মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
কোবিদ মনুংদা এম.এস.এম.ই.শিংদা শেলগী তেংবাং
03 FEB 2022 5:21PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা ফন্দশিংগী ফন্দ অমা ওইরিবা সেল্ফ রেলিয়েন্ত ইন্দিয়া (এস.আর.আই.) ফন্দ হৌদোকখ্রে, মদুনা এম.এস.এম.ই.শিংদা গ্রোথ ফন্দিং এক্সতেন্দ তৌনবা পান্দম থম্লি।
এস.আর.আই. ফন্দগী হায়লাইতশিং মখাদা লৈরে:-
• ইক্বিতী, ক্বাসি-ইক্বিতী অমসুং দেবত (মরী লৈনবা এস.ই.বি.আই. গাইদলাইনশিংগী মখাদা অয়াবা পীবগী মতুং ইন্না)কী খুত্থাংদা গ্রোথ কেপিতেল ওইনা ওনৱার্দ প্রোভিজনগীদমক দোতর ফন্দশিংদা ফন্দিং সপোর্ত ফংহনবা।
• এম.এস.এম.ই.শিং খোংজেল য়াংনা চাউখৎহনবদা সপোর্ত তৌবা অমদি মদুনা ইকোনোমী হেনগৎহনবা অমসুং এমপ্লোইমেন্ত ওপোর্চুনিতীশিং শেম্বা।
• এম.এস.এম.ই. ব্রেক্কেৎকী ৱাংমদা গ্রেজুএত তৌনবা অমদি নেস্নেল/ইন্তরনেস্নেল চেম্পিয়ন ওইরকপা এম.এস.এম.ই.শিংদা সপোর্ত তৌবা।
• মরীলৈনবা তেক্নোলোজীশিং, পোৎ-চৈশিং অমসুং সর্বিসশিং পুথোক্তুনা ভারতপু মরোমদোম লেপচবা ঙমহনবদা মতেং পাংলিবা এম.এস.এম.ই.শিংদা সপোর্ত তৌবা।
• এম.এস.এম.ই.শিংদা ইনভেস্ত তৌবদা ইন্তরেস্ত ওইবা দোতর ফন্দশিং এম্পেনেল ওইরগনি।
• এম.এস.এম.ই.শিংদা ইনভেস্ত তৌরিবা ফন্দশিংগী চাদা ২০দি এস.আর.আই. ফন্দনা ফংহল্লগনি।
• এম.এস.এম.ই.দি. এক্ততা পীরিবা দিফিনিসনগী মতুং ইন্না এসেসমেন্তকী মতুং, মখোয় ভাইএবল ওইরবা, পিজিতিব গ্রোথ ত্রাজেক্তরী অমা লৈরবা, অমদি গ্রোথকীদমক দিফাইন্দ বিজিনেস প্লান অমা লৈরবা এম.এস.এম.ই.শিং ইলিজিবল প্রোভাইদ তৌরগনি। মমাংগা সি.এ.জি.আর. চহি ৩ কন্সিদর তৌগনি।
• নন প্রোফিৎ ইন্সতিত্যুসনশিং, এন.বি.এফ.সি.শিং, ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন সেক্তর, মাইক্রো ক্রিদিৎ সেক্তর অমসুং অতোপ্পা ফাইনান্সিএল ইন্তরমেদিয়ারিশিং কন্সিদরেসনগীদমক ইলিজিবল ওইরোই।
এম.এস.এম.ই.শিং অমমমদা লুপা করোর ১০.০০গী এভরেজ ইনভেস্তমেন্ত অমা এস্যুম তৌরগা চাউরাক্না এম.এস.এম.ই. ৫০০০দা কানবা ফংহল্লগনি।
স্কিম অসিগী মখাদা ফাইনান্সিএল সপোর্তনা মথৌ তৌরিবা এম.এস.এম.ই.শিংবু চাউখৎহন্নবগীদম ফাইনান্সিএল কেপাসিতী হেনগৎহন্নবা হোৎনদুনা মখোয়গী বিজিনেস পাকথোক চাউথোকহনবা অমসুং নেস্নেল/ইন্তরনেস্নেল চেম্পিয়নশিং ওইহনবনি।
স্কিম অসি “এন.এস.আই.সি. ভেঞ্চর কেপিতেল ফন্দ লিমিতেদ” কৌবা স্পিসিএল পর্পোজ ভেহিকল অমনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবনি। এন.এস.আই.সি. ভেঞ্চর কেপিতেল ফন্দ লিমিতেদনা ইনফোর্ম তৌরকপগী মতুং ইন্না হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর ১,০৮০গী কমিৎমেন্ত অমা এপ্রুব তৌখ্রে।
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি লোক সভাদা মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজেসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নরায়ন রানেনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
FINANCIAL ASSISTANCE TO MSMEs DURING COVID
03 FEB 2022 5:21PM by PIB Delhi
The Government of India has launched Self Reliant India (SRI) Fund, a fund of funds which aims to extend growth funding to MSMEs.
The highlights of SRI Fund are as under:-
• To provide funding support to Daughter Funds for onward provision as growth capital through equity, quasi-equity and debt (as permitted under relevant SEBI guidelines).
• To support faster growth of MSMEs and thereby ignite the economy and create employment opportunities.
• To support MSMEs to graduate beyond the MSME bracket and become National/International Champions.
• To support MSMEs which help making India self-reliant by producing relevant technologies, goods and services.
• Daughter Funds which are interested in investing in MSMEs shall be empanelled.
• 20% of the funds invested in MSMEs shall be provided by SRI Fund.
• MSMEs as per the definition given in the MSMED Act shall be eligible provided, after assessment, they are found viable, have a positive growth trajectory, and have a defined business plan for growth. Previous 3 years CAGR will be considered.
• Non Profit institutions, NBFCs, financial inclusion sector, micro credit sector and other financial intermediaries shall not be eligible for consideration.
Assuming an average investment of Rs. 10.00 Crore per MSMEs, approximately 5000 MSME are likely to be benefited.
The financial support under this scheme intends to increase the financial capacity of viable MSMEs for growth to expand their business and become National/International Champions.
The scheme is being implemented by a special purpose vehicle named “NSIC Venture Capital Fund Limited”. As informed by NSIC Venture Capital Fund Limited, a Commitment of Rs.1,080 crore has been approved so far.
This information was given by Union Minister for Micro, Small and Medium Enterprises, Shri Narayan Rane in a written reply in Lok Sabha today.