Prime Minister's Office
PM announces 26th December as ‘Veer Baal Diwas’ to mark martyrdom of Sahibzada Zorawar Singh Ji and Sahibzada Fateh Singh Ji
09 JAN 2022 1:43PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today on the auspicious occasion of the Parkash Purab of Sri Guru Gobind Singh Ji, has announced that starting this year, 26th December shall be observed as ‘Veer Baal Diwas’ to mark the martyrdom of Sahibzada Zorawar Singh Ji and Sahibzada Fateh Singh Ji.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Today, on the auspicious occasion of the Parkash Purab of Sri Guru Gobind Singh Ji, I am honoured to share that starting this year, 26th December shall be marked as ‘Veer Baal Diwas.’ This is a fitting tribute to the courage of the Sahibzades and their quest for justice.
‘Veer Baal Diwas’ will be on the same day Sahibzada Zorawar Singh Ji and Sahibzada Fateh Singh Ji attained martyrdom after being sealed alive in a wall. These two greats preferred death instead of deviating from the noble principles of Dharma.
The bravery and ideals of Mata Gujri, Sri Guru Gobind Singh Ji and the 4 Sahibzades give strength to millions of people. They never bowed to injustice. They envisioned a world that is inclusive and harmonious. It is the need of the hour for more people to know about them."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শাহিবজাদা জোরাৱর সিংহজী অমসুং শাহিবজাদা ফতেহ সিংহ জীনা লৈবাক্কীদমক্তা মথৱাই থাখিবা নুমিৎপু নীংশিংবা ওইনা দিসেম্বর ২৬পু ‘ভীর বাল দিবস’ হায়না পালন তৌরগনি লাউথোকখ্রে
09 JAN 2022 1:43PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসিগী শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহজীগী পরকাশ পুরবকী শেংলবা নুমিৎ অসিদা শাহিবজাদা জোরাৱর সিংহজী অমসুং শাহিবজাদা ফতেহ সিংহ জীনা লৈবাক্কীদমক্তা মথৱাই থাখিবা নুমিৎপু নীংশিংবা ওইনা হন্দক্কী চহিদগী হৌদুনা দিসেম্বর ২৬পু ‘ভীর বাল দিবস’ হায়না পালন তৌরগনি লাউথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ত্বীত অমদা অসুম্না ফোংদোকখিঃ
“ঙসিগী শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহজীগী পরকাশ পুরবকী শেংলবা নুমিৎ অসিদা হন্দক্কী চহিদগী হৌদুনা দিসেম্বর ২৬পু ‘ভীর বাল দিবস’ হায়না পালন তৌরগনি হায়না লাউথোকপদা ঐহাক্না নুংঙাইজবা ফাওজৈ। মসিদি শাহিবজাদাগী মথৌনা অমসুং অচুম্বা ৱায়েল ফংনবা হোৎনখিববু ইকায় খুম্নবগী খ্বাইদগী মতিক চারবা থৌওংনি।
‘ভীর বাল দিবস’ অসিনা শাহিবজাদা জোরাৱর সিংহজী অমসুং শাহিবজাদা ফতেহ সিংহ জীবু ফক্লাং মনুংদা হিংনা ফুমখ্রবা মতুংদা অথৌবা ওইখিবা নুমিৎকা মান্নগনি। মখোয়গুম্বা শীংথানীংঙাই ওইরবা মরুপ অনি অসিনা ধর্মগী নীংথিরবা ৱাখল্লোন্দগী হাইদোকপগী মহুত্তা শিবনা হেন্না ফৈ হায়না খনখি।
মাতা গুজরি, শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহজী অমসুং অতোপ্পা শাহিবজাদা ৪গী মথৌনা অমসুং ৱাখল্লোন্না মীওই মিলিয়ন কয়াগী মপাঙ্গল হাপ্লি। মখোয়না অরানবা থৌওংদা কৈদৌনুংদা ঙক নোনখিদে। মখোয়না মীওই পুন্না য়ানদুনা তংদু লৈতানা হিংমিন্নবা মালেম অমা উখি। ঙসিগী মতমসিদা মখোয়গী মরমদা খঙবা হায়বসি য়াম্না তঙাই ফদবা ওইরে”।