প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দিসেম্বর ২১দা প্রধান মন্ত্রী প্রয়াগরাজদা চৎলগনি অমদি নুপী লাখ ২ হেনবনা শরুক য়াগদৌরিবা অদুগুম্লবা থৌরম অমদা শরুক য়াগনি
নুপীবু শক্তি লৈহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা মংজরিবা মংলান অদুগী মতুং ইন্না প্রোগ্রাম পাংথোক্কদৌরি, অখন্ননা গ্রাসরুৎকী থাক্তা
প্রধান মন্ত্রীনা এস.ঐচ.জি.শিংদা লুপা কোতি ১০০০ ত্রান্সফর তৌদুনা নুপী মেম্বর লাখ ১৬রোমদা কানবা পীগদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা বিজিনেস করেস্পোন্দেন্ত-সাখিশিংদা অহানবা থাগী স্ত্রাইপেন্দ ত্রান্সফর তৌরগনি অমদি মুখ্য মন্ত্রী কন্যা সুমঙ্গলা স্কিমগী বেনিফিসরী লাখ ১ হেনবদসু শেল ত্রান্সফর তৌরগনি
প্রধান মন্ত্রীনা সপ্লিমেন্ত ন্যুত্রিসন মেনুফেকচরিং য়ুনিত ২০০ হেনবগী উরেপ-উয়ুং তম্লগনি
20 DEC 2021 9:04AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী দিসেম্বর ২১দা প্রয়াগরাজ চৎলগনি অমদি নুংথিলগী পুং ১ তাবা অদুৱাইদা নুপী লাখ ২ হেনবনা শরুক য়াগদৌরিবা অদুগুম্লবা থৌরম অমদা শরুক য়াগনি৷
নুপীশিংদা মরু ওইরিবা স্কিলশিং, ইন্সেন্তিবশিং অমদি রিসোর্সশিং ফংহন্দুনা মখোয়বু গ্রাসরুত লেবেলদগী শক্তি লৈহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা মংজরিবা মংলান অদুগী মতুং ইন্না প্রোগ্রাম অসি পাংথোক্কদৌরি৷ নুপীশিংবু সপোর্ত পীনবা ৱাখল্লোন অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা সেল্ফ হেল্থ গ্রুপশিং(এস.ঐচ.জি.শিং)গী বেঙ্ক একাউন্তদা লুপা কোতি ১০০০গী শেনফম অমা কাইথদুনা এস.ঐচ.জি.গী নুপী মেম্বর লাখ ১৬রোমদা কান্নবা পীরগনি৷ এস.ঐচ.জি.৮০,০০০না এস.ঐচ.জি. অমদা লুপা লাখ ১.১০গী কম্ম্যুনিতী ইনবেস্তমেন্ত ফন্দ ফংদুনা অমদি এস.ঐচ.জি. ৬০,০০০না এস.ঐচ.জি. অমদা লুপা ১৫০০০গী রিবোলবিং ফন্দ ফংদুনা দীনদয়াল অন্ত্যোদায়া য়োজনা-নেস্নেল রুরেল লিবলিহুদ মিসন (দি.এ.ৱাই.-এন.আর.এল.এম.)গী মখাদা শেনফম অসি কাইথরিবনি৷
প্রধান মন্ত্রীনা বি.সি.-সাখিস ২০,০০০গী একাউন্তদা অহানবা থাগী স্ত্রাইপেন্দ অদু ত্রান্সফর তৌদুনা মহাক্না বিজিনেস করেস্পোন্দেন্ত –সাখিশিং (বি.সি.-সাখিশিং) পুক্নিং থৌগৎপা অদু প্রোগ্রাম অসিদা উবা ফংলগনি৷ বি.সি-সাখিসনা গ্রাসরুত লেবেলদা দোরস্তেপ ফাইনান্সিয়েল সর্ভিসশিংগী প্রোবাইদরশিং ওইনা মখোয়গী থবক হৌরকপা মতমদা, মখোয়না মখোয়গী থবক অদুদা চুশিন্ননবা অমদি ত্রান্সেনশিংদা কম্মিসন লৌদুনা শেল তানবা হৌরক্নবগীদমক থা তরুক্কী ওইনা লুপা ৪০০০গী স্ত্রাইপেন্দ অমা পীরি৷
প্রোগ্রাম অদুগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা মুখ্য মন্ত্রী কন্যা সুমঙ্গলা স্কিমগী মখাদা বেনিফিসরী লাখ ১ হেনবদা পুন্না লুপা কোতি ২০ হেনবগী শেনফমসু তান্সফর তৌরগনি৷ স্কিম অসিনা নুপী মচা অমদা মহাক্কী পুন্সিগী তোঙান তোঙানবা স্তেজশিংদা কন্দিসনেল কেশ ত্রান্সফর তৌরি৷ অপুনবা ত্রান্সফর অসি বেনিফিসরী অমদা লুপা ১৫০০০নি৷ স্তেজশিং অদুদি পোকপা মতমদা (লুপা ২০০০), ভেক্সিন কাপখিবা চহি অমা মপুং ফারকপদা (লুপা ১০০০), ক্লাস- Iদা মিং চনবা মতমদা (লুপা ২০০০), ক্লাস–VIতা মিং চনবা মতমদা (লুপা ২০০০), ক্লাস-IXদা মিং চনবা মতমদা (লুপা ৩০০০), X নত্রগা XII মাই পাক্লবা মতুংদা দিগ্রী/দিপ্লোমা কোর্স অমা হেক্তগী মমিং চনবদা (লুপা ৫০০০) অসিনি৷
প্রধান মন্ত্রীনা সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসন মেনুফেকচরিং য়ুনিৎ ২০২গী উরেপ-উয়ুং তম্লগনি৷ হায়রিবা য়ুনিৎশিং অসি সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংনা ফন্দ থাদরি অমদি য়ুনিৎ অমদা চাওরাক্না লুপা কোতি ১গী শেনফম থাদদুনা শেমগৎলগনি৷ হায়রিবা য়ুনিৎশিং অসিনা রাজ্য অসিগী ব্লোক ৬০০তা ইন্তিগ্রেতেদ চাইল্দ দিবেলপমেন্ত স্কিম(আই.সি.দি.এস.)গী মখাদা সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসন সপ্লাই তৌরগনি৷

