Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds129.54 Cr
More than73 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.36%
8,439 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload(93,733) is lowest in 555 days
Weekly Positivity Rate (0.76%) less than 1% for last 24 days
08 DEC 2021 9:57AM by PIB Delhi
With the administration of 73,62,000 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 129.54 Cr (1,29,54,19,975) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,35,05,139sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,84,977
2nd Dose
95,63,730
FLWs
1st Dose
1,83,81,800
2nd Dose
1,66,23,661
Age Group 18-44 years
1st Dose
47,10,59,550
2nd Dose
25,23,53,394
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,77,74,682
2nd Dose
12,84,68,102
Over 60 years
1st Dose
11,74,85,990
2nd Dose
8,33,24,089
Total
1,29,54,19,975
The recovery of 9,525 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,40,89,137.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.36%,highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 41days now.
8,439 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload presently at 93,733 is lowest in 555 days. Active cases constitute 0.27% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 12,13,130 tests being conducted. India has so far conducted over 65.06 Cr (65,06,60,144) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.76% remains less than 1% for the last 24 days now. The Daily Positivity rate reported to be0.70%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 65 days and below 3% for 100 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১২৯.৫৪ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭৩হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৬% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮,৪৩৯ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৯৩,৭৩৩) লৈদুনা নুমিৎ ৫৫৫গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ২৪অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৭৬%) অসি ১%দগী তাখি
08 DEC 2021 9:57AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৭৩,৬২,০০০ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১২৯.৫৪ (১,২৯,৫৪,১৯,৯৭৫) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৩৫,০৫,১৩৯ গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৪,৯৭৭
২শুবা দোজ
৯৫,৬৩,৭৩০
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮১,৮০০
২শুবা দোজ
১,৬৬,২৩,৬৬১
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৭,১০,৫৯,৫৫০
২শুবা দোজ
২৫,২৩,৫৩,৩৯৪
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৭৭,৭৪,৬৮২
২শুবা দোজ
১২,৮৪,৬৮,১০২
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৭৪,৮৫,৯৯০
২শুবা দোজ
৮,৩৩,২৪,০৮৯
অপুনবা
১,২৯,৫৪,১৯,৯৭৫
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৯,৫২৫ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪০,৮৯,১৩৭দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৬% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৪১নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮,৪৩৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৯৩,৭৩৩ ওইদুনা নুমিৎ ৫৫৫নিদা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৭% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,১৩,১৩০ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৫.০৬ (৬৫,০৬,৬০,১৪৪) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৭৬%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ২৪ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৭০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬৫নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০০নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।