କ୍ୟାବିନେଟ
ଧାରଚୁଲା (ଭାରତ) – ଧାରଚୁଲା (ନେପାଳ) ମଧ୍ୟରେ ମହାକାଳୀ ନଦୀ ଉପରେ ସେତୁ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଭାରତ ଏବଂ ନେପାଳ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାକୁ କ୍ୟାବିନେଟ ମଞ୍ଜୁରି
06 JAN 2022 4:25PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟ ଆଜି ଧାରଚୁଲା (ଭାରତ) – ଧାରଚୁଲା (ନେପାଳ) ମଧ୍ୟରେ ମହାକାଳୀ ନଦୀ ଉପରେ ସେତୁ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଭାରତ ଏବଂ ନେପାଳ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାକୁ ମଞ୍ଜୁରି ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ବୁଝାମଣା ପତ୍ରରେ ସ୍ବାକ୍ଷର ହେବା ଦ୍ବାରା ଉଭୟ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ରାଜନୈତିକ ସମ୍ପର୍କ ଆହୁରି ମଜବୁତ ହେବ।
ପୃଷ୍ଠଭୂମି :
ଘନିଷ୍ଠ ପଡ଼ୋଶୀ ଭାବରେ, ଭାରତ ଏବଂ ନେପାଳ ମଧ୍ୟରେ ବନ୍ଧୁତା ତଥା ସହଯୋଗର ଏକ ସ୍ବତନ୍ତ୍ର ସମ୍ପର୍କ ରହିଛି। ଏହା ସହିତ ଉଭୟ ଦେଶର ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ମଜବୁତ୍ ସମ୍ପର୍କ ରହିଛି। ଭାରତ ଏବଂ ନେପାଳ ଉଭୟ ସାର୍କ, ବିମ୍‌ସଟେକ୍ ପରି ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରୀୟ ଫୋରମ୍ ସହିତ ବିଶ୍ବ ଫୋରମରେ ମଧ୍ୟ ଏକତ୍ର ଭାବରେ କାମ କରୁଛନ୍ତି।

Cabinet
Cabinet approves MoU between India and Nepal for construction of bridge over Mahakali River at Dharchula (India) – Dharchula (Nepal)
06 JAN 2022 4:25PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the Memorandum of Understanding (MoU) between India and Nepal for construction of bridge over Mahakali River at Dharchula (India)- Dharchula (Nepal).
With the signing of MoU, diplomatic relation between the two countries will further improve.
Background:
As close neighbours, India and Nepal share unique ties of friendship and cooperation characterized by an open border and deep-rooted people-to-people contacts of kinship and culture. Both India and Nepal have been working together on different regional forums i.e. SAARC, BIMSTEC as well as global fora.