হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুমিৎ ৩৫৩ – কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেশনগী মথংগী ফেজ হৌখ্রে
চহি ১৫-১৮গী মরক্তা লৈবা কাংলুপ্তা চাউরাক্না ভেক্সিন দোজ লাখ ৪০ কাপখ্রে
ভারতকী অপুনবা ভেক্সিনেসন কোভরেজ করোর ১৪৬.৬১ হেনখ্রে
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৯০ হেন্না কাপথোকখ্রে
03 JAN 2022 10:29PM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থবা ভেক্সিনেশন দ্রাইব অসি ২০২১গী জানুৱারীগী ১৬তা হৌদোকখি অমসুং চহি ১৮ হেনবা ভেক্সিন কাপ্পা য়াবা মীশিংগী ভেক্সিনেশন অসি ২০২১গী মে ১দগী হৌখি। চহি ১৫-১৮ ফাওবগী কাংলুপকী ইনখৎলক্লিবা নহাশিংগীদমক্তা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী মথংগী ফেজ অদু ঙসিদগী হৌখ্রে।
ত্বীত অমদা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভেক্সিন কাপ্থোকখিবা নহাশিং অমসুং মখোয়গী অহল-লমনশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না লাক্কদবা নুমিশিংদা নহা খরা হেন্না কাপথোক্নবসু তকশিনখ্রে
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী, দা. মন্সুখ মান্দৱিয়ানসু ইনখৎলক্লিবা নহাশিংগীদমক্তা ভেক্সিন কাপথোক্নবগী চত্থরিবা দ্রাইব অসিগী অহানবা নুমিত্তা চহি-১৫-১৮ ফাওবগী মরক্তা লৈবা কাংলুপশিংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোজ চাউরাক্না লাখ ৮০ কাপথোকপগীদমক্তা লৈবাক মীয়ামদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
ঙসি ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ করোর ১৪৬.৬১ (১৪৬,৬১,৬২২)গী হেনখ্রে। ঙসি নুমিদাংগী পুং ৭ ফাওবদা, ভেক্সিন দোজ লাখ ৯০ (৯০,৪৭,৬৩৭) হেন্না কাপখ্রে৷ নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অদুগী অরোইবা রিপোর্তশিং পীশিল্লকপদা নোংমগী ভেক্সিনেসন তেল্লী অসি হেনগৎলক্লবা য়াই হায়না পানরি৷
পোপুলেসন প্রায়োরিতী গ্রুপশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা কাপখিবা ভেক্সিন দোজকী অপুনবা মশিং অদু মখাদা পীরি:
ভেক্সিন কাপখিবগী অপুনবা দোজ মশিং
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৩৮৮১৪৪
অনিশুবা দোজ
৯৭২০৮৬৮
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৩৮৬২০২
অনিশুবা দোজ
১৬৯১৫৯৩১
চহি ১৫-১৮ ফাওবগী কাংলুপ
অহানবা দোজ
৩৯৫৫৯৩০
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী কাংলুপ
অহানবা দোজ
৫০২৯১৪৯৬৫
অনিশুবা দোজ
৩৩৮৬১৩৩২১
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী কাংলুপ
অহানবা দোজ
১৯৫০৪০৩৭৭
অনিশুবা দোজ
১৫২৩৬৭৩৮৬
চহি ৬০ হেল্লবশিং
অহানবা দোজ
১২১৬৯৯২৭৫
অনিশুবা দোজ
৯৬১৩৪২২৩
অহানবা দোজ কাপখিবগী অপুনবা মশিং
৮৫২৩৮৪৮৯৩
অনিশুবা দোজ কাপখিবগী অপুনবা মশিং
৬১৩৭৫১৭২৯
অপুনবা মশিং
১৪৬৬১৩৬৬২২
পোপুলেসন প্রাইয়োরিতী গ্রুপকী মতুং ইন্না, ঙসিগী ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইসতা ফংলিবা এচিবমেন্দ অদু মখাদা পীরি:
তাং: ২০২২গী জনুৱারী ০৩ (নুমিৎ ৩৫৩)
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
৭৩
অনিশুবা দোজ
২৪৬০
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
২৮২
অনিশুবা দোজ
৫৮৭৬
চহি ১৫-১৮ ফাওবগী কাংলুপ
অহানবা দোজ
৩৯৫৫৯৩০
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী কাংলুপ
অহানবা দোজ
১৮৬৭০৩১
অনিশুবা দোজ
২১০৬৯৯৫
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী কাংলুপ
অহানবা দোজ
