ସଡକ ପରିବହନ ଓ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦୁଇ ଚକିଆ ଯାନର ପରିବହନ ପାଇଁ ସର୍ବାଧିକ ତିନି ଡେକ୍ ଥିବା ବଡ଼ ବାହନ ଏବଂ ଟ୍ରେଲର ପାଇଁ ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଜାରି
27 FEB 2022 10:37AM by PIB Bhubaneswar
ସଡ଼କ ପରିବହନ ଓ ରାଜମାର୍ଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ 25 ଫେବୃୟାରୀ 2022 ରେ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ମୋଟର ବାହନ ନିୟମ 1989 ର ନିୟମ 93 ରେ ସଂଶୋଧନ କରିବା ପାଇଁ ଅଧିସୂଚନା ଜାରି କରିଛନ୍ତି ଯାହା ଅନୁସାରେ ଦୁଇ ଚକିଆ ବାହନର ପରିବହନ ପାଇଁ ବଡ଼ ବାହାନ ଏବଂ ଟ୍ରେଲରରେ ସର୍ବାଧିକ ତିନି ଡେକ୍ ରହିପାରିବ ଓ ଭାର ବହନ ସଂରଚନା, ଡ୍ରାଇଭରଙ୍କ କ୍ୟାବିନ ଉପର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଉଠି କରି ରହିନଥିବା ଆବଶ୍ୟକ।
ଏହାଦ୍ବାରା ଦୁଇଚକିଆ ଯାନର ପରିବହନ ପାଇଁ ପରିବହନ କ୍ଷମତା 40-50 ପ୍ରତିଶତ ବଢ଼ିଯିବ।
ବିବରଣୀ ଦେଖିବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ କରନ୍ତୁ।

Ministry of Road Transport & Highways
Notification issued for rigid vehicles and trailers for having maximum of three decks to transport two wheelers
27 FEB 2022 10:37AM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has issued a notification on 25th February 2022 to amend Rule 93 of the Central Motor Vehicles Rules 1989, whereby rigid vehicles and trailers can have a maximum of three decks to transport two wheelers, with the load body not projecting over the driver's cabin.
This will enhance the carriage capacity of two wheelers by 40-50%.
click here to see the details