হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
সেন্তরনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা কোবিদ ভেক্সিনেসনগী চংশিল্লিবা ফিভমশিং য়েংশিনখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা অনিশুবা দোজ হেন্না য়াংশিন্নবা অমসুং কবরেজ তৌনবা তকশিনখ্রে
রাজ্যশিংনা অনিশুবা দোজ কাপথোক্নবা জিলা খায়না বেনিফিসরীশিংগী লিস্ত শেমগদৌরি
বেনিফিসরীশিংদা অহেনবা ফংহননবা দিস্ত্রীক্ত মাইজিস্ত্রেত য়াওনা জিলা খায়না থৌরাং তৌনবা পাউতাক পীখ্রে
23 OCT 2021 6:43PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ ভুশন্না ঙসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী হকশেল সেক্ত্রেতরী অমসুং নেস্নেল হেলথ মিসন (এন.ঐচ.এম.)গী মিসন দাইরেক্তরশিংগা লোয়ননা কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসনগী চংশিল্লিবা ফিভমশিং ভিদিও কনফরেন্স (ভি.সি.)গী খুৎথাংদা য়েংশিনখ্রে। মীফম অসিগী পান্দমদি লৈবাক শিনবা থুংনা অনিশুবা দোজ ভেক্সিন কাপথোকপা হেনগৎহন্নবা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা তকশিনবা অসিনি। হায়রিবা অসি লৈবাক অসিনা ২০২১গী ওক্তোবর ২১দা দোজ কোতি ১০০ কাপথোকখিবগী মাইলস্তোন মায় পাকপা ঙমখিবদগী লাকখিবনি।
ভেক্সিন অসি কাপ্পা য়ারবা বেনিফিসরীশিংনা অনিসুবা দোজ ফংদবা লৈরিবা অসি উৎলদুনা, কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা বেনিফিসরীশিংনা মখোয়না মতম লোইরদুনা অনিশুবা দোজ ঙাইরিবশিংদা মিৎয়েং চংনবা কন্না হায়খি।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াংশিন্নবা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা লৈবাক অসিনা চহি অসিগী লোইশিল্লকপদা কাপ্পা য়ারবা মীওইশিং ভেক্সিন কাপথোক্নবা চংশিল্লিবা অসিগা লোয়ননা কবরেজ তৌনবসু তকশিনখি। হৌজিক ফাওবদা কাপ্পা য়ারবা মীওই ৭৬% অহানবা দোজ কাপথোক্তুনা কোতি ৭১.২৪ য়ৌখ্রে অমসুং অনিশুবা দোজতা ৩২.০% কাপথোক্তুনা কোবিদ ভেক্সিন কোতি ৩০.০৬ য়ৌখ্রে। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী বেনিফিসরীশিং কেন্দ্র খায়না (অমসুং জিলা খায়নসু) লিস্ততা লৈরি। সেক্তেতরীনা খঙহনখি মদুদি কাপত্রিবা বেনিফিসরীশিংগী লিস্ত মতম মতমগী ওইনা কাপথোক্নবা অনিশুবা দোজকীদমক দিস্ত্রীক্ত মাইজিস্ত্রেতশিংনা শিল-লাংবদা শিজিন্নবা য়াই। কাপ্পা য়ারবা বেনিফিসরীশিং হেন্না কাপথোক্নবা, রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা অসিগুম্বা জিলা খায়না চংশিল্লিবা থবকশিং নুমিৎ খুদিংগী ওইনা য়েংশিন্নবা ফোংদোক্লি।
রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংবু মিৎয়েং চংনবগীদমক নেম্না কবরেজ তৌবা জিলাশিং খঙদোক্নবা অমসুং খোঙজং চংশিনবা ঙম্নবা, লোকেলগী ওইবা অৱাবশিং কোক্নবা, কোবিদ ভেক্সিনেসন সেন্তর অহেনবা থম্বগী তঙাইফদবা অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা থবকশিং লৌখৎপা হেনগৎনবা পাউতাকসু পীখি। মখোয়বু অনিশুবা দোজ কবরেজ হেনগৎননবা মখোয়গী থৌরাংশিং ফোংদোরক্নবসু হায়খি।
এদ্দিসনেল সেক্তেতরী (হেলথ), দাঃ মনোহর অগ্নানি অমসুং হেলথ মিনিস্ত্রীগী অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং লোয়ননা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী (হেলথ), এদ্দিসনেল চীফ সেক্রেতরী (হেলথ) অমসুং স্তেত সর্ভিলেন্স ওফিসরনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি।

Ministry of Health and Family Welfare
Centre Reviews Status and Progress of COVID Vaccination with States/UTs
States/UTs urged to increase Pace and Coverage of Second Dose
States to generate district wise list of beneficiaries for administration of second dose
Advised to draw District-wise Plan involving District Magistrates for saturation of beneficiaries
23 OCT 2021 6:43PM by PIB Delhi
Shri Rajesh Bhushan, Union Health Secretary reviewed the progress of COVID19 vaccination with Health Secretaries and Mission Directors of National Health Mission (NHM) of States and UTs, through video conference (VC) today. The focus of the meeting was to urge the states and UTs to increase the pace of the countrywide vaccination and coverage of the second dose. This comes in the backdrop of the country achieving the milestone of administering 100 crore doses on 21st October 2021.
Highlighting the sizeable number of eligible beneficiaries who have not received their 2nd dose of vaccine, the Union Health Secretary urged the States and UTs to focus on those beneficiaries who are waiting for their second dose after their interval period has been over.
States/UTs were also urged to improve the momentum of vaccination and accelerate the coverage as the country moves forward to vaccinate all the eligible population by end of the year under the nation-wide COVID vaccination drive. So, far 71.24 Cr first doses covering 76% of the eligible population and 30.06 Cr second doses covering 32.0% of the eligible population has been administered the COVID vaccines. Line list of due beneficiaries COVID-19 Vaccination Centre wise (and therefore also district wise) is available on the CoWIN platform the States were requested to access the same. The Secretary noted that the detailed line-lists of due beneficiaries can be utilized for preparing a district-wise 2nd dose administration plan involving the District Magistrate for execution in a time-bound manner. It was suggested for States/UTs to review the progress of such district-wise plan daily, to ensure saturation of all eligible beneficiaries.
States and UTs were also advised to identify and prioritize districts having low coverage for focused action and explore requirement for mobilization efforts, addressing local challenges, need for additional COVID Vaccination Centres and improving access in rural areas. They were also requested to share their strategies to enhance second dose coverage.
Dr. Manohar Agnani, Additional Secretary (Health) and other senior officials of the Health Ministry were present in the meeting along with Principal Secretary (Health), Additional Chief Secretary (Health) and State Surveillance Officer of the States/UTs.