১৪০৫০৭
অনিশুবা দোজ
৫৯৬৯২১
চহি ৬০ হেল্লবশিং
অহানবা দোজ
৭৭০০৭
অনিশুবা দোজ
২৯৪৫৫৫
অহানবা দোজ কাপখিবগী অপুনবা মশিং
৬০৪০৮৩০
অনিশুবা দোজ কাপখিবগী অপুনবা মশিং
৩০০৬৮০৭
অপুনবা মশিং
৯০৪৭৬৩৭
লৈবাক অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী ফিভম শোক্নিংঙাই ওইরিবা মীওই কাংলুপশিংবু কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবগী খুৎলাই অমা ওইনা শিজিন্নরিবা ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইস অসি অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা লেপ্পা-লৈতনা য়েংশিল্লি৷

Ministry of Health and Family Welfare
Day 353 – Next Phase of COVID-19 Vaccination commences
Nearly 40 lakhs COVID-19 Vaccine Doses administered between 15-18 age group
India’s cumulative vaccination coverage crosses 146.61 crore
More than 90 lakh Vaccine doses administered today till 7 pm
03 JAN 2022 10:29PM by PIB Delhi
The countrywide vaccination drive was rolled out on 16th Jan 2021 and vaccination of the all eligible population above 18 years of age started from 1st May 2021. The next phase of COVID-19 vaccination has commenced from today for adolescents in the age group of 15-18 years.
In a tweet, Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated the youth who got vaccinated today and their parents. He also urged more youngsters to get vaccinated in the coming days.
Union Health Minister Dr. Mansukh Mandaviya also congratulated the country on administering nearly 40 lakhs COVID-19 Vaccine Doses between 15-18 age group on the 1st day of vaccination drive for adolescents.
India’s COVID-19 vaccination coverage has crossed 146.61 Crore (146,61,36,622) today. More than 90 lakh (90,47,637) Vaccine Doses have been administered till 7 pm today. The daily vaccination tally is expected to increase with the compilation of the final reports for the day by late tonight.
The cumulative coverage of vaccine doses, segregated based on population priority groups, is as follows:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10388144
2nd Dose
9720868
FLWs
1st Dose
18386202
2nd Dose
16915931
Age Group 15-18 years
1st Dose
3955930
Age Group 18-44 years
1st Dose
502914965
2nd Dose
338613321
Age Group 45-59 years
1st Dose
195040377
2nd Dose
152367386
Over 60 years
1st Dose
121699275
2nd Dose
96134223
Cumulative 1st dose administered
852384893
Cumulative 2nd dose administered
613751729
Total
1466136622
Today’s achievement in the vaccination exercise, segregated by population priority groups, is as follows:
Date: 3rd January, 2021 (353rd Day)
HCWs
1st Dose
73
2nd Dose
2460
FLWs
1st Dose
282
2nd Dose
5876
Age Group 15-18 years
1st Dose
3955930
Age Group 18-44 years
1st Dose
1867031
2nd Dose
2106995
Age Group 45-59 years
1st Dose
140507
2nd Dose
596921
Over 60 years
1st Dose
77007
2nd Dose
294555
1st Dose Administered in Total
6040830
2nd Dose Administered in Total
3006807
Total
9047637
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.