হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা কোবিদ-১৯ অমসুং দেঙ্গুগুম্বা লাইনাশিং মনুং চলহনবা
07 DEC 2021 3:50PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ অমদি দেঙ্গুগুম্বা লাইনাশিং লাইয়েংবা অসি অয়ুশমান ভারত-প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্যা য়োজনা(এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.)গী মখাদা চল্লি৷ কোবিদ-১৯ অমদি দেঙ্গুগী অখন্নবা হেল্থ বেনিফিৎ পেকেজশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু এনেক্সর-Iদা লৈরে৷ কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবা অমদি এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা লাইয়েংবগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং অদু এনেক্সর-IIদা লৈরে৷
এনেক্সর-I
এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা কোবিদ-১৯গী অখন্নবা হেল্থ বেনিফিৎ পেকেজশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং:
সিরিএল নম্বর
পেকেজ মমিং
প্রোসিদ্যোর মমিং
১
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সনগী লেবোরেতরী তেস্তশিং (পি.সি.আর.) (পেকেজ অসিগী রিইম্বর্সমেন্ত লেবেল অসি মতম মতমগী মতুং ইন্না ফোখিবা আই.সি.এম.আর. গাইদলাইনশিংগী মতুং ইল্লগনি)
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সনগী লেবোরেতরী তেস্তশিং (পি.সি.আর.) (পেকেজ অসিগী রিইম্বর্সমেন্ত লেবেল অসি মতম মতমগী মতুং ইন্না ফোখিবা আই.সি.এম.আর. গাইদলাইনশিংগী মতুং ইল্লগনি)
২
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সনগী লেবোরেতরী তেস্তশিং (পি.সি.আর.) (পেকেজ অসিগী রিইম্বর্সমেন্ত লেবেল অসি মতম মতমগী মতুং ইন্না ফোখিবা আই.সি.এম.আর. গাইদলাইনশিংগী মতুং ইল্লগনি)
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সনগী লেবোরেতরী তেস্তশিং (পি.সি.আর.) (পেকেজ অসিগী রিইম্বর্সমেন্ত লেবেল অসি মতম মতমগী মতুং ইন্না ফোখিবা আই.সি.এম.আর. গাইদলাইনশিংগী মতুং ইল্লগনি)
৩
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সন লাইয়েং চত্থবা
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সন লাইয়েং চত্থবা
এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা দেঙ্গুগীদমক লৈরিবা অখন্নবা হেল্থ বেনিফিৎ পেকেজশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং:
সিরিএল নম্বর
পেকেজ মমিং
প্রোসিদ্যোর মমিং
১
দেঙ্গু ফিবর
দেঙ্গু ফিবর
২
দেঙ্গু ফিবর
দেঙ্গু হেমোর্হেগিক ফিবর
৩
দেঙ্গু ফিবর
দেঙ্গু শোক সিন্দ্রোম
এনেক্সর-II
এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা থাংগৎলকখিবা কোবিদ-১৯ প্রি-ওথোরাইজেসন:
রাজ্য/য়ু.তি.
তেস্তিং কাউন্ত
ত্রিতমেন্ত কাউন্ত
অন্দামন অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
৩২
৭
আন্ধ্র প্রদেশ
২,০০,৯৪৫
অসাম
৩৩২
১,০২৮
বিহার
১৪৫
২২
চান্দিগর
৩
৭
ছত্তিশগর
১,০৪৯
৪৩,৯৬৪
দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি.
