Prime Minister's Office
Prime Minister meets Italian Prime Minister Mario Draghi on the margins of G20 Summit in Rome
29 OCT 2021 10:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met the Prime Minister of Italy, H.E. Mr. Mario Draghi in Italy on 29 October 2021, on the sidelines of G20 Summit in Rome. This was their first in person meeting. Prime Minister Modi congratulated Prime Minister Draghi for successfully hosting the G20 in the midst of a global pandemic. Italy is also partnering the UK in organizing COP-26 in Glasgow.
The two leaders discussed the challenges posed by climate change, and the need for the international community to work together. Prime Minister highlighted the transformative climate actions undertaken by India, and the concerns of developing countries about climate financing commitments of the developed world.
The two leaders also exchanged views on recent global and regional developments, including in Afghanistan and the Indo-Pacific. They reiterated their desire for working closer together for furthering the India-EU multi-faceted cooperation.
On the bilateral side, the two leaders reviewed developments since the India-Italy Virtual Summit in November 2020 and expressed satisfaction at the progress in implementation of the 2020-2025 Action Plan adopted at the Virtual Summit that set strategic goals in the political, economic, S&T and cultural spheres to be achieved in the next five years.
The two leaders reiterated their commitment to further expanding trade and investment linkages between the two countries particularly in textiles, food processing, automotive and renewable energy sectors. To provide fresh impetus to the bilateral cooperation in renewables and clean energy, India and Italy issued a Joint Statement announcing a Strategic Partnership on Energy Transition and agreed to explore partnerships in areas such as large size green corridor projects, smart grids, energy storage solutions, gas transportation, integrated waste management (waste-to-wealth), development and deployment of green hydrogen and promotion of bio-fuels. India and Italy also signed a Statement of Intent on Textiles cooperation during the meeting.
Prime Minister extended invitation to PM Draghi to pay an official visit to India at the earliest opportunity.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
রোমগী জি২০ সম্মিতকী মার্জিন্সতা প্রধান মন্ত্রীনা ইতালিয়ন প্রধান মন্ত্রী মারিও দ্রেগিগা উনখ্রে
29 OCT 2021 10:40PM by PIB Imphal
রোমগী জি২০ সম্মিতকী সাইদলাইন্সতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী ওক্তোবর ২৯দা ইতালীদা ইতালীগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. শ্রী মারিও দ্রেগিগা উনখি৷ মীফম অসি মখোয়না হকথেংননা উনদুনা ফমখিবা অহানবা মীফম ওইখি৷ মালেম শিনবা থুংনা শন্দোক্লিবা লাইনা-লাইচৎ অসি লৈনা-লৈনা জি২০ মাই পাক্না শিনবগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী দ্রেগিবু থাগৎখি৷ গ্লাসগোদা সি.ও.পি.২৬ শিনবদা ইতালীনসু য়ু.কে.গা পার্তনর শেম্লি৷
ক্লাইমেত চেঞ্জনা থোকহল্লিবা চেলেঞ্জশিং অমদি মালেমগী কম্ম্যুনিতীনা অমতা ওইনা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্নবগী তঙাই ফদবা লৈরিবা অদুগী মতাংদা লিদর অনিনা খন্ন-নৈনখি৷ ভারতনা লৌখৎখিবা ত্রান্সফোর্মেতিব ক্লাইমেত এক্সনশিং, অমদি দিবলপ ৱার্ল্দগী ক্লাইমেত ফাইনান্সিং কম্মিতমেন্তশিংগী মরমদা চাওখৎলক্লিবা লৈবাকশিংগী কন্সর্নশিং প্রধান মন্ত্রীনা পনখি৷
হন্দক্তা ইকুই কুইদ্রিঙৈদা আফগানিস্তান অমদি ইন্দো-পেসিফিক্তা তৌরিবা অসি য়াওনা গ্লোবেল অমদি রিজনেল দিবেলপমেন্তশিংদসু লিদর অনিনা ৱাখল্লোনশিং একচেঞ্জ তৌখি৷ ইন্দিয়া-ই.য়ু. মল্তি-ফেসিতেদ কোওপরেসন মখাতানা পীননবগীদমক মখোয়না অমতা ওইনা পুন্না থবক তৌমিন্ননিংবগী অপাম্বা অদু হঞ্জিন-হঞ্জিন ফোংদোকখি৷
বাইলেতরেল সাইদতা, ২০২০গী নবেম্বর থাদা ইন্দিয়া-ইতালী ভর্চুএল সম্মিত ফমখিবদগী হৌদুনা লাকখিবা দিবেলপমেন্তশিং অদু লিদর অনিনা য়েংশিনখি অমদি লাক্কদৌরিবা চহি মঙাদা পোলিতিকেল, ইকোনোমিক, এস. অমসুং তি., অমদি কল্চরেল স্ফেয়রশিংদা ফংননবা পান্দমশিং থম্লিবা ভর্চুএল সম্মিত্তা শিজিন্নখিবা ২০২০-২৫ এক্সন প্লান অদু চৎনরকপদা ফংলিবা প্রোগ্রেস অদুদা অপেনবা ফোংদোকখি৷
লৈবাক অনিগী মরক্তা মরু ওইনা তেক্সতাইলশিং, ফুদ প্রোসেসিং, ওতোমোতিব অমসুং রেনিৱেবল ইনর্জী সেক্তরশিং মখাতানা চাওথোকহন্নবা মখোয়না হোৎনরিবা অদু লিদর অনিনা অমুক্কা হন্না ফোংদোকখি৷ রেনিৱেবল্স অমসুং ক্লিন ইনর্জীদা বাইলেতরেল কোওপরেসন পীনরিবা অদুদা অনৌবা শাফু পীননবা, ভারত অমদি ইতালীনা ইনর্জী ত্রাঞ্জিসনদা স্ত্রাতিজিক পার্তনরশিপ অমা লাওথোক্লদুনা জোইন্ত স্তেতমেন্ত অমা ফোংখি অমদি লার্জ সাইজ গ্রীন কোরিদোর প্রোজেক্তশিং, স্মার্ত গ্রিদশিং, ইনর্জী স্তোরেজ সোলুসনশিং, গ্যাস ত্রান্সপোর্তেসন, ইন্তিগ্রেতেদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত(ৱেস্ত-তু-ৱেল্থ), গ্রীন হাইদ্রোজেন শেম্বা অমসুং দিপ্লোই তৌবা অমদি বাইও-ফ্যুলশিং প্রমোত তৌবা হায়রিবা এরিয়াশিংদা পার্তনরশিপশিং শেম্ননবা য়ানখি৷ মীফম অসিদা তেক্সতাইলশিংদসু কোওপরেসন পীননবা স্তেতমেন্ত ওফ ইন্তেন্ত অমা ভারত অমদি ইতালীনা শহি পীনখি৷
অথুবা মতমদা খুদোংচাবা হেক ফংবগা ভারত্তা ওফিসিয়েল ওইনা লাকপিনবা প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী দ্রেগিগা হায়জখি৷