PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
19 OCT 2021 5:08PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯৮.৬৭ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১৩,০৫৮ লাকখি; নুমিৎ ২৩১গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বনি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.১৪%নি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ১৯,৪৭০ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩৪,৫৮,৮০১ ফগৎলকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৫৪%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ১,৮৩,১১৮ লৈরি; নুমিৎ ২২৭ দা খ্বায়দগী নেম্বনি
• হৌখিবা নুমিৎ ১১৬দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৩৬%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.১১% ) হৌখিবা নুমিৎ ৫০নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৯.৩১ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯৮.৬৭ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ মনুংদা দোজ লাখ ৮৭ হেন্না কাপথোকখি
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.১৪% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,০৫৮ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১,৮৩,১১৮) ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১১৬নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৩৬%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৮৭,৪১,১৬০ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯৮.৬৭ (৯৮,৬৭,৬৯,৪১) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৯৭,৪৪,৬৫৩ খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,০৩,৭৬,০০০
২শুবা দোজ
৯০,৯১,৪৪৩
ঐচ.সি.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,৮৩,৬২,৪৭৯
২শুবা দোজ
১,৫৫,৬১,৪১৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
৩৯,৫৮,৪১,১৩৫
২শুবা দোজ
১১,৪০,৬৬,৩৯৭
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
১৬,৮৪,৪৮,৫৩১
২শুবা দোজ
৮,৭১,৪৬,৬৫০
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
১০,৬০,৮৮,৭৯৫
২শুবা দোজ
৬,১৭,৮৬,৫৬৬
অপুনবা
৯৮,৬৭,৬৯,৪১১
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৯,৪৭০ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৪,৫৮,৮০১ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.১৪% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১১৪নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,০৫৮ রিপোর্ত তৌরকখি। নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস অসি হৌজিক নুমিৎ ২৩১নিগা খ্বায়দগী নেন্বা ওইরি।
২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, লাখ ২গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ১,৮৩,১১৮ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৫৪% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৮১,৩১৪ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৯.৩১ (৫৯,৩১,০৬,১৮৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৩৬%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১১৬ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.১১%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৫০নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১৩৩নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764821
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১০২ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১০.৪২ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(ওক্তোবর ১৯, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১০,০২,০৫,০৯,৯১৫
হৌজিক লৈরিবা
১০,৪২,৩৮,২২০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০২ (১,০২,০৯,৯১৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১০.৪২(১০,৪২,৩৮,২২০) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764822
হকশেল মন্ত্রালয়না রাজ্য/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা কোবিদ ভেক্সিনেসনগী ফিভম অমসুং চংশিল্লিবা থবকশিং য়েংশিনখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা দোজশিং মরাং কাইনা ফংহন্দুনা ভেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ কবরেজদা মিৎয়েং চংনবা তকশিনখ্রে
ইন্তর্নেস্নেল ত্রাবেলগী অনৌবা লমজিং লমতাকশিং শেমদোক্নবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা অনিং-অপাম্বা পীরক্নবা হায়রি
য়ুনিয়ন হেলথ সেক্রেতরী, শ্রী রাজেশ ভুশন্না হেলথ সেক্রেতরীশিং অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী এন.ঐচ.এম. এম.দি.শিংগা লোয়ননা ঙরাং কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসনগী চংশিল্লিবা থবকশিং ভিদিও কনফরেন্স (ভি.সি.)গী খুত্থাংদা য়েংশিনখ্রে। মালেমগী ওইনা খ্বায়দগী চাউবা খোঙজং অমা ওইনা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী জানুৱারী ১৬তা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন হৌদোকখ্রে।
লৈবাক অসিনা দোজ বিল্লিয়ন অমা নক্না কাপথোকখিবা উৎলদুনা, হেলথ সেক্রেতরীনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংবু নাগরীক পুম্বা ভেক্সিন কাপ্পদা হোৎনখিবদা হরাওবা ফোংদোকখ্রে। হায়রিবা অসিদা কাপ্পা য়ারবা মশিং য়াম্লবা বেনিফিসরীশিংনা মখোয়গী অনিশুবা দোজ ফংদ্রি। রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা অনিশুবা ভেক্সিনেসন দোজতা মিৎয়েং চংনবা কন্না তকশিল্লি।
মসিদা পনখি মদুদি অনিশুবা দোজকীদমক কাপ্নবা ঙাইরিবা মীওইশিংগী মতিক চানা ভেক্সিন লৈবা রাজ্য কয়া অমা লৈরি। হায়রিবা থবকশিং অসি মপুং ফানা লোয়শিন্নবা ভারত সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা অহেনবা ভেক্সিন দোজ পীনবা ফিভম শাদুনা লৈরি। মখোয়না ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেন্না য়াংশিন্নবসু পুক্নিং থৌগৎলি।
কবরেজ নেম্না লৈবা দিস্ত্রীকশিং খঙদোক্নবা মিৎয়েং চংনবগীদমক রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিং পাউতাক পীখ্রে অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা অহেনবা কোবিদ ভেক্সিনেসন সেন্তরশিং অহেনবা পীনবা, অৱাবা কোক্নবা হোৎনবা পুক্নিং থৌগৎপা তঙাই ফদবা লৈ। মখোয়না অনিশুবা দোজ কবরেজ হেনগৎনবা মখোয়গী লালোং পীরক্নবসু হায়খ্রে।
হকশেল মন্ত্রালয়না ইন্তর্নেস্নেল ত্রাবেলগীদমক হৌখিবা চহি অমদগী এস.ও.পি. কয়া অমা পীদুনা লাক্লি। মসিদা হোম এফিয়র্স, ব্যুরো ওফ ইম্মিগ্রেসনগী মিনিস্ত্রী, সিবিল এবিএসনগী মিনিস্ত্রী অমসুং এক্সতর্নেল এফিয়র্সকী মিনিস্ত্রী য়াওনা স্তেকহোল্দরশিংগা লোয়ননা কন্সল্তেসন্দা লমজিং লমতাং য়েংশিনবগী থবক চংশিল্লি। রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা মখোয়গী অনিং অপাম্বা ফোংদোরক্নবসু হায়রি।
