Cabinet
Cabinet approves Scheme for grant of ex-gratia payment of difference between compound interest and simple interest for six months to borrowers in specified loan accounts
19 JAN 2022 3:35PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the payment of ex-gratia amount of Rs. 973.74 crore pertaining to remaining claims submitted by Lending Institutions (LIs) under Scheme for grant of ex-gratia payment of difference between compound interest and simple interest for six months to borrowers in specified loan accounts (1.3.2020 to 31.8.2020).
Benefits:
By granting ex-gratia payment of difference between compound interest and simple interest during the six month moratorium period to distressed/vulnerable category of borrowers, irrespective of whether the borrower had availed of moratorium or not, the scheme would equitably help small borrowers bear the stress on account of the pandemic and get back on their feet.
Operational guidelines for the scheme are already issued with the approval of the Cabinet. The said amount of Rs. 973.74 crore will be disbursed in accordance with the said operational guidelines.
S No
Date of Clam Submission by SBI
No. of lending Institutions
No. of Beneficiaries
Amount of Claim Received
Amount Disbursed
Pending Disbursement
1
23.3.2021
1,019
1406,63,979
4,626.93
4,626.93
-
2
23.7.2021 & 22.9.2021
492
499,02,138
1,316.49
873.07
443.42
3
30.11.2021
379
400,00,000
216.32
0
216.32
4
Resubmitted by SBI
101
83,63,963
314.00
-
314.00
Total
1,612
2389,30,080
6,473.74
5,500.00
973.74
Background:
In the context of the COVID-19 pandemic, “Scheme for grant of ex-gratia payment of difference between compound interest and simple interest for six months to borrowers in specified loan accounts (1.3.2020 to 31.8.2020)” was approved by the Cabinet in October, 2020, envisaging therein an outlay of Rs. 5,500 crore. Following category of borrowers were eligible for ex-gratia payment under the scheme:
1. MSME loans up to Rs. 2 crore
2. Education loans up to Rs. 2 crore
3. Housing loans up to Rs. 2 crore
4. Consumer durable loans up to Rs. 2 crore
5. Credit card dues up to Rs. 2 crore
6. Auto loans up to Rs. 2 crore
7. Personal loans to professionals up to Rs. 2 crore
8. Consumption loans up to Rs. 2 crore
Budget allocation of Rs. 5,500 crore was made for the scheme in FY 2020-2021. Whole amount of Rs. 5,500 crore, as approved by the Cabinet, has been disbursed to SBI, the nodal agency under the scheme, for consequent reimbursement to lending institutions.
The estimated amount of Rs. 5,500 crore was arrived at by extrapolating the share of SBI and Scheduled Commercial Banks for the aforementioned category of loans. It was also apprised to the Cabinet that the actual amount would be known once individual lending institutions submit their pre-audited account-wise claims.
Now, SBI has informed that it has received consolidated claims of Rs. 6,473.74 crore approx. from lending institutions. As Rs. 5,500 crore has already been disbursed to SBI, approval of the Cabinet is now being sought for balance amount of Rs. 973.74 crore.

মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেৎনা অখন্নবা লোন একাউন্তশিংদা শেল পুরিবশিংদা থা তরুক্কী কম্পাউন্দ ইন্তরেস্ত অমসুং সিম্পল ইন্তরেস্তকী খেন্নবগী এক্স-গ্রেসিয়া পীথোকপগী স্কিমগী অয়াবা পীখ্রে
19 JAN 2022 3:35PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী কেবিনেৎনা অখন্নবা লোন একাউন্তশিংদা শেল পুরিবশিংদা থা তরুক্কী (১/৩/২০২০দগী ৩১/৮/২০২০ ফাওবগী) কম্পাউন্দ ইন্তরেস্ত অমসুং সিম্পল ইন্তরেস্তকী খেন্নবগী এক্স-গ্রেসিয়া পীথোকপগী স্কিমগী মখাদা লেন্দিং ইন্সতিত্যুসন (এল.আই.)শিংনা থাংগৎলকখিবা লেমহৌরিবা ক্লেমশিংগা মরী লৈননা লুপা করোর ৯৭৩.৭৪গী শেনফম ওইবা এক্স-গ্রেসিয়া পীথোকপদা অয়াবা পীখ্রে।
কান্নবশিং-
থা তরুক্কী মোরাতোতিয়ম মতমগী কম্পাউন্দ ইন্তরেস্ত অমসুং সিম্পল ইন্তরেস্তকী খেন্নবগী এক্স-গ্রেসিয়াগী শেনফম্বু শেল পুরিবশিংনা মোরাতোরিয়ম ফংবা ফংদবা থিদনা অৱাবা তারবা শেল পুরিবশিংগী কাংলুপ্তা পীথোকপগী অয়াবা পীখিবনা স্কিম অসিনা শেল পীক্না পুবা মীওইশিংদা লাইচৎনা নংহনখিবা অৱাবা মাইয়োক্নবা ঙমহনবগা লোয়ননা মশা মথন্তা লেপচবসু ঙমহল্লগনি।
স্কিম অসিগী থবক পাংথোকপগী কাঙলোনশিংসু কেবিৎনা অয়াবা পীবগী মতুং ইন্না হান্ননা খঙহনখ্রবনি। লুপা করোর ৯৭৩.৭৪গী হায়রিবা শেনফম অসি পনখ্রিবা কাঙলোনগী মতুং ইন্না পীথোক্কনি।
মথং মনাও
এস.বি.আই.না ক্লেম থারকপা তাং
লেন্দিং ইন্সতিত্যুসন মশিং
বেনিফিশরী মশিং
ফংলবা ক্লেমগী শেনফম
থাদোকখ্রবা শেনফম
ৱাৎলিবা শেনফম
২৩.৩.২০২১
১,০১৯
১৪০৬,৬৩,৯৭৯
৪,৬২৬.৯৩
৪,৬২৬.৯৩
-
২৩.৭.২০২১ & ২২.৯.২০২১
৪৯২
৪৯৯,০২,১৩৮
১,৩১৬.৪৯
৮৭৩.০৭
৪৪৩.৪২
৩০.১১.২০২১
৩৭৯
৪০০,০০,০০০
২১৬.৩২
২১৬.৩২
এস.বি.আই.না নৌনা অমুক থাজিনবা
১০১
৮৩,৬৩,৯৬৩
৩১৪.০০
-
৩১৪.০০
অপুনবা
,৬১২
২৩৮৯,৩০,০৮০
,৪৭৩.৭৪
,৫০০.০০
৯৭৩.৭৪
বেকগ্রাউন্দঃ
কোবিদ-১৯ লাইচৎ য়েংলদুনা, “অখন্নবা লোন একাউন্তশিংদা শেল পুরিবশিংদা থা তরুক্কী (১/৩/২০২০দগী ৩১/৮/২০২০ ফাওবগী) কম্পাউন্দ ইন্তরেস্ত অমসুং সিম্পল ইন্তরেস্তকী খেন্নবগী এক্স-গ্রেসিয়া পীথোকপগী স্কিম” অসিবু কেবিনেৎনা ওক্তোবর ২০২০দা লুপা করোর ৫,৫০০গী শেনফম পীথোকপগী অয়াবা পীখি। মখাদা পীরিবা শেল পুবা মীওইশিংগী কাঙলুপশিংনা স্কিম অসিগী মখাদা এক্স গ্রেসিয়া ফংবগী মতিক চারেঃ
1. লুপা করোর ২ ফাওবগী এম.এস.এম.ই. লোন
2. লুপা করোর ২ ফাওবগী এজুকেসন লোন
3. লুপা করোর ২ ফাওবগী হাউজিং লোন
4. লুপা করোর ২ ফাওবগী কঞ্জ্যুমর দ্যুরেবল লোন
5. লুপা করোর ২ ফাওবগী ক্রেদিৎ কার্দ দ্যু
6. লুপা করোর ২ ফাওবগী ওতো লোন
7. vii. প্রোফেস্নেলশিংদা পীবা লুপা করোর ২ ফাওবগী পর্স্নেল লোন
8. লুপা করোর ২ ফাওবগী কঞ্জম্পসন লোন
স্কিম অসিগীদমক্তা শেনবা চহি ২০২০-২০২১গীদমক্তা লুপা করোর ৫,৫০০গী বজেৎ কাইথোকখি। লুপা করোর ৫,৫০০গী অপুনবা শেনফম, কেবিনেৎনা অয়াবা পীবগী মতুং ইন্না, অসি স্কিম অসিগী মখাদা লৈবা নোদেল এজেন্সী এস.বি.আই.দা লেন্দিং ইন্সতিত্যুসনশিংদা মখা তানা পীথনবগীদমক্তা থাদোকখ্রে।
মমাংদা পনখ্রিবা লোন কাঙলুপশিংগীদমক্তা এস.বি.আই. অমসুং সেদ্যুল কম্মর্সিএল বেঙ্কশিংগী ওইগদবা শরুক পাথোক্লবা তুংদা পানরিবা লুপা করোর ৫,৫০০গী শেনফম ওইগনি হায়না ৱারেপ লৌখিবনি। ইন্দিভিজুএল লেন্দিং ইন্সতিত্যুসনশিংনা মখোয়গী প্রী-ওদিতেদ একাউন্ত ৱাইস ক্লেম থাজিল্লবা তুংদা অশেংবা শেনফম খঙগনি হায়না কেবিনেৎকী মফমদা পাউদমখি।
এস.বি.আই.না হৌজিক লেন্দিং ইন্সতিত্যুসনশিংদগী লুপা করোর ৬,৪৭৩.৭৪গী চাউরাকপা শেনফমগী ক্লেম ফংলে হায়না ফোংদোরক্লি। লুপা করোর ৫,৫০০দি এস.বি.আই.দা হান্ননা থাদোকখ্রবনি, লেমহৌরিবা লুপা করোর ৯৭৩.৭৪গী শেনফমগী অয়াবা অসি হৌজিক কেবিনেত্তগী ঙাইরি।