হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিন মেনুফেকচরিং কেপাসিতীদা অপদেৎ
14 DEC 2021 2:15PM by PIB Imphal
সি.ঐচ.এ.দি.ও.এক্স.১ এন.কোভ -১৯ কোরোনা ভাইরস ভেক্সিন (রিকম্বিনেন্ত) (কোবিশিল্দ) অসি এম./এস. সেরম ইন্সতিত্যুত ওফ ইন্দিয়া প্রাইভেৎ লিমিতেদ, পুনেনা শারি অদুগা হ্বোল ভাইরিয়ন ইনএক্তিবেতেদ কোরোনা ভাইরস ভেক্সিন (কোবাক্সিন) অসিনা এম./এস. ভারত বাইওতেক ইন্তরনেস্নেল লিমিতেদ, হায়দ্রবাদনা শারি৷
এম./এস. সেরম ইন্সতিত্যুত ওফ ইন্দিয়ানা খঙহল্লকখিবগী মতুং ইন্না, হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা থা খুদিংগী পুথোক্লিবা কোবিশিল্দ ভেক্সিনগী কেপাসিতী অসি থা অমদা দোজ চাওরাক্না মিলিয়ন ২৫০-২৭৫নি৷
মখাতানা, এম./এস. ভারত বাইওতেক ইন্তরনেস্নেল লিমিতেদ, হায়দ্রবাদনা খঙহল্লকখিবগী মতুং ইন্না, হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা থা খুদিংগী পুথোক্লিবা কোবিশিল্দ ভেক্সিনগী কেপাসিতী অসি থা অমদা দোজ চাওরাক্না মিলিয়ন ৫০-৬০নি৷ হৌজিক পুথোক্লিবা কেপাসিতী অসিগী ৯০%গী চাংদি কম্পেনী অনি অসিনা পুথোক্লি৷
অসিগীসু মথক্তা, দ্রগস অমসুং কোস্মেতিক্স এক্ত, ১৯৪০গী মখাদা ন্যু দ্রগস অমসুং ক্লিনিকেল ত্রাইএল্স রুল্স, ২০১৯গী প্রোভিজনশিংগী মতুং ইন্না অমদি লৈবাক অসিদা কোবিদ লাইনা-লাইচৎনা মরম ওইদুনা অথুবগী ওইনা তঙাই ফদবা লৈরিবা অসি য়েংলগা, ইমর্জেন্সী লাকপা ফিভমশিংদা কোবিদ-১৯ অসিদগী ঙাকথোক্নবা কোবাক্সিন অমসুং কোবিশিল্দ নত্তবা অতোপ্পা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং শিজিন্নবা য়াহন্নবা সি.দি.এস.সি.ও.না অয়াবা পীখ্রে৷
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং পুথোকপগী পর্মিসন:
১. ০২.০৭.২০২১দা রসিয়াগী এম./এস. জেনেরিয়ম জে.এস.সি.দগী পুশিল্লক্লিবা রেদী তু ফিল্দ(আর.তি.এফ.) অসি শিজিন্নদুনা এম./এস. রা(বাইওলোজিকেল্স), পেনাসিয়া বাইওতেক লিমিতেদ, ন্যু দিল্লীনা গম-কোবিদ-ভেক কম্বাইন্দ ভেক্তর ভেক্সিন(স্পুতনিক-V] পুথোকখি৷.
