Ministry of Health and Family Welfare
Vaccination Program for Children and Under-18 Population
07 DEC 2021 3:51PM by PIB Delhi
National Expert Group on Vaccine Administration for Covid (NEGVAC) and National Technical Advisory Group on Immunization (NTAGI) are deliberating and considering scientific evidences related to vaccination of beneficiaries aged less than 18 years.
Government of India has been supplying Covid-19 vaccines free of cost to the States/UTs for administration to prioritized beneficiaries as recommended by NEGVAC.
ZyCoV-D vaccine manufactured by M/s Cadila Healthcare has received the approval for Restricted Use in Emergency Setting by the National Regulator i.e., Drug Controller General of India (DCGI) for the age group of 12 years and above based on the interim clinical data of Phase II &Phase III clinical trial conducted in the country.
Following COVID-19 vaccines are under clinical trials in the country for age-group of less than 18 years:
i. M/s Bharat Biotech is conducting Phase II/III clinical trial of COVAXIN on Healthy Volunteers aged 2 to 18 years & firm has submitted interim safety & immunogenicity data to the National Regulator.
ii. M/s Serum institute of India is conducting Phase II/III clinical trial of Nanoparticle Vaccine (Liquid) (COVOVAX) in 920 subjects of >2 to 17 years age group.
iii. M/s Biological E Ltd., is conducting Phase II/III clinical trial of RBD of SARS-CoV-2 gene in 624 subjects of ≥5 to <18years age group.
iv. M/s Johnson & Johnson Pvt. Ltd., is conducting Phase II/III clinical trial of Ad.26COV.2S vaccine in age group of 12-17 years (Global Clinical trial wherein India is one of the clinical trial sites).
The approval of aforementioned COVID-19 vaccines is dependent on the successful completion of clinical trials and submission of requisite data to the National Regulator i.e., Drug Controller General of India as per the requirements of New Drugs and Clinical Trials Rules, 2019 under Drugs and Cosmetics Act, 1940.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অঙাংশিং অমসুং চহি ১৮গী মখাদা লৈবা মীওইশিংগী ভেক্সিনেসন প্রোগ্রাম
07 DEC 2021 3:51PM by PIB Imphal
নেস্নেল এক্সপর্ত গ্রুপ ওন ভেক্সিন এদমিনিস্ত্রেসন ফোর কোবিদ (এন.ই.জি.ভি.এ.সি.) অমসুং নেস্নেল তেক্নিকেল এদভাইজরী গ্রুপ ওন ইম্ম্যুনাইজেসন (এন.তি.এ.জি.আই.)না চহি ১৮গী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীশিংগী ভেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা সাইন্তিফিক্কী ওইবা খুদম-চাংদমশিং খন্ননরি অমসুং নৈনরি।
ভারত সরকারনা এন.ই.জি.ভি.এ.সি.না রিকম্মেন্দ তৌবগী মতুং ইন্না প্রাইওরিতাইজ তৌরবা বেনিফিসরীশিংদা কাপ্নবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন লেম্না সপ্লাই তৌখি।
লৈবাক অসিদা পাঙথোকখিবা ফেস II অমসুং ফেস III ক্লিনিকেল ত্রাইএলগী ইন্তেরিম ক্লিনিকেল দেতাদা য়ুম্ফম ওইরগা চহি কাংলুপ ১২ অমসুং মথক্কী ওইনা নেস্নেল রিগ্যুলেতর হায়বদি দ্রগ কন্ত্রোলর জেনরেল ওফ ইন্দিয়া (দি.সি.জি.আই.)না ইমর্জেন্সী ওইবা ফীভমদা রেস্ত্রিক্তেদ য়ুজ তৌনবগী অয়াবা অসি এম/এস কেদিলা হেল্থকিয়রনা পুথোকপা সাইকোব-দি বেক্সিন্না ফংখি।
পীরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং অসি লৈবাক অসিদা চহি ১৮গী মখাদা লৈবা চহি কাংলুপকী ওইনা ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিং চত্থরি:
i. এম/এস ভারত বাইওতেক্নস মশা-মউ ফবা চহু ২দগী ১৮ ফাওবদা লৈবা ভোল্যুন্তীয়রশিংদা কোভেক্সিনগী ফেস II/IIIগী ক্লিনিকেল ত্রাইএল চত্থরি অমসুং ফর্ম অসিনা নেস্নেল রিগ্যুলেতরদা ইন্তেরিল সেফতী অমসুং ইম্ম্যুনোজেনিসিতী দেতা পীশিনখ্রে।
ii. এম/এস সিরম ইন্সতিত্যুত ওফ ইন্দিয়ানা চহি কাংলুপ >২ দগী ১৭ ফাওবগী সবজেক্ত ৯২০দা নেনোপার্তিকল বেক্সিন (লিক্বিদ) (কোভোভাক্স)কী ফেস II/IIIগী ক্লিনিকেল ত্রাইএল চত্থরি।
iii. এম/এস বাইওলোজিকেল ই লিমিতেদনা কাংলুপ >৫ দগী <১৮ ফাওবগী সবজেক্ত ৬২৪দা সার্স-কোব-২ জেনগী আর.বি.দি.গী ফেস II/IIIগী ক্লিনিকেল ত্রাইএল চত্থরি।
iv. এম/এস জোনসন এন্দ জোনসন প্রাইবেৎ লিমিতেদনা চহি ১২-১৭কী চহি কাংলুপ্তা এদ.২৬.কোব.২এস ভেক্সিনগী ফেস II/IIIগী ক্লিনিকেল ত্রাইএল চত্থরি (গ্লোবেল ক্লিনিকেল ত্রাইএলদা ভারত অসি ক্লিনিকেল ত্রাইএলগী মফমশিংগী মনুংদা অমা ওইরি)।
দ্রগস এন্দ কোমেস্তিক এক্ত, ১৯৪০গী মখাদা ন্যু দ্রগস এন্দ ক্লিনিকেল ত্রাইএল্স রুল্স, ২০১৯গী মতুং ইন্না নেস্নেল রিগ্যুলেতর হায়বদি দ্রগ কন্ত্রোলর জেনরেল ওফ ইন্সিয়ানা মথক্তা পীরিবা কোবিদ-১৯ বেক্সিনশিং অসিগী অয়াবা পীবা অসি ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিং মপুং ফানা লোইশিনখিবগী অমসুং মথৌ তাবা দেতা পীশিনবগী মখা পোল্লি।
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দা. ভারতি প্রভিন পাৱরনা মসি ঙসি রাজ্য সভাদা পীখিবা অইবা পাউখুম অমদা ফোঙদোকখি।