থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা “য়ুমদগী থবক শুরিবা” এমপ্লোয়ীশিং অমসুং পর্সোনেল দি.ও.পি.তি. দি.এ.আর.পি.জি., পব্লিক গ্রীবেন্স অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়গী ক্বারিন্তিন্দা লৈরিবা অমসুং কোবিদ-১৯না নারবা ওফিসরশিং অমসুং স্তাফশিংসু য়াওনা য়েংশিনখ্রে, মখোয়গী হকচাংগী ফিভমসু হংখি
মন্ত্রালয় অসিগী এমপ্লোয়ী ৮৭৯গী মনুংদা ৬০না য়াম্না চম্বা লায়োংগা লোয়ননা নারি, অদুবু হোস্পিতালাইজেসনগী কেস অমফাওবা রিপোর্ত লৈতে: দাঃ জিতেন্দ্র সিংহ
মন্ত্রীনা হায়রি, থবক্তদি অকাইবা লেত্রি, অকক্নবা মতম লৈতবা অমদি পান্দম অমগা লোয়ননা থবক তৌবগী হৈনবিনা মরম ওইদুনা কেস খরদা হেন্নদুম থবক হেন্না তৌরি
19 JAN 2022 6:35PM by PIB Imphal
রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী; রাজ্যগী মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) আর্থ সাইন্স; এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সোন্নেল, পব্লিক গ্রীবেন্সেস, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেস, দাঃ জিতেন্দ্র সিংহ ঙসি “য়ুমদগী থবক শুরিবা” এমপ্লোয়ীশিং অমসুং পর্সোনেল দি.ও.পি.তি. দি.এ.আর.পি.জি., পব্লিক গ্রীবেন্স অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়গী ক্বারিন্তিন্দা লৈরিবা অমসুং কোবিদ-১৯না নারবা ওফিসরশিং অমসুং স্তাফশিংসু য়াওনা য়েংশিনখ্রে।
মহাক্না মখোয় পুম্নমক্কী হকচাংগী ফিভমগী মরমদা হংখি অমসুং মখোয়না থেংনরিবশিং লোয়ন-লোয়ননা অনিং অপাম্বশিং ফোংদোক্নবসু হায়খি।
মিতিং অসিদা, দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা অপেনবা ফোংদোক্তুনা হায়খি মদুদি চহি ১৮ অমসুং মথক্কী ইলিজিবল ওইরবা এমপ্লোয়ী পুম্বনা দোজ অনিমক্কী ভেক্সিন ফংখ্রে অমসুং ওমিক্রোন্না খঙহেন হেগৎলকপনা মরম ওইরদুনা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিন কাপথোক্কদবা মীওইশিংনা য়াম্না অথুবা মতমদা কাপথোক্নবা মীয়াম্দা কন্না হায়খি।
মন্ত্রীনা পাউদমখি মদুদি দি.ও.পি.তি.গী ওফিসরশিং অমসুং স্তাফ ৬৬৩গী মনুংদা ৪৬ য়াম্না চম্বা লায়োংগা লোয়ননা নারি অমসুং মখোয়গী মনুংদা ২০না হান্ননা নাবা ফখ্রে। অসুম্না, দি.এ.আর.পি.জি.দগী ১৫৮গী মনুংদা মীওই ৮ অমসুং পেন্সন দিপার্তমেন্তদগী ৫৮গী মনুংদা এমপ্লোয়ী ৬ অহুমশুবা ৱেব অসিদা নারি, অদুম ওইনমক হৌজিক ফাওবদা হোস্পিতালাইজ তৌবগী কেস অমফাওবা রিপোর্ত লাক্ত্রি।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা লায়চৎ মনুংদা অকায়বা অমত্তা থোকহন্দনা ওফিসকী থবকশিং তৌরিবা ওফিসর অমসুং স্তাফশিংগী হোৎনরিবা, কৎথোকপা অমসুং লৌরিবা থৌদাংশিংদা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং থবক্তদি অকাইবা লেত্রি, অকক্নবা মতম লৈতবা অমদি পান্দম অমগা লোয়ননা থবক তৌবগী হৈনবিনা মরম ওইদুনা কেস খরদা হেন্নদুম থবক হেন্না তৌরি হায়না মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি, অপুনবগী থবকশিং অসি ই-ওফিস মোদতা ঙম্নমক লৈখিবা মরম্না হেন্না অফবা অমা ওইরিবনি। মসিগী মথক্তা, ৱার্ক ফ্রোম হোম (দবল্যু.এফ.ঐচ.) অসিনসু পীরিবা পান্দম ফংননবা ৱিকেন্দ অমসুং শুতি মনুংদা থবক শুবনা ওইবা ঙম্বনি, হায়না মন্ত্রীনা মখা তাখি।
মন্ত্রালয় অসিগী ওফিসরশিং অমসুং স্তাফনা মখোয়গী থেংনরিবশিং দাঃ জিতেন্দ্র সিংহদা ওনলাইনদা ফোংদোকখি অমসুং মখোয়না পান্দম থমদুনা থবক তৌবগী হৈনবী থমগনি হায়না হন্না-হন্না হায়খি। মন্ত্রীনা অনাবশিং অমসুং মখোয়গী ইমুংগী মীওইশিংদা মন্ত্রালয় অসিদগী অঙম্বা মতেং পীগনি হায়না থাজবা পীখি। দবল্যু.এফ.ঐচ.দা হেন্না খুদোংচানবা এমপ্লোয়ী পুম্নমক্তা ভর্চুএল প্রাইবেৎ নেতৱার্ক (ভি.পি.এন.) কনেক্সন পীরগনি।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি, দি.ও.পি.তি.গী খ্বায়দগী নৌবা ও.এম.গী মতুং ইন্না, মীরোলবী নুপী এমপ্লোয়ী অমসুং দিব্যাং এমপ্লোয়ীশিংগীদমক ওফিস কাবদা কোমথোক্লি অমসুং সেক্রেতরী মখাগী থাক্তা লৈবা সরকারগী কর্মচারীগী ফিজিকেল এতেন্দেন্স অপুনবা মশিংদগী ৫০%দা অথিংবা থম্লি অমসুং লৈহৌরিবা ৫০% অমনা য়ুমদগী থবক শুগনি। অদুম ওইনমক, মন্ত্রীনা হায়খি, ওফিস কাদবা অমসুং য়ুমদগী থবক শুরিবা ওফিসিএল/স্তাফশিংনা তেলেফোন অমসুং অতৈ অতোপ্পা পাউ ফাওনবা য়াবা ইলেক্ত্রোনিক্কী পাম্বৈশিংগা লোয়ননা মতম চুপ্পদা লৈগদবনি।
মন্ত্রীনা ওফিসিএল/স্তাফশিং পুম্ববু মতম চুপ্পদা কোবিদকী চৎন-কাংলোন হায়বদি খুৎ-শা তোইনা হাম্বা/সেনিতাইজেসন, ফেস মাস্ক উপ্পা অমসুং মী অমগা-অমগা থাপ্না লৈনবা অসিনচিংবা অসি শোইদনা ঙাক্নবা পাউতাক পীখি। থবক মফমশিং, মরুওইনা তোইনা শোক্কনবা লৈমায়শিং নিংথিনা চামথোকপা অমসুং সেনিতাইজেসন তৌবা, অসিসু শোইদনা তৌগদবনি।
