হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ - ৩৫৭শুবা নুমিৎ
ভারতকী অপুনবা ভেক্সিনেসন কবরেজ কোতি ১৫০গী লেন্দমার্ক মাইলস্তোন ফংবা ঙমখ্রে
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৮১ হেন্না কাপথোকখ্রে
07 JAN 2022 8:22PM by PIB Imphal
লেন্দমার্ক ওইনা মায় পাকপা অমদা, ভারতনা ঙসি কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ কোতি ১৫০ (১,৫০,৫২,২১,৩১৪) লানখ্রে। ঙসি নুমিদাংগী পুং ৭ ফাওবদা,ভেক্সিন দোজ লাখ ৮১ (৮১,৫০,৯৮২) হেন্না কাপখ্রে৷ নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অদুগী ফাইনেল ওইবা রিপোর্তশিং পীশিল্লকপদা নোংমগী ভেক্সিনেসন তেল্লী অসি হেনগৎলক্লবা য়াই হায়না পানরি৷
ভেক্সিন দোজ কোতি ১৫০ হেন্না কাপথোকখিবগী লেন্দমার্ক ফংখিবা অসিদা মহাক্কী ত্বীত্তা লৈবাক অসিবু হরাওবা ফোংদোক্লদুনা, ভারতকী প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মদুদি চহি ১৫দগীনা ১৮ ফাওবগী মনুংদা লৈবা কাংলুপকী অঙাংশিংদা ভেক্সিন কাপথোকখিবগা লোয়ননা লৈবাক অসিনা চহি অসি হৌখ্রে। হায়রিবা মতম অসিমক্তদা, চহি অসিগী অহানবা থাগী অহানবা চয়োলদা, ভারতনা ভেক্সিন দোজ কোতি ১৫০ – ১.৫ বিল্লিয়নগী পুৱারী ওইরবা মাইলস্তোনসু ফংবা ঙমখ্রে।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী দাঃ মনসুখ মন্দাবিয়ানসু লৈবাক অসিদা ভেক্সিন কোতি ১৫০ কাপথোকখিবগী পুৱারী অমা ফংবা অসিদা ঐখোয়গী হেলকেয়র ৱার্করশিংগী কন্না হোৎনজবা অমসুং অখাঙ কনবা অসিবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মীপুম পুম্বনা হোৎনরবা মতম খক্তদা, পন্থুং অমা হেক্তা ফংবা ঙম্মী হায়নসু মহাক্না হায়খি।
পোপুলেসন প্রাইয়োরিতী গ্রুপশিংদা বেজ তৌদুনা কাপখিবা ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কোভরেজ অদু মখাদা লৈরে:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কোভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৩৮৮৭৭০
অনিশুবা দোজ
৯৭৩৬২০৮
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৩৮৬৯৯৯
অনিশুবা দোজ
১৬৯৫০৯৪০
চহি ১৫-১৮ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৯৯৬৪৮০১
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৫১১৪৩৩০৬৬
অনিশুবা দোজ
৩৪৮০২৭০০৬
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৯৫৭৭২৫৫১
অনিশুবা দোজ
১৫৪৯৮৪৮৭১
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১২২০৮৫৫৫১
অনিশুবা দোজ
৯৭৪৯০৫৫১
অহানবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
৮৭৮০৩১৭৩৮
অনিশুবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
৬২৭১৮৯৫৭৬
অপুনবা
১৫০৫২২১৩১৪
পোপুলেসন প্রাইয়োরিতী গ্রুপশিংদা কাপখিবা ঙসিগী ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইসতা ফংলিবা এচিবমেন্দ অদু মখাদা লৈরে:
তাং: ২০২২গী জানুৱারী ৭ (৩৫৭শুবা নুমিৎ)
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৯
অনিশুবা দোজ
৩০৬২
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৯৪
অনিশুবা দোজ
৯৪২১
চহি ১৫-১৮ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৩০০৬৩৩৫
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৭৯৬১৩০
অনিশুবা দোজ
২১৮৮২২৪
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৫৭৩০৯
অনিশুবা দোজ
৬০৩৮৯৯
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮১৩৭৭
অনিশুবা দোজ
৩০৪৯২২
অহানবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
৫০৪১৪৫৪
অনিশুবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
৩১০৯৫২৮
অপুনবা
৮১৫০৯৮২
লৈবাক অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী ফিভম শোক্নিংঙাই ওইরিবা মীওই কাংলুপশিংবু কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবগী খুৎলাই অমা ওইনা শিজিন্নরিবা ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইস অসি অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা লেপ্পা-লৈতনা য়েংশিল্লি৷

Ministry of Health and Family Welfare
COVID - 19 Vaccination Update - Day 357
India’s cumulative vaccination coverage achieves 150 crore landmark milestone
More than 81 lakh Vaccine doses administered today till 7 pm
07 JAN 2022 8:22PM by PIB Delhi
In a landmark achievement, India’s COVID-19 vaccination coverage has crossed 150 Crore (1,50,52,21,314) today. More than 81 lakh (81,50,982) Vaccine Doses have been administered till 7 pm today. The daily vaccination tally is expected to increase with the compilation of the final reports for the day by late tonight.
Congratulating the nation in his tweet on the landmark achievement of administering more than 150 Cr Vaccine Doses, the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, said that the country started the year with vaccination for children in the age group of 15 to 18 years. At the same time, in the first week of the first month of the year itself, India has also achieved the historic milestone of 150 crore- 1.5 billion vaccine doses.
Union Health Minister Dr. Mansukh Mandaviya also praised the hard work and determination of our healthcare workers on achieving the historic figure of 150 crore vaccinations administered in the country. He also said that when everyone makes effort, any goal can be achieved.
The cumulative coverage of vaccine doses, segregated based on population priority groups, is as follows:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10388770
2nd Dose
9736208
FLWs
1st Dose
18386999
2nd Dose
16950940
Age Group 15-18 years
1st Dose
19964801
Age Group 18-44 years
1st Dose
511433066
2nd Dose
348027006
Age Group 45-59 years
1st Dose
195772551
2nd Dose
154984871
Over 60 years
1st Dose
122085551
2nd Dose
97490551
Cumulative 1st dose administered
878031738
Cumulative 2nd dose administered
627189576
Total
1505221314
Today’s achievement in the vaccination exercise, segregated by population priority groups, is as follows:
Date: 7th January, 2022 (357th Day)
HCWs
1st Dose
109
2nd Dose
3062
FLWs
1st Dose
194
2nd Dose
9421
Age Group 15-18 years
1st Dose
3006335
Age Group 18-44 years
1st Dose
1796130
2nd Dose
2188224
Age Group 45-59 years
1st Dose
157309
2nd Dose
603899
Over 60 years
1st Dose
81377
2nd Dose
304922
1st Dose Administered in Total
5041454
2nd Dose Administered in Total
3109528
Total
8150982
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.