PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
14 JAN 2022 6:12PM by PIB Delhi
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0020FX3.png
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001BPSF.jpg
• 155.39 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 12,72,073
• Active cases stand at 3.48%
• Recovery Rate currently at 95.20%
• 1,09,345 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,48,24,706
• 2,64,202 new cases recorded in the last 24 hours
• 5,753 Total Omicron cases detected so far; an increase of 4.83% since yesterday
• Daily positivity rate (14.78%)
• Weekly Positivity Rate (11.83%)
• 69.90 cr Total Tests conducted so far; 17,87,457 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
Description: Image
Description: Image
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 155.39 Cr
More than 73 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 95.20%
2,64,202 New Cases reported in the last 24 hours
5,753 Total Omicron cases detected so far; an increase of 4.83% since yesterday
India's Active Caseload currently stands at 12,72,073
Weekly Positivity Rate is presently at 11.83%
With the administration of over 73 lakh Doses (73,08,669) vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 155.39 Cr (1,55,39,81,819) as per provisional reports till 7 am today.
This has been achieved through 1,66,59,387 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,89,851
2nd Dose
97,68,352
Precaution Dose
14,72,348
FLWs
1st Dose
1,83,88,501
2nd Dose
1,70,28,660
Precaution Dose
10,80,733
Age Group 15-18 years
1st Dose
3,14,83,560
Age Group 18-44 years
1st Dose
52,15,18,598
2nd Dose
36,31,10,223
Age Group 45-59 years
1st Dose
19,70,42,104
2nd Dose
15,92,79,748
Over 60 years
1st Dose
12,27,95,849
2nd Dose
9,98,12,738
Precaution Dose
8,10,554
Precaution Dose
33,63,635
Total
1,55,39,81,819
1,09,345 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 3,48,24,706.
Consequently, India’s recovery rate stands at 95.20%.
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001C698.jpg
2,64,202 new cases were reported in the last 24 hours.
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image002VYFG.jpg
India’s Active Case load is presently at 12,72,073. Active cases constitute 3.48% of the country's total Positive Cases.
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0036F6A.jpg
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 17,87,457 tests being conducted. India has so far conducted over 69.90 Cr (69,90,99,084) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 11.83% and the Daily Positivity rate also reported to be 14.78%.
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image004ETKT.jpg
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1789819
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 157.50 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 15.17 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 14th January, 2022)
SUPPLIED
1,57,50,62,435
BALANCE AVAILABLE
15,17,25,871
More than 157.50 crore (1,57,50,62,435) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 15.17 Cr (15,17,25,871) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1789813
COVID-19 Myth vs Facts
Media reports claiming under-reporting of COVID-19 deaths are Ill informed, Baseless & Misleading
India has a Robust system of Birth & Death reporting as per a Statute across the Gram Panchayat district and State levels
A large number of States have regularly reconciled their death numbers and have reported arrear deaths in a broadly transparent manner
There have been some media reports alleging a ‘significant undercount’ of the actual number of people who have died in India due to COVID-19 in the first two waves, claiming that the final toll may be ‘substantially greater’ crossing the figures of about three million.
Government of India has a very comprehensive definition to classify COVID deaths, based on globally acceptable categorisation. All deaths are being independently reported by States, and are being compiled centrally. The backlog in COVID19 mortality data being submitted by the States at different times are being reconciled in the data of Govt of India on a regular basis. A large number of States have regularly reconciled their death numbers and have reported arrear deaths in a broadly transparent manner. Therefore, to project that deaths have been under-reported is without basis and without justification.
It is clarified that there is an extreme difference in COVID case load and linked mortality between Indian States. Any assumptions putting all States in one envelope would mean mapping skewed data of outliers together with States reporting lowest mortality which is bound to stretch the median towards higher and wrong results.
For details: - https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1789899
COVID-19 Myth vs Facts
Media Reports stating vaccine shortage in Maharashtra are not factually correct; Do not represent the True picture of Available stock of vaccine doses with the State
Maharashtra has over 24 lakh Unutilized doses of Covaxin available with it; an additional 6.35 lakh doses have been received today
There have been some media reports alleging vaccine shortage in Maharashtra, further stating that due to lack of vaccine the State Government is unable to increase the pace of vaccination in the state. Such reports are ill informed and incorrect.
It is clarified that, as per the reports available today (14th January 2022), Maharashtra has over 24 lakh unutilized doses of Covaxin available with it. An additional 6.35 lakh doses have been received today. As per their weekly consumption data available on Co-WIN, the average consumption by Maharashtra for Covaxin to cover the eligible beneficiaries for 15-17 years and for precaution dose is almost 2.94 lakh doses per day. Therefore, the State has adequate vaccine doses for about 10 days to cover the eligible beneficiaries with Covaxin.
