হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১২৮.৭৬ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭৯ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৬% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৮২২ রিপোর্ত তৌরকখিবা অসি নুমিৎ ৫৫৮দা খ্বাইদগী নেম্বনি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৯৫,০১৪) অসি নুমিৎ ৫৫৪দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ২৩ দগী চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.৭৮%) অসি ১%দগী তাখি
07 DEC 2021 9:47AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৭৯,৩৯,০৩৮ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১২৮.৭৬ (১,২৮,৭৬,১০,৫৯০) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৩৪,২৩,৬৬৮গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৪,৭৭৩
২শুবা দোজ
৯৫,৫৬,০৪৬
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮১,৫৫৩
২শুবা দোজ
১,৬৬,০৮,৮৭২
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৬,৯৩,১৭,১০৬
২শুবা দোজ
২৪,৮৫,৭৮,১৬৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৭৩,৫৩,১৩১
২শুবা দোজ
১২,৭৪,১৭,৪৪৫
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৭২,৪৫,৩৫৯
২শুবা দোজ
৮,২৭,৬৮,১৪০
অপুনবা
১,২৮,৭৬,১০,৫৯০
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১০,০০৪ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪০,৭৯,৬১২দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৬%তা লৈরি, মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১৬৩নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৮২২ রিপোর্ত তৌরকখি। মসি নুমিৎ ৫৫৮দা খ্বাইদগী নেম্বনি।
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক্কী ওইনা ৯৫,০১৪ লৈদুনা নুমিৎ ৫৫৪দা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৭% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মখা তানা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১০,৭৯,৩৮৪ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৪.৯৪ (৬৪,৯৪,৪৭,০১৪) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৭৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ২৩ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৬৩%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬৪নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৯৯নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds128.76 Cr
More than 79 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.36%
6,822 New Cases reported in the last 24 hours is lowest in 558 days
India's Active Caseload(95,014) is lowest in 554 days
Weekly Positivity Rate (0.78%) less than 1% for last23 days
07 DEC 2021 9:47AM by PIB Delhi
With the administration of 79,39,038 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 128.76 Cr (1,28,76,10,590) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,34,23,668 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,84,773
2nd Dose
95,56,046
FLWs
1st Dose
1,83,81,553
2nd Dose
1,66,08,872
Age Group 18-44 years
1st Dose
46,93,17,106
2nd Dose
24,85,78,165
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,73,53,131
2nd Dose
12,74,17,445
Over 60 years
1st Dose
11,72,45,359
2nd Dose
8,27,68,140
Total
1,28,76,10,590
The recovery of 10,004 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,40,79,612.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.36%,highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 163 consecutive days now.
6,822 new cases were reported in the last 24 hours. This is lowest in 558 days.
India’s Active Caseload presentlyat 95,014 is lowest in 554 days.Active cases constitute 0.27% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 10,79,384tests being conducted. India has so far conducted over 64.94 Cr (64,94,47,014) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.78% remains less than 1% for the last 23 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.63%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 64 days and below 3% for 99 consecutive days now.