Prime Minister's Office
PM to visit Goa on 19th December and participate in Goa Liberation Day celebrations
PM to felicitate freedom fighters and veterans of ‘Operation Vijay’
In a tribute to freedom fighters of Goa Liberation, PM to inaugurate the redeveloped Aguada Fort Jail Museum
PM to inaugurate and lay foundation stone multiple development projects worth over 650 crore in Goa
Inauguration of Super Speciality Block at Goa Medical College and New South Goa District Hospital in line with PM’s vision to provide state-of-the-art medical infrastructure across the country
17 DEC 2021 4:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Goa on 19th December and attend the function marking Goa Liberation Day celebrations at Dr. Shyama Prasad Mukherjee Stadium in Goa at around 3 PM. Prime Minister will felicitate the freedom fighters and veterans of ‘Operation Vijay’ at the function. Goa Liberation Day is celebrated on December 19 every year to mark the success of ‘Operation Vijay’ undertaken by the Indian Armed Forces that liberated Goa from Portuguese rule.
Prime Minister will inaugurate multiple development projects including the renovated Fort Aguada Jail Museum, Super Speciality Block at Goa Medical College, New South Goa District Hospital, Aviation Skill Development Center at Mopa Airport and the Gas insulated Substation at Dabolim-Navelim, Margao. He will also lay the foundation Stone for India International University of Legal Education and Research of Bar Council of India Trust at Goa.
It has been the constant endeavour of the Prime Minister to improve medical infrastructure and provide top class medical facilities across the country. In line with this vision, the Super Speciality Block at Goa Medical College & Hospital has been constructed at a cost of over Rs. 380 crore under the Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Yojana scheme. It is the only state of the art superspeciality hospital in the entire state of Goa, providing high end super speciality services. It will provide specialized services like angioplasty, bypass surgery, liver transplant, kidney transplant, dialysis etc. The Super Speciality Block will also house a 1000 LPM PSA plant installed under PM-CARES.
The New South Goa District Hospital, built at a cost of around Rs.220 crores, is equipped with modern medical infrastructure including OPD services in 33 specialities, latest diagnostic and laboratory facilities and services like Physiotherapy, Audiometry etc. The hospital has 500 oxygenated beds, 5500 litre LMO tank and 2 PSA plants of 600 lpm.
The re-development of Aguada Fort Jail Museum as a Heritage Tourism destination under the Swadesh Darshan Scheme, has been done at a cost of over Rs. 28 crore. Before Goa’s liberation, Aguada Fort was used to incarcerate and torture the freedom fighters. The Museum will highlight the contributions and sacrifices made by the prominent freedom fighters who fought for liberation of Goa and will be befitting tribute to them.
The Aviation Skill Development Center at the upcoming Mopa Airport, built at a cost of around Rs. 8.5 crore, is aimed at providing training in 16 different job profiles. The trainees will be able to get job opportunities in the Mopa Airport project as it becomes operational, as well as at other Airports in India and abroad.
Gas Insulated Substation at Davorlim-Navelim, Margao has been constructed at a cost of around Rs.16 crores under Integrated Power Development Scheme of the Ministry of Power, Government of India. It will provide stable power supply to the villages of Davorlim, Nessai, Navelim, Aquem-Baixo and Telaulim.
The India International University of Legal Education and Research of Bar Council of India Trust, will be established in line with the focus of the government to transform Goa as a hub of higher and technical education.
Prime Minister will also release a Special Cover and Special Cancellation to mark the commemoration of Indian Armed Forces freeing Goa from Portuguese rule. This special episode of history is shown on the special cover, whereas the special cancellation depicts the war memorial at Indian Naval Ship Gomantak, constructed in memory of seven young gallant sailors and other personnel who laid down their lives in “Operation Vijay”. Prime Minister will also release 'My Stamp' depicting the Hutatma Smarak at Patradevi, which salutes the great sacrifices made by the martyrs of Goa Liberation Movement. A 'Meghdoot Post Card' depicting a collage of pictures of different events during the Goa Liberation Struggle will also be presented to the Prime Minister.
Prime Minister will also distribute awards to the best Panchayat/Municipality, Swayampurna Mitras and beneficiaries of Swayampurna Goa Programme.