Furthermore, for Covishield, the state has 1.24 crore unutilized and balance doses available as on date. With an average consumption of 3.57 lakhs per day, this will sustain for more than 30 days for the beneficiaries to be vaccinated using the vaccine.
Hence, the media reports are not factually correct and do not reflect the correct picture of the available stock of balance and unutilized COVID vaccine doses with Maharashtra.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1789904
Tweet Links:-

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
14 JAN 2022 6:12PM by PIB Imphal
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0020FX3.png
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001BPSF.jpg
• লৈবাক পুম্বগী ওইনা চত্থরিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫৫.৩৯ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১২,৭২,০৭৩দা লৈরি
• এক্তিব কেস ৩.৪৮%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৫.২০%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ১,০৯,৩৪৫ ফগৎলক্তুনা ফগৎলকখিবশিংগী অপুনবা মশিং অদু ৩,৪৮,২৪,৭০৬দা হেনগৎলকখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৬৪,২০২ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১৪.৭৮% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (১১.৮৩%)নি
• হৌজিক ফাওবদা পুন্না তেস্ত করোর ৬৯.৯০ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা পুন্না তেস্ত ১৭,৮৭,৪৫৭ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
Description: Image
Description: Image
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৫৫.৩৯ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৭৩ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৫.২০% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৬৪,২০২ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক ফাওবদা ওমিক্রোনগী কেস পুন্না ৫,৭৫৩ থেংনখ্রে; ঙরাংদগী ৪.৮৩% হেগৎলক্লি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১২,৭২,০৭৩দা লৈরি
হৌজিক্কী ওইরিবা চয়োলগী লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত ১১.৮৩%
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৭৩ (৭৩,০৮,৬৬৯)গী মথক্তা কাপখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৫৫.৩৯ (১,৫৫,৩৯,৮১,৮১৯)গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে।
মসি সেসন ১,৬৬,৫৯,৩৮৭ খুত্থাংদা কাপখি। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কোভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৯,৮৫১
২শুবা দোজ
৯৭,৬৮,৩৫২
প্রিকোসন দোজ
১৪,৭২,৩৪৮
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮৮,৫০১
২শুবা দোজ
১,৭০,২৮,৬৬০
প্রিকোসন দোজ
১০,৮০,৭৩৩
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩,১৪,৮৩,৫৬০
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫২,১৫,১৮,৫৯৮
২শুবা দোজ
৩৬,৩১,১০,২২৩
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৯,৭০,৪২,১০৪
২শুবা দোজ
১৫,৯২,৭৯,৭৪৮
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,২৭,৯৫,৮৪৯
২শুবা দোজ
৯,৯৮,১২,৭৩৮
প্রিকোসন দোজ
৮,১০,৫৫৪
প্রিকোসন দোজ
৩৩,৬৩,৬৩৫
অপুনবা
১,৫৫,৩৯,৮১,৮১৯
