ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସି ରାଜଗୋପାଲଚାରୀଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି
10 DEC 2021 11:52AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଶ୍ରୀ ସି ରାଜଗୋପାଳଚାରୀଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ ଟୁଇଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଶ୍ରୀ ସି ରାଜଗୋପାଲଚାରୀଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି । ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମ, ପ୍ରଶାସନିକ ତଥା ବୁଦ୍ଧିମତ୍ତା କ୍ଷେତ୍ରରେ ତାଙ୍କର ଅବଦାନ ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ସର୍ବଦା ସ୍ମରଣ କରାଯାଏ ।
ରାଜ୍ୟପାଳ ଜେନେରାଲ ଭାବେ ରାଜାଜୀ ଶପଥ ଗ୍ରହଣ କରିବା ଏବଂ ତାଙ୍କୁ ଭାରତ ରତ୍ନ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବାର ବିଜ୍ଞପ୍ତିରେ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ମନେ ପକାଇଥିଲେ । https://t.co/psAnq7i9bo
ରାଜଜୀ ଜଣେ ବହୁ ପ୍ରଶଂସିତ ରାଷ୍ଟ୍ରନୀତିଜ୍ଞ ଥିଲେ । ତାଙ୍କର ଜଣେ ଉତ୍ତମ ଶୁଭେଚ୍ଛୁ ଥିଲେ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲ ।
ଏଠାରେ ଚିଠିର ଏକ ଅଂଶ ରହିଛି ଯାହାକୁ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲ ଭାରତର ଗଭର୍ଣ୍ଣର ଜେନେରାଲ ଭାବରେ ଦାୟିତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କରିବା ସମୟରେ ରାଜାଜୀଙ୍କୁ ଲେଖିଥିଲେ । https://t.co/FN2N2FNAs6"

Prime Minister's Office
PM pays tributes to Shri C. Rajagopalachari on his Jayanti
10 DEC 2021 11:52AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Shri C. Rajagopalachari on his Jayanti.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Tributes to Shri C. Rajagopalachari on his Jayanti. He is remembered for his contributions to the freedom struggle, administrative and intellectual prowess.
Sharing a glimpse of Rajaji taking oath as Governor General and the notification of him being awarded the Bharat Ratna. https://t.co/psAnq7i9bo
Rajaji was a widely admired statesman. One of his most ardent well-wishers was Sardar Patel.
Here is a part of a letter Sardar Patel penned to Rajaji when he took over as Governor General of India. https://t.co/FN2N2FNAs6"