Prime Minister's Office
PM to visit Prayagraj on 21st December and participate in a one of its kind programme that will be attended by over 2 lakh women
Programme being held as per PM’s vision of empowerment of women, esp at the grassroot level
PM to transfer Rs. 1000 crore to SHGs benefitting around 16 lakh women members
PM to transfer first month's stipend to Business Correspondent-Sakhis and to also transfer money to over 1 lakh beneficiaries of Mukhya Mantri Kanya Sumangala Scheme
PM to lay foundation stone of over 200 Supplementary Nutrition Manufacturing Units
20 DEC 2021 9:04AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Prayagraj on 21st December 2021 and participate in a one of its kind programme that will be attended by over 2 lakh women, at around 1 PM.
The programme is being held as per the vision of the Prime Minister to empower women, especially at the grassroot level, by providing them with necessary skills, incentives and resources. In this endeavour to support women, the Prime Minister will transfer an amount of Rs. 1000 crore in the bank account of Self Help Groups (SHGs), benefitting around 16 lakh women members of the SHGs. This transfer is being done under the Deendayal Antyodaya Yojana - National Rural Livelihood Mission (DAY-NRLM), with 80,000 SHGs receiving Community Investment Fund (CIF) of Rs. 1.10 lakh per SHG and 60,000 SHGs receiving Revolving Fund of Rs. 15000 per SHG.
The programme will also witness the Prime Minister encouraging Business Correspondent-Sakhis (B.C.-Sakhis), by transferring Rs. 4000 as first month's stipend in account of 20,000 B.C.-Sakhis. When B.C.-Sakhis commence their work as providers of doorstep financial services at grassroot level, they are paid a stipend of Rs. 4000 for six months, so that they get stabilized in their work and then start earning through the commission on transactions.
During the programme, the Prime Minister will also be transferring a total amount of over 20 crore to more than 1 lakh beneficiaries under the Mukhya Mantri Kanya Sumangala Scheme. The Scheme provides conditional cash transfer to a girl child at different stages of her life. The total transfer is Rs. 15000 per beneficiary. The stages are at birth (Rs. 2000), on completing one year complete vaccination (Rs. 1000), on admission in class–I (Rs. 2000), On admission in class–VI (Rs. 2000), on admission in class-IX (Rs. 3000), on admission in any degree/ diploma course after passing class X or XII (Rs. 5000).
Prime Minister will lay the foundation stone of 202 Supplementary Nutrition Manufacturing Units. These units are being funded by the Self Help Groups and will be constructed at the cost of approx Rs. 1 crore for one unit. These units will supply the Supplementary Nutrition under the Integrated Child Development Scheme (ICDS) in 600 blocks of the state.