Cabinet
Cabinet approves MoU between India and Nepal for construction of bridge over Mahakali River at Dharchula (India) – Dharchula (Nepal)
06 JAN 2022 4:25PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the Memorandum of Understanding (MoU) between India and Nepal for construction of bridge over Mahakali River at Dharchula (India)- Dharchula (Nepal).
With the signing of MoU, diplomatic relation between the two countries will further improve.
Background:
As close neighbours, India and Nepal share unique ties of friendship and cooperation characterized by an open border and deep-rooted people-to-people contacts of kinship and culture. Both India and Nepal have been working together on different regional forums i.e. SAARC, BIMSTEC as well as global fora.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা ধারচুলা (ভারত) – ধারচুলা (নেপাল)দা মহাকালী তুরেল মথক্তা থোং শানবা ভারত অমসুং নেপালগী মরক্তা পীনখিবা এম.ও.য়ু. অয়াবা পীখ্রে
06 JAN 2022 4:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা ধারচুলা (ভারত) – ধারচুলা (নেপাল)দা মহাকালী তুরেল মথক্তা থোং শানবা ভারত অমসুং নেপালগী মরক্তা পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) অয়াবা পীখ্রে।
এম.ও.য়ু. অসি খুৎয়েক পীনখিবগা লোয়ননা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা দিপ্লোমেতিক ওইবা মরী অসি মখা তানা ফগৎহল্লগনি।
বেকগ্রাউন্দ:
য়ুমলোন্নরিবা লৈবাক ওইনা ভারত অমসুং নেপালনা ওপন বোর্দর ওইবা অমসুং নক্নবা মরী অমসুং চৎনবীগা ওইবা মীওই অমগা অমগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা মরী অসিনা মশক তাকপা তোপ-তোপ্পা মরুপ ওইবগী মরী অমসুং কোওপরেসন অমা লৈনৈ। ভারত অমসুং নেপাল অনিমক্না তোঙান-তোঙানবা রিজনেল ফোরমশিং হায়বদি এস.এ.এ.আর.সি., বি.আই.এম.এস.তি.ই.সি. লোয়ননা গ্লোবেল ফোরাদা পুন্না থবক তৌরি।