দি.ও.পি.তি.গী সেক্রেতরী পি.কে. ত্রিপাথী, দি.এ.আর.পি.জি. অমসুং পেন্সন্সকী সেক্রেতরী, ভি. শ্রীনিবাস, দি.ও.পি.তি.গী এদ্দিসনেল সেক্রেতরী রশমি চৌধরী, দি.ও.পি.তি.গী সেক্রেতরী এদ্দিসনেল সেক্রেতরী অমসুং ই.ও. দীপ্তি উমাশঙ্কর, দি.এ.আর.পি.জি.গী জোইন্ত সেক্রেতরী জয়া দুবে অমসুং অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা মিতিং অসিদা শরুক য়াখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr Jitendra Singh reaches out to employees "Working From home" and also officers and staff of Ministry of Personnel DoPT DARPG, Public Grievances and Pensions who are in quarantine or infected by COVID-19, Inquires about their well-being
60 employees out of 879 from the Ministry got infected with mild symptoms, but not a single case of hospitalisation reported: Dr Jitendra Singh
The Minister says, work output has not suffered, rather in some cases work output increased because of target oriented work culture with flexi timing
19 JAN 2022 6:35PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; Minister of State (Independent Charge) Earth Sciences; MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh today reached out to employees "Working From home" and also officers and staff of Ministry of Personnel DoPT DARPG, Public Grievances and Pensions who are in quarantine or infected by COVID-19.
He inquired about the well -being of each one of them and also asked them to share their experience as well as suggestions.
During the meeting, Dr Jitendra Singh noted with satisfaction that all the eligible employees of the age of 18 years and above got vaccinated with both the doses and made a general appeal to people who are yet to get vaccinated against COVID-19 should do so immediately in the wake of surge because of Omicron spread.
The Minister was apprised that out of 663 officers and staff of DoPT, 46 got infected with mild symptoms and 20 of them already recovered. Similarly, 8 persons out of 158 from DARPG and 6 employees out of 58 from Department of Pensions got infected in the third wave, however not a single case of hospitalisation was reported so far.
Dr Jitendra Singh lauded the efforts, dedication and commitment of the officers and staff toward the office functioning without interruption during the pandemic and noted with appreciation that work output has not suffered and rather in some cases work output increased because of target oriented work culture with flexi timing. He said, the overall output was also better due to near total adoption of e-office mode. Moreover, Work from Home (WFH) also resulted in employees working during weekends and holidays to achieve the given target, the Minister added.
Several officers and staff of the Ministry shared their experiences online with Dr Jitendra Singh and all of them reiterated their commitment for target oriented work culture. The Minister assured those affected and their family members all help and support from the Ministry. Virtual Private Network (VPN) connection has been provided to all the employees to facilitate WFH.
Dr Jitendra Singh said, as per the latest O.M. of DoPT, pregnant women employees and Divyang employees have been exempted from attending office and the physical attendance of government servants below the level of Under Secretary has been restricted to 50% of the actual strength and the remaining 50% shall work from home. However, the Minister said, the officials/staff who are not attending the office and are working from home shall remain available on telephone and other electronic means of communications at all times.
The Minister advised all the officers/staff to ensure strict compliance of COVID-appropriate behaviour i.e. frequent washing of hands/sanitisation, wearing face mask/face cover and observing social distancing all the time. Proper cleaning and sanitisation of the workplace, particularly frequently touched surfaces, may also be ensured.
Secretary, DoPT P.K.Tripathy, Secretary, DARPG and Pensions, V.Srinivas, Additional Secretary, DoPT Rashmi Chowdhary, Additional Secretary and EO, DoPT Deepti Umashankar, Jaya Dubey, Joint Secretary, DARPG and other senior officials joined the meeting.