কেবিনেট কমিটি - বিত্তীয় পৰিক্ৰমা
২০২২বৰ্ষৰ বাবে নাৰিকলৰ ন্যূনতম সমৰ্থন মূল্য(এমএছপি)ত কেবিনেটৰ অনুমোদন
এমএছপিয়ে ন্যূনতম ৫০ শতাংশ লাভ নিশ্চিত কৰিব
22 DEC 2021 5:19PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত অর্থনৈতিক পৰিক্ৰমাৰ কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট কমিটীয়ে ২০২২ বৰ্ষত নাৰিকলৰ বাবে ন্যূনতম সমৰ্থন মূল্য বৃদ্ধিত অনুমোদন জনাইছে।
২০২১চনত কাৰখানাজাত নাৰিকলৰ ফেয়াৰ এভাৰেজ কোৱালিটী অনুসৰি (এফএকিউ) কুইণ্টলে প্ৰতি ন্যূনতম সমৰ্থন মূল্য আছিল ১০,৩৩৫ টকা। ২০২২চনত সেই মূল্য বৃদ্ধি কৰি কুইণ্টলে প্ৰতি ১০,৫৯০ টকা কৰা হৈছে৷ ইফালে, ২০২১চনত বল নাৰিকলৰ কুইণ্টলে প্ৰতি ন্যূনতম সমৰ্থন মূল্য ১০,৬০০টকা আছিল। ২০২২চনত সেই মূল্য বৃদ্ধি কৰি ১১,০০০ টকা কৰা হৈছে। সেই হিচাপে কাৰখানাজাত নাৰিকলৰ ক্ষেত্রত ৫১.৮৫ শতাংশ আৰু বল নাৰিকলৰ ক্ষেত্রত ৫৭.৭৩ শতাংশ উৎপাদন ব্যয়ত সাহায্য পাব৷
কৃষিজাত সামগ্ৰীৰ ব্যয় আৰু মূল্য আয়োগ (চিএচিপি)ৰ পৰামৰ্শৰ ভিত্তিত এই সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছে৷
২০২২চনৰ ভিতৰত কৃষকসকলৰ আয় দুগুণ কৰাৰ বাবে এয়া এক গুৰুত্বপূর্ণ পদক্ষেপ। নেচনেল এগ্রিকালচাৰেল কো-অপাৰেটিভ মার্কেটিং ফেডাৰেশন অফ ইণ্ডিয়া লিমিটেড আৰু নেচনেল কো-অপাৰেটিং কনজিউমাৰ ফেডাৰেশন অফ ইণ্ডিয়া লিমিটেডে নাৰিকল উৎপাদনকাৰী ৰাজ্যসমূহত ন্যূনতম সমৰ্থন মূল্য সংক্রান্তীয় নীতি নির্ধাৰণৰ ক্ষেত্রত সমন্বয়ৰক্ষী সংস্থা হিচাপে কাম কৰি আহিছে৷

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Minimum Support Price (MSP) for Copra for 2022 season
MSP assures a minimum of 50 percent as margin of profit
22 DEC 2021 5:19PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairschaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its approval for the Minimum Support Prices (MSPs) for copra for 2022 season.
The MSP for Fair Average Quality (FAQ) of milling copra has been increased to Rs10,590/- per quintal for 2022 season from Rs.10,335/- per quintal in 2021 and the MSP for ball copra has been increased to Rs.11,000/- per quintal for 2022 season from Rs.10,600/- per quintal in 2021. This is to ensure a return of 51.85 percent for milling copra and 57.73 percent for ball copra over the all India weighted average cost of production. The increase in MSP for copra for 2022 season is in line with the principle of fixing the MSP at a level of at least 1.5 times the all India weighted average cost of production as announced by the Government in the Budget 2018-19.
The decision is based on recommendations of the Commission for Agricultural Costs and Prices (CACP).
It assures a minimum of 50 percent as margin of profit as one of the important and progressive steps towards making possible doubling of farmers' incomes by 2022.
The National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India Limited and National Cooperative Consumer Federation of India Limited will continue to act as Central Nodal Agencies to undertake price support operations at the MSP in the coconut growing States.