১৯
৪
গোৱা
১
গুজরাত
১১,৩৫৫
হরিযানা
১৪,৮১৭
৭১৯
হিমাচল প্রদেশ
১২
৫২
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৪
৭২৯
ঝর্খন্দ
৩০
১,৪৯৫
কর্নাতকা
১,৮২,০৭০
কেরলা
১৮,৭২৮
১,৩৩,৫৯১
মধ্য প্রদেশ
৭,৮৯১
১৮,৩৫২
মহারাস্ত্র
১,৩৫,৯০৪
১,৮২,৯৯১
মনিপুর
১
৭৩২
মেঘালয়
৭,৫৮৯
৩,৯৩২
মিজোরাম
৪১৬
নাগালেন্দ
-
১২
পুদুচেরী
২০
৩৪৯
পঞ্জাব
১৩
রাজস্থান
২৩,৭৬১
সিক্কিম
-
৩২
তামিল নাদু*
১৮,৫০,১৩৪
৩১,০৭৬
ত্রিপুরা
১
৫৪
উত্তর প্রদেশ
১,৫৭১
১,৪২১
উত্তরখন্দ
২,০৪২
২,৮০১
অপুনবা
২০,৫১,৬৯২
৮,২৯,৮২৬
খঙজিনগদবা:
* ত্রিতমেন্ত দাতা অসি ২০২১গী ওক্তোবর ২৫ ফাওবগীনি; তেস্ত তৌবগী দাতা অসিনা ২০২১গী জুনগী অহানবা চয়োল ফাওবগীনি
ৱারোল অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দা. ভারতি প্রবিন পৱারনা অইবা পাউখুম অমদা ফোংদোকখিবনি৷

Ministry of Health and Family Welfare
Inclusion of Diseases like Covid-19 and Dengue under AB-PMJAY
07 DEC 2021 3:50PM by PIB Delhi
Treatment of diseases like COVID-19 and dengue is included under Ayushman Bharat –Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB-PMJAY). Details of specific Health Benefit Packages for COVID-19 and dengue are at Annexure-I. State-wise details of COVID-19 testing and treatment under AB-PMJAY are at Annexure-II.
Annexure-I
Details of specific Health Benefit Packages for COVID-19 under AB-PMJAY:
Sl. No.
Package Name
Procedure Name
1
Laboratory Tests for COVID-19 Infection (PCR) (Reimbursement level for this package will be as per the ICMR guidelines, issued from time to time)
Laboratory Tests for COVID-19 Infection (PCR) (Reimbursement level for this package will be as per the ICMR guidelines, issued from time to time)
2
Laboratory Tests for COVID-19 Infection (PCR) (Reimbursement level for this package will be as per the ICMR guidelines, issued from time to time)
Laboratory Tests for COVID-19 Infection (PCR) (Reimbursement level for this package will be as per the ICMR guidelines, issued from time to time)
3
Treatment of COVID-19 Infection
Treatment of COVID-19 Infection
Details of specific Health Benefit Packages for dengue under AB-PMJAY:
Sl. No.
Package Name
Procedure Name
1
Dengue Fever
Dengue Fever
2
Dengue Fever
Dengue Hemorrhagic Fever
3
Dengue Fever
Dengue Shock Syndrome
Annexure-II
COVID-19 Pre-authorization raised under AB-PMJAY:
State/UT
Testing Count
Treatment Count
Andaman and Nicobar Islands
32
7
Andhra Pradesh
2,00,945
Assam
332
1,028
Bihar
145
22
Chandigarh
3
7
Chhattisgarh
1,049
43,964
DNH and DD
19
4
Goa
1
Gujarat
11,355
Haryana
14,817
719
Himachal Pradesh
12
52
Jammu and Kashmir
4
729
Jharkhand
30
1,495
Karnataka
1,82,070
Kerala
18,728
1,33,591
Madhya Pradesh
7,891
18,352
Maharashtra
1,35,904
1,82,991
Manipur
1
732
Meghalaya
7,589
3,932
Mizoram
416
Nagaland
-
12
Puducherry
20
349
Punjab
13
Rajasthan
23,761
Sikkim
-
32
Tamil Nadu*
18,50,134
31,076
Tripura
1
54
Uttar Pradesh
1,571
1,421
Uttarakhand
2,042
2,801
Total
20,51,692
8,29,826
Note:
* Treatment data is as of 25th October 2021; Testing data is as of 1st week of June 2021
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.