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ১,০৯,৩৪৫ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪৮,২৪,৭০৬ নাবা ফখ্রে (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৫.২০% দা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৬৪,২০২ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১২,৭২,০৭৩ ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ৩.৪৮% ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৭,৪৭,৪৫৭ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৯.৯০ (৬৯,৯০,৯৯,০৮৪) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১১.৮৩%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১৪.৭৮%দা লৈরি।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1789819
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৫৭.৫০ রোম ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.১৭ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(জানুৱারী ১৪, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৫৭,৫০,৬২,৪৩৫
হৌজিক লৈরিবা
১৫,১৭,২৫,৮৭১
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫৭.৫০ (১,৫৭,৫০,৬২,৪৩৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.১৭ (১৫,১৭,২৫,৮৭১) হেন্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1789813
কোবিদ-১৯ লান্না থাজনবা অমসুং অচুম্বশিং
কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা শিখিবশিংগী মশিং হন্থনা রিপোর্ত তৌই হায়না ক্লেম তৌরিবা মীদিয়া রিপোর্তশিং অদু লান্না পাউ শন্দোকপনি, য়ুমফম য়াউদবনি অমসুং লান্না লমজিংবনি
ভারতকী গ্রাম পঞ্চায়ত, জিলা অমসুং রাজ্যগী থাক্তা থম্লিবা স্তেত্যুত অমগী মতুং ইন্না পোকপা অমসুং শিবগী রিপোর্ত পীখৎনবগী য়াম্না চাউরবা অরিংবা সীস্তেম অমা লৈ
রাজ্য কয়া অমনা চাং নাইনা শিখিবশিংগী মশিং অদু নিংথিনা নিয়ম চুম্না থীদুনা তিনশিল্লি অমসুং য়াম্না ত্রান্সপরেন্ত ওইবা মওংদা শিখিবশিংগী অৱাৎপা মশিং অদু রিপোর্ত তৌখি
অহানবা ৱেব অনীদা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা শিখিবশিংগী অশেংবা মশিং অদু ‘য়াম্না হন্থনা থি’, ফাইনেল তোলদি ‘য়াম্না হেন্না য়াম্মি’ অশেংবা মশিংদি চাউরাক্না মিলিয়ন অহুমদগী হেন্না হেল্লমগনি হায়না ক্লেম তৌরদুনা মরাল শিবগী মীদিয়া রিপোর্ত খরা লৈখি।
অসিগুম্বা রিপোর্তশিং অসি অরানবনি অমসুং লান্না শন্দোকপনি হায়না শেংদোকখ্রে। হায়রিবশিং অসি অচুম্বা মরোলদা য়ুমফম ওইদে অমসুং নমথাক্নি। ভারতকী গ্রাম পঞ্চায়ত, জিলা অমসুং রাজ্যগী থাক্তা থম্লিবা স্তেত্যুত অমগী মতুং ইন্না পোকপা অমসুং শিবগী রিপোর্ত পীখৎনবগী য়াম্না চাউরবা অরিংবা সীস্তেম অমা লৈ। এক্সর্সাইজ পুম্নমক রেজিস্ত্রার জনরেল ওফ ইন্দিয়া (আর.জি.আই.)গী মীৎয়েং মখাদা পাংথোকখি। মসিগী মথক্তা, ভারত সরকারগী কোবিদনা মরম ওইরগা শিখিবশিং অদু খঙদোক্নবা য়াম্না কমপ্রহেন্সিব ওইবা দিফিনিশন অমা লৈ, হায়রিবা অসি মালেমগী ওইনা য়ানরবা কেতেগোরাইজেশন অমদা য়ুমফম ওইখি। শিখিবা পুম্নমক রাজ্যশিংনা ইন্দিপেন্দেন্ত ওইনা রিপোর্ত তৌরি, অমসুং কেন্দ্রগী ওইনা পুল্লপ পুনশিল্লি। কোবিদ-১৯গী মোর্তেলিতী দেতাদা লৈবা বেকলোক অদু রাজ্যশিংনা তোঙান-তোঙানবা মতমদা সবমিত তৌখিবশিং অদু চাং নাইনা ভারত সরকারগী দেতাদা অমুক পুল্লপ পুনশিল্লি। রাজ্য কয়া অমনা চাং নাইনা শিখিবশিংগী মশিং অদু নিংথিনা নিয়ম চুম্না থীদুনা তিনশিল্লি অমসুং য়াম্না ত্রান্সপরেন্ত ওইবা মওংদা শিখিবশিংগী অৱাৎপা মশিং অদু রিপোর্ত তৌরকখি। মরম অদুনা, শিখিবশিংগী মশিংবু মশিং হন্থনা রিপোর্ত তৌই হায়না খনবা হাববসি য়ুমফম য়াওদবা অমসুং মরম চাদবা ৱাফম্নি।
