প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
“দিল্লী রিজনেল সেক্যুরিতী দাইলোগ ওন অফগানিস্তান”দা শরুক য়ারিবা নেস্নেল সেক্যুরিতী এদভাইজর/সেক্যুরিতী কাউন্সিলগী সেক্রেতরীশিংনা প্রধান মন্ত্রীগা পুন্না উন্নখ্রে
10 NOV 2021 7:55PM by PIB Imphal
ঙসি নেস্নেল সেক্যুরিতী এদভাইজর শ্রী অজিত দোবলনা য়ুম্বু ওইবা অফগানিস্তানগী মথক্তা রিজনেল সেক্যুরিতী দাইলোগকীদমক দিল্লীদা লৈরিবা লৈবাক তরেৎকী নেস্নেল সেক্যুরিতী কাউন্সিলগী মকোক থোংবশিংগা, দাইলোগ লোইরবা মতুংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা লোয়ননা পুন্না উনখ্রে।
ইরান, কাজাখস্তান, কাইর্গীজস্তান. রসিয়া, তাজিকিস্তান, তর্কমেনিস্তান অমসুং উজবেকিস্তান হায়রিবা লৈবাকশিং অসিগী মীহুৎ ওইরিবা মকোক থোংবা সেক্যুরিতী ওফিসরশিংনা প্রধান মন্ত্রীদা মখোয়না পীবা কম্মেন্তদা ভারতনা দাইলোগ অসিবু শিনবা অমসুং অমগা অমগা ৱাখল ফোংদোক্নবগী খোঙথাং লৌখৎলিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মকোয়না মখোয়গী লৈবাকশিংনা অফগানগী ফিভম অসিদা থম্লিবা মিৎয়েংসু ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মকোক থোংবা দিগ্নিতরীশিংবু লায়চৎ অসিনা থোকহল্লিবা অৱা অনা অসিবু নাথৈরগা দিল্লী সেক্যুরিতী দাইলোগ অসিদা শরুক য়াখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
মহাক্না অফগানিস্তানগী হিরম অসিদা লৈবাকশিংনা মখোয়গী রিজনশিংদা মিৎয়েং চংগদবা মরিদা মরুওইবা পীখি: ইনক্লুসিব ওইবা সরকার অমা; তেরোরিস্ত কাংলুপ্না শিজিন্নরিবা অফগান তেরিতোরীগী মরমদা জেরো-তোলেরেন্স লৈহনবা; অফগানিস্তানদগী দ্রগ অমসুং খুলায়শিং লোন্না লল্লোনবা অসিদা কাউন্তর স্ত্রাতেজী; অমসুং অফগানিস্তান্দা য়াম্না শাথিনা মীওইবগী হক খোঙ্গাওনবা হেনগৎলক্লিবা অসি কোকহনবা।
প্রধান মন্ত্রীনসু আসা থমখি মদুদি রিজনেল সেক্যুরিতী দাইলোগনা মোদর্নাইজেসন অমসুং প্রোগ্রেসিব কলচর অমসুং কাউন্তর এক্সত্রিমিস্ত তেন্দেন্সীদা সেন্ত্রেল এসিয়াস ত্রেদিসন্সকী থবকশিং হিংগৎহল্লগনি।

Prime Minister's Office
Joint Call on Prime Minister by National Security Advisers / Secretaries of Security Councils attending the "Delhi Regional Security Dialogue on Afghanistan”
10 NOV 2021 7:55PM by PIB Delhi
The Heads of the National Security Councils of seven nations, who are in Delhi for the Regional Security Dialogue on Afghanistan hosted today by National Security Advisor Shri Ajit Doval, collectively called on Prime Minister Shri Narendra Modi after the completion of the Dialogue.
In their comments to the Prime Minister, the senior security officers, representing the nations of Iran, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Russia, Tajikistan, Turkmenistan and Uzbekistan, expressed their appreciation of India's initiative in organising the Dialogue and of the quality of the exchanges. They also conveyed the perspectives of their respective countries on the Afghan situation.
Prime Minister appreciated the participation of the senior dignitaries in the Delhi Security Dialogue despite the challenges posed by the pandemic.
He emphasised four aspects that countries in the region would need to focus on, in the context of Afghanistan: the need for an inclusive governement; a zero-tolerance stance about Afghan territory being used by terrorist groups; a strategy to counter trafficking of drugs and arms from Afghanistan; and addressing the increasingly critical humanitarian crisis in Afghanistan.
Prime Minister also expressed the hope that the Regional Security Dialogue would work to revive Central Asia's traditions of moderation and progressive culture, and counter extremist tendencies.