PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
26 OCT 2021 5:00PM by PIB Delhi
• 102.94 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 12,428 new cases in the last 24 hours; lowest in 238 days
• Recovery Rate currently at 98.19%; Highest since March 2020
• 15,951 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,35,83,318
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.48%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 1,63,816; lowest in 241 days
• Weekly Positivity Rate (1.24%) less than 2% for last 32 days
• Daily positivity rate (1.10%) less than 2% for last 22 days
• 60.19 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 102.94 Cr
Recovery Rate currently at 98.19%; Highest since March 2020
12,428 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (1,63,816) is lowest in 241 days
Weekly Positivity Rate (1.24%) less than 2% for last32 days
With the administration of 64,75,733 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 102.94 Cr (1,02,94,01,119) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,02,28,502 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,78,376
2nd Dose
91,61,406
FLWs
1st Dose
1,83,69,785
2nd Dose
1,57,60,430
Age Group 18-44 years
1st Dose
40,94,98,214
2nd Dose
12,88,99,829
Age Group 45-59 years
1st Dose
17,25,40,509
2nd Dose
9,20,43,343
Over 60 years
1st Dose
10,83,99,191
2nd Dose
6,43,50,036
Total
1,02,94,01,119
.
The recovery of 15,951 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,35,83,318.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.19%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 121 consecutive days now.
12,428 new cases were reported in the last 24 hours. This is the lowest in 238 days
The Active Caseload remains below 2 lakh mark and is presently at 1,63,816 which is lowest in 241 days.Active cases presently constitute 0.48% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
11,31,826 tests being conducted. India has so far conducted over60.19 Cr (60, 19,01,543) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.24% remains less than 2% for the last 32 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.10%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 22 days and below 3% for 57 consecutive days now.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1766468
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 107.22Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 12.37 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 16thOctober 2021)
SUPPLIED
1,07,22,96,865
BALANCE AVAILABLE
12,37,18,504
More than 107.22crore(1,07,22,96,865) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than12.37Cr (12,37,18,504)balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1766456
JNPT Initiates Free COVID-19 Vaccination Drive for Truck Drivers at Centralized Parking Plaza as part of ‘Azadi ka Amrit Mahotsav
Commenting on the launch of the free COVID-19 vaccination drive, Shri Sanjay Sethi, Chairman, JNPT, said, “Truck drivers have been an integral part of the maritime supply chain. Throughout the pandemic, JNPT has undertaken several measures to combat COVID-19 from the frontline, ensuring a robust EXIM trade by extending support to every element of the supply chain. This vaccination drive for truck drivers is one such important initiative under that. Besides this our tech-enabled Centralized Parking Plaza (CPP), equipped with a dormitory, canteen, hygienic toilets, vehicle repairs, and maintenance amenities, is dedicated to extending every possible assistance to truck drivers.”
The vaccination drive initiated by the JNPT Hospital earlier this year continues to gain momentum. Through this immunization drive, the JNPT Hospital has administered over 20,000 COVID-19 vaccines. Furthermore, JNPT’s Dedicated COVID-19 Health Center (DCHC) achieved a new milestone by recording “Zero COVID Patients”. Moreover, the Port continues to fast-track clearances for critical medical cargo essential for treating COVID-19.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1766595
Important Tweets

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