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.গী এ.এস. (হেলথ), দাঃ মনোহর অগ্নানি অমসুং এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.গী জে.এস. (হেলথ) শ্রী লাব আগর্ৱাল লোয়ননা প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী (হেলথ), এদ্দিসনেল চীফ সেক্রেতরী (হেলথ) অমসুং মরী লৈনবা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংগী স্তেত সর্বিলেন্স ওফিসরশিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764851
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
19 OCT 2021 5:08PM by PIB Delhi
• 98.67 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 13,058 new cases in the last 24 hours; lowest in 231 days
• Recovery Rate currently at 98.14%; Highest since March 2020
• 19,470 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,34,58,801
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.54%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 1,83,118; lowest in 227 days
• Weekly Positivity Rate (1.36%) less than 3% for last 116 days
• Daily positivity rate (1.11%) less than 3% for last 50 days
• 59.31 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 98.67 Cr
More than 87 Lakh doses administered in last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.14%; Highest since March 2020
13,058 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (1,83,118) is lowest since March 2020
Weekly Positivity Rate (1.36%) less than 3% for last 116 days
With the administration of 87,41,160 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 98.67 Cr (98,67,69,411) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 97, 44,653 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,76,000
2nd Dose
90,91,443
FLWs
1st Dose
1,83,62,479
2nd Dose
1,55,61,415
Age Group 18-44 years
1st Dose
39,58,41,135
2nd Dose
11,40,66,397
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,84,48,531
2nd Dose
8,71,46,650
Over 60 years
1st Dose
10,60,88,795
2nd Dose
6,17,86,566
Total
98,67,69,411
The recovery of 19,470 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,34,58,801.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.14%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 114 consecutive days now.
13,058 new cases were reported in the last 24 hours. Daily New cases reported to be lowest in231 days now
.
The Active Caseload has fallen below 2 lakh mark and is presently at 1,83,118, which is now lowest since March 2020. Active cases presently constitute 0.54% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 11,81,314 tests being conducted. India has so far conducted over 59.31 Cr (59,31,06,188) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.36% remains less than 3% for the last 116 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.11%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 50 days and below 5% for 133 consecutive days now
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764821
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 102 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 10.42 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 16thOctober 2021)
SUPPLIED
1,02,05,09,915
BALANCE AVAILABLE
10,42,38,220
More than 102 crore(1,02,05,09,915) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 10.42 Cr (10,42,38,220) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764822
Health Ministry Reviews Status and Progress of COVID Vaccination with States/UTs
States/UTs urged to focus on second dose coverage of vaccination in light of adequate availability of doses
Suggestions solicited from States/UTs in formulating new guidelines for International Travel
Shri Rajesh Bhushan, Union Health Secretary reviewed the progress of COVID19 vaccination with Health Secretaries and NHM MDs of States and UTs, through video conference (VC) yesterday. One of the largest such exercises globally, the countrywide COVID19 vaccination programme was launched on 16th January 2021 by Hon. Prime Minister, Shri Narendra Modi.
Highlighting that the nation is close to administering a billion doses, Health Secretary congratulated the States/UTs on their effort to vaccinate all citizens. It was highlighted that a sizeable number of beneficiaries who are eligible have not received their 2nd dose. States and UTs were urged to focus on these second vaccination dose.
It was pointed out that many States have adequate doses to vaccinate those people who are awaiting their 2nd dose. Government of India is in a position to provide additional vaccine doses to the States/UTs so that they can complete the aforesaid task. They were also exhorted to improve the momentum and accelerate the vaccination drive.
States and UTs were advised to identify and prioritize districts having low coverage for focused action and explore requirement for mobilization efforts, addressing local challenges, need for additional Covid Vaccination Centres and improving access in rural areas. They were also requested to share their strategies to enhance second dose coverage.
The Health Ministry has issued various SOPs over the last one year for International Travel. It is in the process of reviewing the guidelines in consultation with all stakeholders including the Ministry of Home Affairs, Bureau of Immigration, Ministry of Civil Aviation and the Ministry of External Affairs. States/UTs were also requested to share their suggestion or feedback.
Dr. Manohar Agnani, AS (Health), MoHFW and Shri Lav Agarwal, JS (Health), MoHFW, were present in the meeting along with Principal Secretary (Health), Additional Chief Secretary (Health) and State Surveillance Officer of the concerned states/UTs
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764851
Tweets Links