হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ১২৩.২৫ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭৮.৮০ হেন্না কাপখি
হৌজিক হৌজিক্কী ওইবা রিকোভরী রেত অসি ৯৮.৩৫%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৯৯০ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ১,০০,৫৪৩নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (০.৮৪%) ১%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১৬নি শুরে
30 NOV 2021 10:01AM by PIB Imphal
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা, ভেক্সিন দোজ ৭৮,৮০,৫৪৫ কাপতুনা, লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি পুন্না কোতি ১২৩.২৫ (১,২৩,২৫,০২,৭৬৭) হেনখ্রে৷ মসি সেসন ১,২৮,০৯,১৭৮দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৩,৬৮৭
অনিশুবা দোজ
৯৪,৮৫,৯৯৫
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৭৮,৭১২
অনিশুবা দোজ
১,৬৪,৭৯,০২৪
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৪৫,৭৫,০৬,৩৯০
অনিশুবা দোজ
২২,১৬,০২,৪৮১
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৮,৪৪,৬৭,৬৪১
অনিশুবা দোজ
১১,৯৮,৭৩,৬৮৮
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১১,৫৫,২৪,৭৪৬
অনিশুবা দোজ
৭,৮৮,০০,৪০৩
অপুনবা
১,২৩,২৫,০২,৭৬৭
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ১০,১১৬ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,৪০,১৮,২৯৯দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৮.৩৫% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ১৫৬নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৯৯০ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ১,০০,৫৪৩নি৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ০.২৯% ওই, ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংলকপা মতমদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১০,১২,৫২৩ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৬৪.১৩ হেন্না (৬৪,১৩,০৩,৮৪৮) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ০.৮৪% ওইদুনা ১%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১৬নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ০.৬৯% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৫৭নি শুরে অমসুং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৯২নি শুরে৷

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 123.25 Cr
More than 78.80 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.35%
6,990 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload stands at 1,00,543
Weekly Positivity Rate (0.84%) less than 1% for last 16 days
30 NOV 2021 10:01AM by PIB Delhi
With the administration of 78,80,545 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 123.25 Cr (1,23,25,02,767) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,28,09,178 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,83,687
2nd Dose
94,85,995
FLWs
1st Dose
1,83,78,712
2nd Dose
1,64,79,024
Age Group 18-44 years
1st Dose
45,75,06,390
2nd Dose
22,16,02,481
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,44,67,641
2nd Dose
11,98,73,688
Over 60 years
1st Dose
11,55,24,746
2nd Dose
7,88,00,403
Total
1,23,25,02,767
The recovery of 10,116 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,40,18,299.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.35%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 156 consecutive days now.
6,990 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload presentlystands at 1,00,543. Active cases presently constitute 0.29% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
10,12,523 tests being conducted. India has so far conducted over 64.13 Cr (64,13,03,848) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.84% remains less than 1% for the last 16 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.69%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 57 days and below 3% for 92 consecutive days now.