PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
08 DEC 2021 6:36PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১২৯.৫৪ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৯৩,৭৩৩তা লৈরি; নুমিৎ ৫৫৫দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.২৭%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৩৬%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• হৌখিবা পুং ২৪ মনুংদা ৯,৫২৫ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৩,৪০,৮৯,১৩৭দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ৮,৪৩৯ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.৭০% ) ওইদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৬৫নিদা ২% মখাদা ওইরি
• হৌখিবা নুমিৎ ২৪দগী চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত(০.৭৮%) চাদা ১গীদী তানা লৈরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৬৫.০৬ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১২৯.৫৪ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭৩হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৬% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮,৪৩৯ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৯৩,৭৩৩) লৈদুনা নুমিৎ ৫৫৫গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ২৪অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৭৬%) অসি ১%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৭৩,৬২,০০০ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১২৯.৫৪ (১,২৯,৫৪,১৯,৯৭৫) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৩৫,০৫,১৩৯ গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৪,৯৭৭
২শুবা দোজ
৯৫,৬৩,৭৩০
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮১,৮০০
২শুবা দোজ
১,৬৬,২৩,৬৬১
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৭,১০,৫৯,৫৫০
২শুবা দোজ
২৫,২৩,৫৩,৩৯৪
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৭৭,৭৪,৬৮২
২শুবা দোজ
১২,৮৪,৬৮,১০২
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৭৪,৮৫,৯৯০
২শুবা দোজ
৮,৩৩,২৪,০৮৯
অপুনবা
১,২৯,৫৪,১৯,৯৭৫
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৯,৫২৫ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪০,৮৯,১৩৭দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৬% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৪১নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮,৪৩৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৯৩,৭৩৩ ওইদুনা নুমিৎ ৫৫৫নিদা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৭% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,১৩,১৩০ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৫.০৬ (৬৫,০৬,৬০,১৪৪) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৭৬%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ২৪ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৭০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬৫নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০০নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1779096
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৩৯ রোম ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯.১৯ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(দিসেম্বর ৮, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৩৯,৫১,৮৮,৬৭০
হৌজিক লৈরিবা
১৯,১৯,০৩,৫৫১
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৩৯ (১,৩৯,৫১,৮৮,৬৭০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৯.১৯ (১৯,১৯,০৩,৫৫১) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1779090
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
08 DEC 2021 6:36PM by PIB Delhi
• Over 130 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 93,733; lowest in 555 days
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.27%; Lowest since March 2020
• Recovery Rate currently at 98.36%; Highest since March 2020
• 9,525 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,40,89,137
• 8,439 new cases in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.70%) less than 2% for last 65 days
• Weekly Positivity Rate (0.76%) less than 1% for last 24 days
• 65.06 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 130 Cr
More than73 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.36%
8,439 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload(93,733) is lowest in 555 days
Weekly Positivity Rate (0.76%) less than 1% for last 24 days
With the administration of 73,62,000 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 130 Cr today. This has been achieved through 1,35,05,139 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,84,977
2nd Dose
95,63,730
FLWs
1st Dose
1,83,81,800
2nd Dose
1,66,23,661
Age Group 18-44 years
1st Dose
47,10,59,550
2nd Dose
25,23,53,394
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,77,74,682
2nd Dose
12,84,68,102
Over 60 years
1st Dose
11,74,85,990
2nd Dose
8,33,24,089
Total
1,29,54,19,975
The recovery of 9,525 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,40,89,137.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.36%,highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 41days now.
8,439 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload presently at 93,733 is lowest in 555 days. Active cases constitute 0.27% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 12,13,130 tests being conducted. India has so far conducted over 65.06 Cr (65,06,60,144) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.76% remains less than 1% for the last 24 days now. The Daily Positivity rate reported to be0.70%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 65 days and below 3% for 100 consecutive days now.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1779096
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 139 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 19.19 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 8 December 2021)
SUPPLIED
1,39,51,88,670
BALANCE AVAILABLE
19,19,03,551
More than 139 crore (1,39,51,88,670) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than19.19 Cr (19,19,03,551) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1779090
Important Tweets