২. ২০.০৮.২০২১দা অহমেদবাদকী এম./এস. কেদিলা হেল্থকেয়র লিমিতেদনা নোবেল কোরোনা ভাইরস ২০১৯-এন.কোভ ভেক্সিন [জেদ.ৱাই.কোভ-দি] পুথোকখি৷
৩. ১৮.০৮.২০২১দা এম./এস. জোন্সন অমসুং জোন্সন প্রাইভেৎ লিমিতেদতগী পুশিল্লক্লিবা বল্ক অসি শিজিন্নদুনা এম./এস.বাইওলোজিকেল ই লিমিতেদ, হায়দ্রবাদনা এ.দি.২৬.কোভ২-এস (রিকম্বিনেন্ত) কোবিদ-১৯ ভেক্সিন পুথোকখি৷
৪. ০৭.১০.২০২১দা এম./এস. হেতিরো বাইওফার্ম লিমিতেদনা রসিয়াগী এম./এস. আর.দি.আই.এফ.তগী তেক্নোলোজী ত্রান্সফর তৌরক্তুনা গম-কোবিদ-ভেক কম্বাইন্দ ভেক্তর ভেক্সিন [স্পুতনিক–V] পুথোকখি৷
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং পুশিল্লকপগী অয়াবা:
১. ১২.০৪.২০২১দা গম-কোবিদ-ভেক কম্বাইন্দ ভেক্তর ভেক্সিন [স্পুতনিক–V]দগী এম./এস. দা. রেদ্দীস লেবোরেতরীস লিমিতেদ, হায়দ্রবাদতা৷
২. ২৯.০৬.২০২১দা এম.আর.এন.এ.-১২৭৩ কোবিদ-১৯ ভেক্সিন(মোদর্না)দগী এম./এস. সিপলা লিমিতেদ, মুম্বাইদা৷
৩. ০৭.০৮.২০২১দা এ.দি.২৬.কোভ২-এস (রিকম্বিনেন্ত) কোবিদ-১৯ ভেক্সিনদগী এম./এস. জোন্সন অমসুং জোন্সন প্রাইভেৎ লিমিতেদ, মুম্বাইদা৷
ৱারোল অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী দা. ভারতি প্রবিন পৱারনা অইবা পাউখুম অমদা ফোংদোকখিবনি৷

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccine Manufacturing Capacity
14 DEC 2021 2:15PM by PIB Delhi
ChAdOx1 nCoV- 19 Corona Virus Vaccine (Recombinant) (COVISHIELD) is manufactured by M/s Serum Institute of India Pvt., Ltd., Pune, while the Whole Virion Inactivated Corona Virus Vaccine (COVAXIN) is manufactured by M/s Bharat Biotech International Limited, Hyderabad.
As communicated by the M/s Serum Institute of India, the current monthly vaccine production capacity of Covishield is approx. 250-275 Million doses per month.
Further, as communicated by M/s Bharat Biotech International Limited, Hyderabad, the current monthly vaccine production capacity of Covaxin is approx. 50-60 Million doses/month. Both companies have achieved close to 90% of present production capacity.
Moreover, as per the provisions of New Drugs and Clinical Trials Rules, 2019 under Drugs and Cosmetics Act, 1940 and in light of urgent need due to COVID pandemic in the country, CDSCO has granted permissions to following COVID-19 vaccines other than COVAXIN & COVISHIELD for prevention of COVID-19 for restricted use in emergency situation:
Permission For Manufacture of COVID-19 vaccines:
1. Gam-COVID-Vac Combined vector vaccine [SPUTNIK-V] manufactured by M/s Ra (biologicals), Panacea Biotec Ltd., New Delhi using imported Ready to Fill (RTF) bulk from M/s Generium JSC, Russia on 02.07.2021.
2. Novel Corona Virus 2019-nCoV vaccine [ZyCoV-D] manufactured by M/s Cadila Healthcare Limited, Ahmedabad on 20.08.2021.
3. Ad26.COV2-S (recombinant) COVID-19 Vaccine manufactured by M/s Biological E limited, Hyderabad using imported bulk of M/s Johnson & Johnson Pvt. Ltd on 18.08.2021.
4. Gam-COVID-Vac Combined vector vaccine [Sputnik–V] manufactured under technology transfer from M/s RDIF, Russia by M/s Hetero Biopharma Limited, Hyderabad on 07.10.2021.
Permission For Import of COVID-19 Vaccines:
1. Gam-COVID-Vac Combined vector vaccine [SPUTNIK-V] to M/s Dr. Reddy’s Laboratories Ltd, Hyderabad on 12.04.2021.
2. mRNA-1273 COVID-19 vaccine (Moderna) to M/s Cipla Limited, Mumbai on 29.06.2021.
3. Ad26.COV2-S (recombinant) COVID-19 Vaccine to M/s Johnson & Johnson Pvt. Ltd., Mumbai on 07.08.2021.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.