During his visit, at around 2:15 PM, the Prime Minister will also pay Floral Tributes at Martyr’s Memorial, Azad Maidan, Panaji. At around 2:30 PM, he will attend the Sail Parade and Fly Past at Miramar, Panaji.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দিসেম্বর ১৯দা গোৱাদা চৎলগনি অমসুং গোৱা লিবরেসন দে থৌরমদা শরুক য়ারগনি।
পি.এম.না ‘ওপরেসন বিজয়’গী নিংতম লান্মীশিং অমসুং ভেতরিয়নশিংবু তরাম্না ওক্লগনি।
গোৱা লিবরেসনগী নিংতম লান্মীশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা পি.এম.না নৌনা শেমগৎখিবা অগ্বারা লানবনগী জেল ম্যুজিয়ম শঙ্গারগনি।
পি.এম.না গোৱাদা লুপা করোর ৬৫০ মথক্কী দিবেলপমেন্ত প্রোজেকশিং শঙ্গারগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তম্লগনি।
লৈবাক পুম্বদা স্তেত ওফ দি আর্ত মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহন্নবা পি.এম.গী মীৎয়েং মখাদা গোৱা মেদিকেল কোলেজদা শাখিবা সুপর স্পিসিএলিতী ব্লোক অমসুং ন্যু সাউথ গোৱা দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতাল শঙ্গারগনি।
17 DEC 2021 4:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ১৯দা গোৱাদা চৎলগনি অমসুং নুংথিল পুং ৩ মুক তাবা মতমদা গোৱাদা লৈবা দা. শ্যাম প্রসাদ মুখর্জী স্তেদিয়মদা গোৱা লিবরেসন দেগী থৌরমদা শরুক য়ারগনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অদুদা ‘ওপরেসন বিজয়’গী নিংতম লান্মীশিং অমসুং ভেতরিয়নশিংবু তরাম্না ওক্লগনি। গোৱা লিবরেসন দে অসি গোৱাবু পোর্তুগিজ শাসন্দগী ইন্দিয়ন আর্মদ ফোর্সনা মনিং তমহনখিবা ‘ওপরেসন বিজয়’গী মাই পাকপা অদুবু নিংশিংবা ওইনা চহি খুদিংগী দিসেম্বর ১৯দা পাংথোকই।
প্রধান মন্ত্রীনা নৌনা শেমগৎকদবা অগ্বারা লানবনগী জেল ম্যুজিয়ম, গোৱা মেদিকেল কোলেজদা সুপর স্পিসিএলিতী ব্লোক, ন্যু সাউথ গোৱা দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতাল, মোপা এয়র্পোর্ত্তা এভিএসন স্কিল দিবেলপমেন্ত সেন্তর অমসুং দবোলিম-নভেলিম, মর্গাওদা গ্যাস ইন্সুলেতেদ সবস্তেসনশিং য়াওনা দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গারগনি। মহাক্না গোৱাদা ইন্তরস্নেল য়ুনিভর্সিতী ওফ লিগেল এজুকেসন এন্দ রিসর্চ ওফ বার কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়া ত্রস্তকী উরেপ উয়ুং তমলগনি।
লৈবাক পুম্বদা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা অমসুং অফবা মখলগী মেদিকেল ফেসিলিতীশিং পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা লেপ্পা লৈতনা হোৎনদুনা লাক্লি। মসিগী ৱাখল্লোন অসিগা মরী লৈননা প্রধান মন্ত্রী স্বাস্থ্য সুরক্ষা য়োজনা স্কিমগী মখাদা লুপা করোর ৩৮০ গী মথক্তা চংদুনা গোৱা মেদিকেল কোলেজদা সুপর স্পিসিএলিতী ব্লোক শাখি। মসি অফবা মখলগী সুপর স্পিসিএলিতী সর্ভিসশিং ফংহল্লিবা গোৱা রাজ্য পুম্বদা অমখক্তা ঙাইরবা স্তেত ওফ দি আর্ত সুপর স্পিসিএলিতী হোস্পিতাল অমনি। মসিনা এঞ্জিওপ্লাস্তী, বাইপাস সর্জরী, লিভর ত্রান্সপ্লান্ত, কিদনী ত্রান্সপ্লান্ত, দাইলাইসিস নচিংবা অখন্নবা সর্ভিসশিং ফংহনগনি। সুপর স্পিসিএলিতী ব্লোক অসিদা পি.এম. কেয়র্সকী মখাদা ইন্সতোল তৌবা এল.পি.এম. ১০০০গী পি.এস.এ. প্লান্ত অমসু লৈরগনি।
