অদুদি লৌউ-শিংউ, শা-শন লোইবা, কন্সত্রক্সন, থক্নবা ঈশিং, মহি মশিং অমসুং স্কিল দেভেলপমেন্ত, ইনর্জী, এন্তরপ্রাইজ তেক্নোলোজী, অকোয়বগী ফীভম, ফিনতেক, ফুদ প্রোসেসিং, হকশেল অমসুং নুংঙাই য়াইফবা, ইন্দস্ত্রী ৪.০, মেদিয়া অমসুং এন্তরতেনমেন্ত, সিক্যুরিতী, স্পেস, ত্রান্সপোর্ত, অমসুং ত্রাভেলনি‍।
মসিগী মথক্তা, স্তার্তঅপশিংগী অখন্নবা কাঙলুপ তরেৎসু য়াওরি:
• নুপীনা লুচিংবা স্তার্তঅপশিং
• খুঙ্গঙগী লমদা পীবা ইথিল
• কেম্পস স্তার্তঅপশিং
• মেনুফেকচরিং এক্সেলেন্স
• লাইচৎ (ঙাকথোক্নবা, লাইওং খঙদোক্নবা, লায়েংনবা, শেন্ননবা, দিজিতেল কন্নেক্ত, ৱর্ক ফ্রোম হোম সোলুসন্নচিংবা) লাকশিন্নবা ইন্নোভেসন
• ইন্দিক লোলশিংদা পীবা সোলুসন নৎত্রগা বিজিনেস ওপরেসন
• অৱাং-নোংপোক (অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, মনিপুর, মেঘালয়া, মিজোরম, নগালেন্দ, সিক্কিম অমসুং ত্রিপুরা) অমসুং চীংগী স্তেত/য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংদগী (হিমাচল প্রদেশ, উত্তরাখন্দ, জম্মু অমসুং কাস্মির, অমদি লদাখ) স্তার্তঅপশিং
নেসনেল স্তার্তঅপ এৱার্দ ২০২২না অখন্নবা ইনক্যুবেতরশিং অমসুং এক্সেলেরেতরশিংবু পাক চাউবা স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেম শেমগৎপগী মরুওইবা মচাক ওইনা মনা পীগনি‍।
মকোক তারক্লবা স্তার্তঅপশিংদা লুপা লাখ ৫গী শেলগী মনা পীগনি‍। মকোক মথঙ তারক্লবশিংদা মতিং লৈবা পাইলোত প্রোজেক্তশিং অমসুং ৱর্ক ওর্দরগীদমক্তা মরী লৈনবা পব্লিক ওথোরিতিশিং অমসুং কোর্পোরেতশিংগী মমাঙদা, অমদি ইমভেস্তরশিংগী মফমদা পিতচিংগী খুদোংচাবা ফংনবগীদমক মখোয়গী সোলুসন উৎননবা তাঞ্জা পীগনি‍। মখোয়দা তোঙান তোঙানবা লৈবাক্কী অমদি মালেমগী থাক্তা পাঙথোকপা স্তার্তঅপকী থৌরমশিংদা শরুক য়ানবগী অহানবা খুদোংচাবসু পীগনি‍।
মকোক তারক্লবা ইনক্যুবেতর অমসুং এক্সেলেরেতর অমমমদা লুপা লাখ ১৫গী শেলগী মনা পীগনি‍।
নেসনেল স্তার্তঅপ এৱার্দ ২০২২গী এপ্লিকেসন মার্চ ১৫, ২০২২ ফাওবা থাজিল্লকপা য়ারি‍। অহেনবা ৱারোলগীদমক www.startupindia.gov.in/content/sih/en/nsa2022.html দা চঙবিয়ু‍।

Ministry of Commerce & Industry
Government invites applications for National Startup Awards 2022 across 17 sectors and 7 special categories
01 MAR 2022 4:36PM by PIB Delhi
The Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) has launched the third edition of the National Startup Awards. In line with Azadi Ka Amrit Mahotsav, the National Startup Awards 2022 will acknowledge startups and enablers who have been instrumental in revolutionising the development story of India and hold within them the power and potential to further fuel the spirit of Aatmanirbhar Bharat.
The first National Startup Awards were announced in 2020 and witnessed applications from over 1,600 startups and ecosystem enablers across India. The recently concluded National Startup Awards 2021 saw participation from over 2,200 startups and ecosystem enablers. After conducting two successful editions, the National Startup Awards 2022 are open for applications.
The awards for startups will be given in 17 sectors classified into 50 sub-sectors. The 17 sectors are Agriculture, Animal Husbandry, Construction, Drinking Water, Education & Skill Development, Energy, Enterprise Technology, Environment, FinTech, Food Processing, Health and Wellness, Industry 4.0, Media & Entertainment, Security, Space, Transport, and Travel.
In addition, there are seven special categories of awards for startups:
• Women-led startups
• Impact in rural areas
• Campus startups
• Manufacturing excellence
• Innovation tackling the pandemic (preventive, diagnostic, therapeutic, monitoring, digital connect, work from home solutions, etc.)
• Solution delivery or business operations in Indic languages
• Startups from North-East (Arunachal Pradesh, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Sikkim, and Tripura) and Hilly States/ Union Territories (Himachal Pradesh, Uttarakhand, Jammu & Kashmir, and Ladakh)
The National Startup Awards 2022 will also reward exceptional incubators and accelerators as key building blocks of a robust startup ecosystem.
A cash prize of INR 5 lakh will be awarded to each winning startup. The winners and runners-up will also be given opportunities to present their solutions to relevant public authorities and corporates for potential pilot projects and work orders and pitching opportunities with investors. They will also be given priority for participation in various national and international startup events.
A cash prize of INR 15 lakh each will be awarded to one winning incubator and one winning accelerator.
The applications for the National Startup Awards 2022 are open till 15th March 2022. For more details, visit www.startupindia.gov.in/content/sih/en/nsa2022.html.