26 OCT 2021 5:00PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০২.৯৪ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১২,৪২৮ লাকখি; নুমিৎ ২৩৮গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বনি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.১৯%নি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ১৫,৯৫১ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩৫,৮৩,৩১৮ ফগৎলকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৪৮%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ১,৬৩,৮১৬ লৈরি; নুমিৎ ২৪১দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• হৌখিবা নুমিৎ ৩২দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ২%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.২৪%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.১০% ) হৌখিবা নুমিৎ ২২নিদা ২% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৬০.১৯ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১০২.৯৪ লানখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.১৯% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১২,৪২৮ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১,৬৩,৮১৬) অসি নুমিৎ ২৪১নিদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১৩২নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.২৪%) অসি ২%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৬৪,৭৫,৭৩৩ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১০২.৯৪ (১,০২,৯৪,০১,১১৯) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,০২,২৮,৫০২গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৮,৩৭৬
২শুবা দোজ
৯১,৬১,৪০৬
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৬৯,৭৮৫
২শুবা দোজ
১,৫৭,৬০,৪৩০
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪০,৯৪,৯৮,২১৪
২শুবা দোজ
১২,৮৮,৯৯,৮২৯
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৭,২৫,৪০,৫০৯
২শুবা দোজ
৯,২০,৪৩,৩৪৩
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,৮৩,৯৯,১৯১
২শুবা দোজ
৬,৪৩,৫০,০৩৬
অপুনবা
১,০২,৯৪,০১,১১৯
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৫,৯৫১ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৫,৮৩,৩১৮ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.১৯% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১২১নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১২,৪২৮ রিপোর্ত তৌরকখি। নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস অসি হৌজিক নুমিৎ ২৩৮নিগা খ্বায়দগী নেন্বা ওইরি।
নুমিৎ ২৪১গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, লাখ ২গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ১,৬৩,৮১৬ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৪৮% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৩১,৮২৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬০.১৯ (৬০,১৯,০১,৫৪৩) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.২৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৩২ নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.১০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৫৭নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ২২নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1766468
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১০৭.২২ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১২.৩৭ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(ওক্তোবর ২৬, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,০৭,২২,৯৬,৮৬৫
হৌজিক লৈরিবা
১২,৩৭,১৮,৫০৪
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০৭.২২ (১,০৭,২২,৯৬,৮৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১২.৩৭ (১২,৩৭,১৮,৫০৪) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1766456
অজাদি কা অমিৃত মহোতসব’কী শরুক অমা ওইনা জে.এন.পি.তি.না সেন্ত্রেলাইজ পর্কিং প্লাজাদা ত্রক দ্রাইভরশিংগীদমক লেম্না কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী দ্রাইব হৌদোকখ্রে
লেম্না কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী দ্রাইব অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, জে.এন.পি.তি.গী চিয়রমেন, শ্রী সঞ্জে সেথীনা হায়খি,“ত্রক দ্রাইভরশিং অসি মেরিতাইম সপ্লাই চেনগী য়াম্না মরু ওইবা শরুক অমা ওইখ্রে৷ লাইনা-লাইচৎকী মনুং অসিদা, জে.এন.পি.তি.না ফ্রন্তলাইনদগী কোবিদ-১৯ অসি লান্থেংননবা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎখ্রে, সপ্লাই চেনগী ইলিমেন্ত খুদিংমক্তা সপোর্ত পীদুনা অফবা একজিম ত্রেদ অমা লৈহল্লি৷ মসিগী ত্রক দ্রাইভরশিং ভেক্সিন কাপ্পগী দ্রাইব অসিসু মসিগী মখাদা লৈরিবা য়াম্না মরু ওইবা ইনিসিয়েতিবকী মনুংদা অমনি৷ মসিগী মথক্তা, দোর্মিতরী, কেন্তিন, হাইজিনিক তোইলেতশিং, ভেহিকল রিপেয়রশিং, অমদি মেন্তিনেন্স এমিনিতীশিং ইক্ব্যুইপ তৌরবা ঐখোয়গী তেখ-ইনেবল সেন্ত্রেলাইজ পার্কিং প্লাজা(সি.পি.পি.)না ত্রক দ্রাইভরশিংদা পাংবা য়াবা মতেং পুম্নমক পাংগনি৷”
চহি অসিগী অঙনবা শরুক্তা জে.এন.পি.তি. হোস্পিতালনা হৌদোকখিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি লেপ্প-লৈতনা মোমেন্তম ফংলক্লি৷ মসিগী ইম্ম্যুনাইজেসন দ্রাইব অসিদা, জে.এন.পি.তি. হোস্পিতালনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ২০,০০০ হেন্না কাপখ্রে৷ মখাতাবা ওইনা, জে.এন.পি.তি.গী দেদিকেতেদ কোবিদ-১৯ হেল্থ সেন্তর (দি.সি.ঐচ.সি.)না “জিরো কোবিদ পেসেন্তশিং” রেকোর্দ তৌদুনা অনৌবা মাইলস্তোন অমা ফংখি৷ মসিগীসু মথক্তা, হিথাংফম অসিনা কোবিদ-১৯ লাইয়েংবদা মরু ওইনা চংলিবা ক্রিতিকেল মেদিকেল কার্গোগী ফাস্ত-ত্রেক ক্লিয়রেন্স লেপ্প-লৈতনা তৌরি৷
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1766595
মরুওইবা ত্বীৎশিং