অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দোনর মন্ত্রালয়গী মখাদা এন.ই.সি.গী ঙাক্লৌগী মখাদা রেজিস্তর তৌবা সোসাইতী অমা ওইরিবা – এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.না লৌখৎপা খোঙথাংদা আত্মা নির্ভর নোর্থ ইস্তকী অনৌবা মিৎয়েং অমগা লোয়ননা লৌউ-শিংউবা
21 FEB 2022 5:18PM by PIB Imphal
দিওমালি অসি অরুনাচল প্রদেশকী তিরাপ দিস্ত্রীক্তা লৈবা মফম অসিগী মীওই অয়াম্বা লৌউ-শিংউবদা মথৌ চিনবা লম অমনি। মফম অসি লৌউ-শিংউবদা চুনবা মরম্না এন.ই.আর.দা স্পাইস থাবগী য়াম্না চাউনা আসা লৈরি।
২০২২গী ফেব্রুৱারীগী ১২দা, ভারত সরকারগী, দোনর মন্ত্রালয়গী, নোর্থ-ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)গী মখাদা নোর্থ ইস্তর্ন রিজন কম্ম্যুনিতী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.), শিলং অমদি স্পাইস বোর্দ দিবিজন ওফিস নম্সাই, অরুনাচল প্রদেশকা খুৎশ্নদুনা অরুনাচল প্রদেশকী, তিরাপতা, দিওমালিদা লৈবা পাতকাই হিলস ৱেলফিয়র সোসাইতী ওফিসতা স্পাইস থারিবশিংগী ত্রেনিং প্রোগ্রাম অমা পাংথোকখ্রে।
মসিগা মরী লৈননা, পার্তিসিপেন্তশিং ৬০ (হুম্ফু)গী মথক্তা ত্রেনিং পীখ্রে। মখোয়বু স্পাইস থাবা লোয়ন-লোয়ননা শেন্থোক-লম্বী ওইনবা মখোয়গী পোত্থোকশিং য়োন্ননবগী ত্রেনিংশিং পীখি।
স্পাইস বোর্দ ওথোরিতীনা মখা তানা উৎখি মদুদি লৌমীশিংবু মখোয়গী ফার্মগী থবকশিং অমসুং শেন্মিৎলোনগী ফিভম ফগৎনবা লৌমীশিংবু পুক্নিং থৌগৎনবা নমশাং ব্লোক অমসুং সোহা ব্লোক্তা অসিগুম্বা প্রোজেক্তশিং লাক্কদৌরিবা মতম খরা অসিদা হাপ্লগনি।

Ministry of Development of North-East Region
Agriculture with New Perspective of Atma Nirbhar North East-Initiative of NERCRMS - a registered society under the aegis of NEC under the Ministry of DoNER.
21 FEB 2022 5:18PM by PIB Delhi
Deomali hamlet is located in the Tirap district of Arunachal Pradesh, where most people are engaged in agriculture. Since the growing of spices has great potential in NER due to suitable agro-climatic conditions.
On February 12, 2022, the North Eastern Region Community Resource Management Society (NERCRMS), Shillong, in collaboration with the Spice Board Divisional Office Namsai, Arunachal Pradesh, under the North Eastern Council (NEC), Ministry of DoNER, GoI, organised a training programme for spice growers at the Patkai Hills Welfare Society Office, Deomali, Tirap, Arunachal Pradesh.
Accordingly, more than 60 (sixty) participants were trained. They were trained in spice growing as well as to sell their produce for income generation.
Spice Board authorities further highlighted that more such projects will be implemented in the Namsang Block and Soha Block in the near future to encourage farmers to improve their farm activities and economic status.