PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
26 NOV 2021 5:20PM by PIB Delhi
• 120.27 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• Recovery Rate currently at 98.33%; Highest since March 2020
• 9,868recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,39,77,830
• 10,549new cases in the last 24 hours
• India's Active caseload stands at 1,10,133
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at0.32%; Lowest since March 2020
• Daily positivity rate (0.89%) less than 2% for last 53 days
• Weekly Positivity Rate (0.89%) less than 1% for last 12days
• 63.71 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 120.27 Cr
More than 83.88 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.33%
10,549 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Case load stands at 1,10,133
Weekly Positivity Rate (0.89%) less than 1% for last 12 days
With the administration of 83,88,824 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 120.27 Cr (1,20,27,03,659) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,24,56,121 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,83,059
2nd Dose
94,47,649
FLWs
1st Dose
1,83,77,537
2nd Dose
1,64,07,467
Age Group 18-44 years
1st Dose
45,05,30,789
2nd Dose
20,77,73,074
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,27,51,818
2nd Dose
11,58,74,508
Over 60 years
1st Dose
11,44,49,607
2nd Dose
7,67,08,151
Total
1,20,27,03,659
The recovery of 9,868 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,39,77,830.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.33% which is highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 152 consecutive days now.
10,549 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload presentlystands at 1,10,133.Active cases presently constitute 0.32% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 11,81,246 tests being conducted. India has so far conducted over 63.71 Cr (63,71,06,009) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.89% remains less than 1% for the last 12 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.89%. The Daily Positivity rate has remained below 2% for last 53 days and below 3% for 88 consecutive days now.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1775205
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 133 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 22.70 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 26 th November 2021)
SUPPLIED
1,33,44,55,000
BALANCE AVAILABLE
22,70,43,626
More than 133 crore (1,33,44,55,000) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 22.70 Cr (22,70,43,626) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1775200

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
26 NOV 2021 5:20PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১২০.২৭ কাপথোকখ্রে
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৩৩%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ৯,৮৬৮ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩৯,৭৭,৮৩০ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১০,৫৪৯লাক্লি;
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ১,১০,১৩৩ লৈরি;
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৩২%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.৮৯% ) ওইদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৫৩নিদা ২% মখাদা ওইরি
• হৌখিবা নুমিৎ ১২দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ১%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (০.৮৯%)দা লৈরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৬৩.৭১ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১২০.২৭ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৮৩.৮৮ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৩% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১০,৫৪৯ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১,১০,১৩৩তা লৈরি
হৌখিবা নুমিৎ ১২অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৮৯%) অসি ১%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৮৩,৮৮,৮২৪ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১২০.২৭ (১,২০,২৭,০৩,৬৫৯) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,২৪,৫৬,১২১ গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:With
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৩,০৫৯
২শুবা দোজ
৯৪,৪৭,৬৪৯
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৭৭,৫৩৭
২শুবা দোজ
১,৬৪,০৭,৪৬৭
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৫,০৫,৩০,৭৮৯
২শুবা দোজ
২০,৭৭,৭৩,০৭৪
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,২৭,৫১,৮১৮
২শুবা দোজ
১১,৫৮,৭৪,৫০৮
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৪৪,৪৯,৬০৭
২শুবা দোজ
৭,৬৭,০৮,১৫১
অপুনবা
১,২০,২৭,০৩,৬৫৯
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৯,৮৬৮ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৯,৭৭,৮৩০দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৩% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১৫২নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১০,৫৪৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ১,১০,১৩৩ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৩২% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৮১,২৪৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৩.৭১ (৬৩,৭১,০৬,০০৯) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৮৯%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১২ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৮৯%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৫৩নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৮৮নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1775205
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেত
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৩৩ রোম ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ২২.৭০ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(নবেম্বর ২৬, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৩৩,৪৪,৫৫,০০০
হৌজিক লৈরিবা
২২,৭০,৪৩,৬২৬
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৩৩ (১,৩৩,৪৪,৫৫,০০০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ২২.৭০ (২২,৭০,৪৩,৬২৬) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1775200