ভারতকী রাজ্যশিংগী মরক্তা লৈরিবা কোবিদ কেস লোদ অমসুং মসিগা মরী লৈনবা মোর্তেলিতীদা বাম্না চাউনা খেৎনবা লৈ হায়না শেংদোকখ্রে। রাজ্য পুম্নমকপু এনভেলপ অমদা পুল্লপ হাপচিনবগী এজম্পশননা তাক্কদৌরিবশিং আউতলায়রশিংগী মান্নদবা দেতা অদুবু মোর্তেলিতী খ্বাইদগী হেন্না নেম্না রিপোর্ত তৌরকখিবা রাজ্য অদুগা পুল্লপ পুনশিনবগুম্বনি, মসিনা মরম ওইরগা মেদিয়ান অদুবু হেন্না ৱাংবা অমসুং অরানবা ফলদা চিংখৎলগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: - https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1789899
কোবিদ-১৯: লান্না থাজনবা অমদি অচুম্বশিং
মেদিয়া রিপোর্তনা মহারাস্ত্রাদা লৈরিবা ভেক্সিন স্তোরেজগী মতাংদা পল্লিবা অসি তশেংবদি অচুম্বা নত্তে; রাজ্য অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন দোজগী অশেংবা মশক অদুদি পীদ্রি
মহারাস্ত্রাদা কোবাক্সিনগী শিজিন্নদবা দোজ লাখ ২৪গী মথক্তা লৈরি; মসিগী মথক্তা অহেনবা দোজ লাখ ৬.৩৫ অমা ঙসি থুংখ্রে
মহারাস্ত্রাদা লৈরিবা ভেক্সিন স্তোরেজগী মতাংদা লান্না পীবা মেদিয়া রিপোর্ত খরা লৈরি, মসিদা মখা তানা পল্লি মদুদি রাজ্য অসিদা ভেক্সিন ৱাৎনা লৈবা মরম্না রাজ্য সরকারনা ভেক্সিনেসন খোঙজেল য়াংনা চংশিনবা ঙমদ্রি। অসিগুম্বা রিপোর্ত অসি লান্না পাউ পীবনি অমসুং অরানবনি।
মসিদা শেংদোরক্লি মদুদি, ঙসি (২০২২গী জানুৱারী ১৪) ফংবা রিপোর্তকী মতুং ইন্না, মহারাস্ত্রাদা কোবাক্সিনগী শিজিন্নদবা দোজ লাখ ২৪গী মথক্তা লৈরি। মসিগী মথক্তা অহেনবা দোজ লাখ ৬.৩৫ অমা ঙসি থুংখ্রে। কো-ৱিন্দা ফংবা মখোয়গী চয়োলগী ওইবা কঞ্জুমসন দেতাগী মতুং ইন্না, মহারাস্ত্রাদা চহি ১৫-১৭কী কাপ্পা য়ারবা বেনিফিসরীশিং অমসুং প্রিকোসন দোজকীদমক কাপ্নবা কোবাক্সিন চাংচৎতা শিজিন্নরিবা অসি য়ামদ্রবদা নোংমদা লাখ ২.৯৪নি। মরম অদুনা, রাজ্য অসিদা কাপ্পা য়ারবা বেনিফিসরীশিংদা কোবাক্সিন কাপথোক্নবা চাওরাক্না নুমিৎ ১০মুক্কী ভেক্সিন দোজ মতিক চানা লৈরি।
মসিগী মথক্তা, হায়রিবা নুমিৎ অসি ফাওবদা রাজ্য অসিদা শিজিন্নদবা অমসুং বেলেন্স দোজ কোতি ১.২৪ লৈরি। নোংমদা চাংদা লাখ ৩.৫৭ শিজিন্নবগা লোয়ননা, ভেক্সিন অসি বেনিফিসরীশিংদা নুমিৎ ৩০নি হেন্না কাপ্নবা লৈখিগনি।
মরম অদুনা, মেদিয়াগী রিপোর্ত অসি তশেংবদি অচুম্বা নত্তে অমসুং মহারাস্ত্রাদা হৌজিক লৈরিবা অমসুং শিজিন্নদনা লৈরিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজগী অশেংবা মশক্তা য়ুম্ফম ওইদ্রি।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1789904
ত্বীৎ লিঙ্কশিং:-
हर घर दस्तक अभियान तेज करें, ये ध्यान रखें कि दहशत न फैले। pic.twitter.com/kvVuRzPeVP
— PMO India (@PMOIndia) January 14, 2022
सतर्क रहने की जरूरत, घबराने की नहीं। pic.twitter.com/pLNzHc2Dt4
— PMO India (@PMOIndia) January 14, 2022
#IndiaFightsCorona:
📍#COVID19 Active Cases in India (As on 14th January, 2022): 12,72,073
✅Keep following #COVIDAppropriateBehaviour
➡️Always wear a mask
➡️Wash/sanitize hands regularly
➡️Maintain distancing
➡️Get yourself fully vaccinated#We4Vaccine#Unite2FightCorona pic.twitter.com/clO2HXbyVD
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) January 14, 2022
#IndiaFightsCorona:
📍𝑴𝒐𝒓𝒆 𝒕𝒉𝒂𝒏 73 lakh (73,08,669) 𝒗𝒂𝒄𝒄𝒊𝒏𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒆𝒔 𝒂𝒅𝒎𝒊𝒏𝒊𝒔𝒕𝒆𝒓𝒆𝒅 𝒊𝒏 𝒕𝒉𝒆 𝒍𝒂𝒔𝒕 24 𝒉𝒐𝒖𝒓𝒔.
☑️Together we can win the battle against #COVID19.#We4Vaccine#LargestVaccinationDrive#Unite2FightCorona pic.twitter.com/0RjZ0z1161
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) January 14, 2022