Ministry of Textiles
A total of 1,77,825 Weavers and Artisans are registered on Government-e-Marketplace (GeM)
Total sales figure as recorded on GeM portal since July 2020 till date is Rs 118.30 crore by the registered Artisans and Weavers
09 FEB 2022 4:22PM by PIB Delhi
A total of 1,77,825 artisans and weavers are registered on Government-e-Marketplace (GeM) to sell their products directly to various Government departments and organizations. The State/UT- wise details is annexed at Annexure-I. Total sales figure as recorded on GeM portal since July 2020 till date comes to Rs 118.30 crore by the registered artisans and weavers. 1,116 artisans & weavers have registered themselves on GeM portal. Total sales figure as recorded on GeM portal since July 2020 till date comes to Rs 19.43 crore by the registered artisans and weavers for Delhi.
Annexure -I
State/UT-wise number of artisans and weavers registered on GeM
Sl.No.
State/UT
Count of Seller State
No. of registered artisans and weavers
1.
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
37
91
1.
ANDHRA PRADESH
79
35624
1.
ARUNACHAL PRADESH
80
2290
1.
ASSAM
1142
4126
1.
BIHAR
173
2229
1.
CHANDIGARH
546
-
1.
CHHATTISGARH
299
2638
1.
DADRA AND NAGAR HAVELI
8
-
1.
DAMAN AND DIU
3
-
1.
DELHI
3468
1116
1.
GOA
19
59
1.
GUJARAT
1501
4316
1.
HARYANA
703
2558
1.
HIMACHAL PRADESH
112
656
1.
JAMMU AND KASHMIR
1897
528
1.
JHARKHAND
257
1718
1.
KARNATAKA
286
10316
1.
KERALA
37
8889
1.
LADAKH
16
-
1.
MADHYA PRADESH
807
6701
1.
MAHARASHTRA
941
1574
1.
MANIPUR
54
3450
1.
MEGHALAYA
84
1079
1.
MIZORAM
1
530
1.
NAGALAND
69
1280
1.
ORISSA
237
4901
1.
PUDUCHERRY
2
-
1.
PUNJAB
2494
1259
1.
RAJASTHAN
1432
1875
1.
SIKKIM
19
28
1.
TAMIL NADU
166
18010
1.
TELANGANA
229
22717
1.
TRIPURA
57
4094
1.
UTTAR PRADESH
3335
11705
1.
UTTARAKHAND
375
3791
36.
WEST BENGAL
1639
9666
37.
OTHERS
276
8011
Total
22880
177825
This information was given by the Minister of State for Textiles Smt. Darshana Jardosh in a written reply in the Lok Sabha today.

তেক্সতাইল মন্ত্রালয়
গবর্নমেন্ত-ই-মার্কেৎপ্লেস (জি.ই.এম.)দা ফিশা লৌনশা তৌবা মীওই অমসুং আর্তিসান পুন্না ১,৭৭,৮২৫ রেজিস্তার তৌখি
রেজিস্তার তৌরবা আর্তিসানশিং অমসুং ফিশা লৌনশা তৌবা মীওইশিংনা ২০২০গী জুলাইদগী ঙসি ফাওবদা জি.ই.এম. পোর্তেলদা য়োনখিবা অপুনবা ফিগর অসি লুপা করোর ১১৮.৩০নি
09 FEB 2022 4:22PM by PIB Imphal
তোঙান তোঙানবা গবর্নমেন্ত দিপার্তমেন্তশিং অমসুং ওর্গনাইজেসনশিংদা মখোয়গী পোত্থোকশিং দাইরেক্ত ওইনা য়োন্নবগীদমক ফিশা লৌনশা তৌবা মীওই অমসুং আর্তিসান পুন্না ১,৭৭,৮২৫ গবর্নমেন্ত-ই-মার্কেৎপ্লেস (জি.ই.এম.)দা রেজিস্তার তৌখি। রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সর-Iদা পীরি। রেজিস্তার তৌরবা আর্তিসানশিং অমসুং ফিশা লৌনশা তৌবা মীওইশিংনা ২০২০গী জুলাইদগী ঙসি ফাওবদা জি.ই.এম. পোর্তেলদা য়োনখিবা অপুনবা ফিগর অসি লুপা করোর ১১৮.৩০নি। আর্তিসান অমসুং ফিশা লৌনশা তৌবা মীওই ১,১১৬না মখোয় মশাবু জি.ই.এম. পোর্তেলদা রেজিস্তার তৌখি। দিল্লীগী ওইনা রেজিস্তার তৌরবা আর্তিসানশিং অমসুং ফিশা লৌনশা তৌবা মীওইশিংনা ২০২০গী জুলাইদগী ঙসি ফাওবদা জি.ই.এম. পোর্তেলদা রেকোর্দ তৌখিবা অপুনবা য়োনখিবা ফিগর অসি লুপা করোর ১৯.৪৩ ওইখি।
এনেক্সর –I
রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী ওইবা জি.ই.এম.দা রেজিস্তার তৌরবা আর্তিসানশিং অমসুং ফিশা লৌনশা তৌবা মীওইশিংগী মশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
য়োল্লিবা রাজ্যগী মশিং
রেজিস্তার তৌরবা আর্তিসানশিং অমসুং ফিশা লৌনশা তৌবা মীওইশিংগী মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
৩৭
৯১
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৭৯
৩৫৬২৪
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৮০
২২৯০
৪
অসাম
১১৪২
৪১২৬
৫
বিহার
১৭৩
২২২৯
৬
চান্দিগর
৫৪৬
-
৭
ছত্তিশগর
২৯৯
২৬৩৮
৮
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
৮
-
৯
দামন অমসুং দ্যু
৩
-
১০
দিল্লী
৩৪৬৮
১১১৬
১১
গৱা
১৯
৫৯
১২
গুজরাত
১৫০১
৪৩১৬
১৩
হরিয়ানা
৭০৩
২৫৫৮
১৪
হিমাচল প্রদেশ
১১২
৬৫৬
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১৮৯৭
৫২৮
১৬
ঝার্খন্দ
২৫৭
১৭১৮
১৭
কর্নাতকা
২৮৬
১০৩১৬
১৮
কেরলা
৩৭
৮৮৮৯
১৯
লদাখ
১৬
-
২০
মধ্য প্রদেশ
৮০৭
৬৭০১
২১
মহারাস্ত্র
৯৪১
১৫৭৪
২২
মনিপুর
৫৪
৩৪৫০
২৩
মেঘলায়া
৮৪
১০৭৯
২৪
মিজোরাম
১
৫৩০
২৫
নগালেন্দ
৬৯
১২৮০
২৬
ওরিশা
২৩৭
৪৯০১
২৭
পুদুচেরী
২
-
২৮
পঞ্জাব
২৪৯৪
১২৫৯
২৯
রাজস্থান
১৪৩২
১৮৭৫
৩০
সিক্কিম
১৯
২৮
৩১
তমিল নাদু
১৬৬
১৮০১০
৩২
তেলঙ্গনা
২২৯
২২৭১৭
৩৩
ত্রিপুরা
৫৭
৪০৯৪
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৩৩৩৫
১১৭০৫
৩৫
উত্তরাখন্দ
৩৭৫
৩৭৯১
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গোল
১৬৩৯
৯৬৬৬
৩৭
অতোপ্পশিং
২৭৬
৮০১১
অপুনবা
২২৮৮০
১৭৭৮২৫
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি লোক সভাদা তেক্সতাইলগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতী দর্শনা জর্দোশনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।