সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
দি.ই.পি.দব্লিউ.দিনা শীন্দুনা মনিপুরগী ককচিংদা অহলশিং অমসুং দিবয়াংজনগী সমাজিক অধিকারিতা সিবির পাংথোক্কনি
লুপা লাখ ৬৪.০৫ কী এইদস অমসুং এসিস্তিপ দিভাইস ১৮৯৫ লেম্না য়েন্থোক্কনি
06 JAN 2022 7:23PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী সোসিএল জস্তিস অমসুং ইম্পৱারমেন্ত মিনিস্ত্রিগী দিপার্তমেন্ত ওফ ইম্পৱারমেন্ত ওফ পর্সন্স ৱিদ দিসএবিলিতি(দি.ই.পি.দব্লিউ.দি)না অলিমকো অমসুং মনিপুরগী সোসিএল ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তগা লোয়ন্না পুন্না শীন্দুনা রাস্ত্রিয়া ভায়োশ্রী য়োজনা( আর.ভি.ৱাই) অমসুং এ.দি.আই.পি স্কিমগী মখাদা এইদস অমসুং এসিস্তিপ দিভাইসশিং য়েন্থোক্নবা ‘সমাজিক অধিকারি সিবির’ অমা লাক্লিবা জনুৱারি ৭তা মনিপুরগী ককচিং জিলাগী লাংমৈদোং পব্লিক প্লে গ্রাউন্দদা পাংথোক্লগনি।
হান্না মশক খঙদোক্লবা আর.ভি.ৱাইগী বেনিফিসরি অহল ৩৮৭ অমসুং এ.দি.আই.পি স্কিমগী মখাদা দিবয়াংজন ১৪৪ দা লুপা লাখ ৬৪.০৫ কী এইদস অমসুং এসিস্তিপ দিভাইস ১৮৯৫ লেম্না য়েন্থোক্কনি । তোঙান-তোঙানবা মখলগী এইদস অমসুং এসিস্তিপ দিভাইসশিং হায়বদি হুইল চিয়ার, ত্রাইসাইকল, সি.পি.চিয়ার, চৈশু, স্মার্দ কেন, হিয়ারিং এইদ, দেনচরস, নি ব্রাস, ৱালকর, ফুদ কিয়ার য়ুনিত য়েন্থোকপা অসি কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিগী য়েংলগা দিপার্তমেন্তনা শেম্বা এস.ও.পি মতুংইন্না ব্লোক/পঞ্চয়াতকী থাক্তা পাংথোক্কনি।
কেম্প হৌদোকপগী থৌরম চৎলিবা জনুৱারিগী ৭কী নুমিৎয়ুংবা পুং ১২ তাবদা পাংথোক্কনি। থৌরম অদুদা ভারত সরকারগী সোসিএল জস্তিস অমসুং ইম্পৱারমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী সুস্রী প্রতিমা বৌমিকনা চীফ গেস্ত ওইনা অমসুং হিয়াংলমগী এম.এল.এ দোক্তর রাধেশ্যাম য়ুম্নামনা গেস্ত ওফ ওনর ওইনা শরুক য়াগনি।
থৌরম অদুদা অলিমকো অমসুং দিস্ত্রিক এদমিনিস্ত্রেসনগী সেনিয়র ওফিসারশিংশু শরুক য়াগনি।

Ministry of Social Justice & Empowerment
Samajik Adhikarita Shivir for Senior Citizens & Divyangjan to be organised by DEPwD in Kakching, Manipur
1895 aids and assistive devices worth of Rs. 64.05 Lacs will be distributed free of cost
06 JAN 2022 7:23PM by PIB Delhi
A ‘Samajik Adhikarita Shivir’ for distribution of aids and assistive devices to Sr. Citizens & Divyangjan under the Rashtriya Vayoshri Yojana (RVY) & ADIP Scheme of the Ministry of Social Justice and Empowerment, Government of India will be organized by the Department of Empowerment of Persons with Disabilities (DEPwD) in association with ALIMCO and Department of Social Welfare, Manipur on 07.01.2022 at Langmeidong Public Play Ground in Kakching District of Manipur.
A total of 1895 aids and assistive devices worth of Rs.64.05 Lacs will be distributed free of cost among the pre-identified 387 Sr. Citizens beneficiaries under RVY & 144 Divyangjan under ADIP Scheme. The Distribution of different kind of Aids & Assistive Devices like Wheelchair, Tricycle, C.P. Chair, Walking Stick, Smart Cane, Hearing Aid, Dentures, Knee Brace, Walker, Foot Care Unit ect. will be done at Block/Panchayat level by following the SOP prepared by the Department in view of COVID-19 Pandemic.
The inaugural camp to be held on 07.01.2022 at 12.00 Noon. Sushri Pratima Bhoumik, Union Minister of State for Social Justice and Empowerment, Govt. of India shall be the Chief Guest of the function along with Dr. Radheshyam Yumnam, Member of Legislative Assembly, Hiyanglam who will be present as Guest of Honour during the function.
Senior officers from ALIMCO and District Administration will also be present during the function.