লুপা করোর ২২০ মুক চংনা শাখিবা ন্যু সাউথ গোৱা দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতাল অসি স্পিসিএলিতী ৩৩দা ও.পি.দি. সর্ভিসশিং, খ্বাইদগী নৌবা দাইগোনোস্তিক অমসুং লেবোরেতরীগী খুদোংচাবশিং অমসুং ফিজিওথেরাপী, ওদিওমেত্রীগুম্বা সর্ভিসশিং য়াওনা ফংহল্লি। হোস্পিতাল অসিদা ওক্সিজিনেতেদ বেদ ৫০০, লিতর ৫৫০০গী এল.এম.ও. তেঙ্ক অমসুং এল.পি.এম. ৬০০কী পি.এস.এ. প্লান্ত ২ লৈ।
স্বদেশ দর্শন স্কিমগী মখাদা হেরিতেজ তুরিজম দেস্তিনেসন অমা ওইনা অগ্বারা লানবনগী জেল ম্যুজিয়ম অসি লুপা করোর ২৮ চংনা শেমগৎখি। গোৱা লিবরেসনগী মমাংদা অগ্বারা লানবন অসি নীংতম লান্মীশিং ফাজিন্দুনা থম্বা অমসুং ওৎ নৈবদা শীজিন্নরম্মি। ম্যুজিয়ম অসিদা গোৱা নীংতম্নবা লান্থেংনখিবা মমিং লৈরবা নীংতম লান্মীশিংনা কত্থোকখিবা অমসুং থৱাই কৎখিবশিং অদু হাইলাইত তৌরগনি অমসুং মখোয়দা ইকাই খুম্নবা উৎলগনি।
নৌনা হাংদোক্কদৌরিবা মোপা এয়র্পোর্ত্তা শেমগৎলিবা এভিএসন স্কিল দিবেলপমেন্ত সেন্তর অসি তোঙান তোঙানবা জোব প্রোফাইল ১৬তা ত্রেনিং পীনবা চাউরাক্না লুপা করোর ৮.৫ চংনা শাবনি। ত্রেনীশিংনা মোপা এয়র্পোর্ত প্রোজেক্ত অসি মথৌ তৌবা হৌবদা অদুগা ভারত অমসুং অতোপ্পা লৈবাকশিংদা থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংলগনি।
দবোর্লিম–নভেলিম, মর্গাও শারিবা গ্যাস ইন্সুলেতেদ সবস্তেসন অসি পাৱর মন্ত্রালয়, ভারত সরকারগী ইন্তিগ্রেতেদ পাৱর দিবেলপমেন্ত স্কিমগী মখাদা চাউরাক্না লুপা করোর ১৬ চংনা শাখি। মসিনা দবোর্লিম, নেসসাই, নভেলিম, অক্বেম বাইসো অমসুং তেলৌলিমগী খুঙ্গংশিংদা লেপ্পা লৈতনা মৈ ফংহল্লগনি।
ইন্তরস্নেল য়ুনিভর্সিতী ওফ লিগেল এজুকেসন এন্দ রিসর্চ ওফ বার কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়া ত্রস্ত অসি গোৱাবু হায়র এন্দ তেক্নিকেল এজুকেসনগী হব অমা ওইনা শেমগৎনবা সরকারগী মীৎয়েং মখাদা লিংখৎলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গোৱাবু পোর্তুগীজ শাসন্দগী মনীং তমখিবা ইন্দিয়ন আর্মদ ফোর্সেসকী থৌনা অদুবু ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা অখন্নবা কভর অমসুং অখন্নবা কেন্সেলেসন অমা ফোঙলগনি। মসিগী পুৱারীগী অখন্নবা তাঙ্কক অসি অখন্নবা কভরদা উৎলগনি অদুগা অখন্নবা কেন্সেলেসন্দনা ‘ওপরেসন বিজয়’দা থৱাই কৎখ্রবা নহা ওইরিবা গেলেন্ত সেলর তরেৎ অমসুং অতোপ্পা পর্সনেলশিংবু নিংশিংবা ওইনা শারিবা ভারত নেভীগী জহাজ গোমন্তকতা ৱার মেমোরিএল অসি উৎলগনি। প্রধান মন্ত্রীনা গোৱাগী নীংতম ইহৌদা থৱাই কৎখ্রবশিং অদুবু ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা পাত্রদেবীদা লৈবা হুততমা স্মারক য়েকপা ‘মাই স্তাম্প’সু ফোঙলগনি। গোৱা নীতম লালহৌগী মতমদা তোঙান তোঙানবা থৌরমশিংগী অপুনবা পিকচরশিং উৎলিবা ‘মেঘদুত পোস্ত কার্দ’ অমসু প্রধান মন্ত্রীদা খুদোল তমলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা খ্বাইদগী ফবা পঞ্চায়ত/ম্যুনিসিপালিতী, স্বায়মপুর্ন মিত্রশিং অমসুং স্বায়মপুর্ন গোৱা প্রোগ্রামগী বেনিফিসিয়রীশিংদা এৱার্দশিং য়েন্থোক্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী খোঙচৎকী মনুংদা নুংথিল পুং ২:১৫ মুক তাবা মতমদা পনাজীগী অজাদ মাইদানদা লৈবা মার্তিয়র্স মেমোরিএলদা হৈকৎ লৈকৎ তম্লগনি। নুথিল পুং ২:৩০ মুক তাবদা পনাজীগী মীরামারদা পাংথোক্কদবা সেল পেরেদ অমসুং ফ্লাই পাস্ততা শরুক য়াগনি।