ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସଚିବାଳୟ
୪ ଦେଶର ରାଷ୍ଟ୍ର ଦୂତମାନେ ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କୁ ନିଜ ନିଜ ପରିଚୟପତ୍ର ପ୍ରଦାନ କଲେ
13 DEC 2021 5:51PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ରାମନାଥ କୋବିନ୍ଦ ଆଜି (୧୩ ଡିସେମ୍ବର, ୨ଠ୨୧) ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନର ଅଶୋକ ହଲ ଠାରେ କିଉବା ଗଣତନ୍ତ୍ରର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ, ଘାନା ଗଣତନ୍ତ୍ରର ଉଚ୍ଚ କମିଶନର, ମଙ୍ଗୋଲିଆର ରାଜଦୂତ ଏବଂ ସିଏରାଲିଓନ ଗଣତନ୍ତ୍ରର ଉଚ୍ଚ କମିଶନରଙ୍କ ପରିଚୟପତ୍ର ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ।
ଯେଉଁମାନେ ସେମାନଙ୍କର ପରିଚୟପତ୍ର ଉପସ୍ଥାପନା କରିଥିଲେ:
(୧) ଏଚ.ଇ. ଶ୍ରୀ ଆଲୋଜାଣ୍ଡ୍ରୋ ସିମକାସ ମାରିନ, କିଉବା ଗଣତନ୍ତ୍ରର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
(୨) ଏଚ.ଇ. ଶ୍ରୀ କାୱାକୁ ଆଶମା ଚେରମେହ, ଘାନା ଗଣତନ୍ତ୍ରର ଉଚ୍ଚ କମିଶନର
(୩) ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ ଗାନବୋଲ୍ଡ ଦାମ୍ବାଜାଭ, ମଙ୍ଗୋଲିଆର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
(୪) ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ ରଶିଦ ସେସେ, ସିଏରାଲିଓନ ଗଣତନ୍ତ୍ରର ଉଚ୍ଚ କମିଶନର ।
ପରିଚୟପତ୍ର ଉପସ୍ଥାପନା କରିବା ପରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ୪ ଜଣ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତଙ୍କ ସହ ପୃଥକ, ପୃଥକ ଆଲେଚନା କରିଥିଲେ। ସେ ସେମାନଙ୍କର ନିଯୁକ୍ତି ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇବା ସହ ଭାରତ ଏହି ଦେଶଗୁଡ଼ିକ ସହ ଅଂଶୀଦାର କରିଥିବା ଉଷ୍ଣ ଏବଂ ବନ୍ଧୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସମ୍ପର୍କ ଏବଂ ଭାରତ ସହ ବହୁମୁଖୀ ସମ୍ପର୍କ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ । ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ମଜବୁତ କରିବା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ମଙ୍ଗଳ ପାଇଁ ଏବଂ ବନ୍ଧୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଲୋକମାନଙ୍କର ଅଗ୍ରଗତି ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ତାଙ୍କର ଶୁଭେଚ୍ଛା ମଧ୍ୟ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ ଏବଂ ଉଚ୍ଚ କମିଶନରଙ୍କ ମାଧ୍ୟମରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ତାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱକୁ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ସମ୍ମାନ ମଧ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ । ଏହି କ୍ରମରେ ଉପସ୍ଥିତ ରାଷ୍ଟ୍ର ଦୂତମାନେ ଭାରତ ସହ ଆମ ସମ୍ପର୍କକୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ମିଳିତ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହୋରାଇଛନ୍ତି ।

President's Secretariat
Envoys of Four Nations Present Credentials to President of India
13 DEC 2021 5:51PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, accepted credentials from Ambassador of Republic of Cuba, High Commissioner of Republic Ghana, Ambassador of Mongolia and High Commissioner of Republic of Sierra Leone in Ashok Hall, Rashtrapati Bhavan today (December 13, 2021).
Those who presented their credentials were:
1. H.E. Mr. Alejandro Simancas Marin, Ambassador of the Republic of Cuba
2. H.E. Mr. Kwaku Asomah-Cheremeh, High Commissioner of the Republic of Ghana
3. H.E. Mr. Ganbold Dambajav, Ambassador of Mongolia
4. H.E. Mr. Rashid Sesay, High Commissioner of the Republic of Sierra Leone
Following presentation of credentials, the President interacted with the four envoys separately. He congratulated them on their appointments and highlighted the warm and friendly relations that India shared with the countries and the multifaceted relationship that India enjoyed with them. The President also wished them success in strengthening of bilateral ties and for their well-being and progress and prosperity of the friendly people.
Through the Ambassadors and the High Commissioners, the President also conveyed his personal regards to their leadership. Envoys present at the event reiterated their commitment to work closely to strengthen their ties with India.