সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
২০১৪গী মতুংদা এ.এ.আই.সি.এল.এ.এস.না অহেনবা দোমেস্তিক এয়র কার্গো তর্মিনেল ২৭ শাখ্রে
07 FEB 2022 4:25PM by PIB Imphal
চহি ২০১৪ ফাওবদা ভারত্তা দোমেস্তিক এয়র কার্গো তর্মিনেল ১১ অমসুং ইন্তরনেস্নেল এয়র কার্গো তর্মিনেল ১৯ লৈরম্মি। এয়রপোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এ.এ.আই.) / এ.এ.আই. কার্গো লোজিস্তিক্স এন্দ এলাইদ সর্বিসেস কম্পেনী লিমিতেদ (এ.এ.আই.সি.এল.এ.এস.)না অতোপ্পা দোমেস্তিক এয়র কার্গো তর্মিনেল ২৭ অমগা শাখ্রে। মসিগী মথক্তা দোমেস্তিক্কা লোয়ননা ইন্তরনেস্নেল এয়র কার্গো তর্মিনেলশিংগী ইস্তাব্লিশমেন্তকী প্রোসেসতসু এঙ্গেজ তৌরিবা জোইন্ত ভেঞ্চর (জে.ভি.)/পব্লিক প্রাইভেৎ পার্তনরশিপ (পি.পি.পি.) অমসুং রাজ্য সরকার এয়ারপোর্তশিং লৈরি। মতৌ অদুম্না, পোৎ-চৈশিং খোংজেল য়াংনা পুথোক-পুসিন তৌবা লাইথোকহনবগীদমক কার্গো হেন্দলিং পোতেন্সিএল লেপ্পা লৈতনা হেনগৎহলক্লি।
এ.এ.আই.সি.এল.এ.এস.না তায়র-II অমসুং তায়র-III শহরশিংদা কার্গোগী ভোল্যুমগীদমক ফীসিবিলিতীদা দিপেন্দ তৌবা য়াওনা দোমেস্তিক কার্গো তর্মিনেলশিং লিংখৎপগী থোংদা কার্গো হেন্দলিং ফেসিলিতীশিং শেমগৎপগী মায়কৈদা ৱাফম থম্লি। মদুগী মহৈ অমা ওইনা, ২০১৪গী মতুংদা এ.এ.আই.সি.এল.এ.এস.না অমৃতসর, মদুরাই, মেঙ্গলোর, বিসাখাপত্নম, চেন্নাই, ইন্দোর, কোলকতা, অহমেদাবাদ, রাইপুর, ঔরঙ্গবাদ, ভুবনেশ্বর, বরানাসি, গৱা, শ্রীনগর, রাঞ্চি, ত্রিবান্দম, গুৱাহাতি, বিজয়ৱাদা, বাগদোগ্রা, জম্মু, লেহ, সুরত, ভোপাল, দেহরাদুন, রাজামুন্দরী, তিরুপতি অমসুং হুব্বলিদা অহেনবা দোমেস্তিক এয়র কার্গো তর্মিনেল ২৭ শেমগৎখ্রে।
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী (জেনরেল (দা.) ভি. কে. সিংহ (রিতয়ার্দ)না অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।

Ministry of Civil Aviation
27 additional domestic air cargo terminals are built by AAICLAS after 2014
07 FEB 2022 4:25PM by PIB Delhi
Till the year 2014, there were 11 Domestic Air Cargo Terminals and 19 International Air Cargo Terminals in India. Airports Authority of India (AAI) / AAI Cargo Logistics and Allied Services Company Limited (AAICLAS) has created another 27 Domestic Air Cargo Terminals. In addition, there are Joint Venture (JV)/ Public Private Partnership (PPP) and State Government Airports which are also engaged in the process of establishment of Domestic as well as International Air Cargo Terminals. Thus, the Cargo handling potential has been considerably enhanced to facilitate faster movement of goods.
AAICLAS is committed towards creation of cargo handling facilities through establishment of domestic cargo terminals including in the Tier-II and Tier-III cities depending upon the feasibility for volume of cargo. As a result, additional 27 domestic air cargo terminals have been created by AAICLAS after 2014 at Amritsar, Madurai, Mangalore, Visakhapatnam, Chennai, Indore, Kolkata, Ahmedabad, Raipur, Aurangabad, Bhubaneswar, Varanasi, Goa, Srinagar, Ranchi, Trivandrum, Guwahati, Vijayawada, Bagdogra, Jammu, Leh, Surat, Bhopal, Dehradun, Rajahmundry, Tirupati and Hubballi.
This information was given by the Minister of State in the Ministry Of Civil Aviation (Gen (Dr) V. K. Singh (Retd) in a written reply to a question in Rajya Sabha today.