PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
17 OCT 2021 5:27PM by PIB Imphal
• হৌজিক ফাওবদা নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৯৭.৬৫ কাপখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৪,১৪৬ লাকখি; মশিং অসি নুমিৎ ২২৯দা খ্বাইদগী নেম্বনি
• হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকোভরী রেত অসি ৯৮.১০%; মশিং অসি ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংবা মতমদা মসিনা খ্বাইদগী ৱাংবনি
• হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা মীওই ১৯,৭৮৮ ফরকখিবা অসিনা লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিং অসি পুন্না ৩,৩৪,১৯,৭৪৯দা হেনগৎখ্রে
• এক্তিব কেস মশিং অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১%দগী হেন্না তানা লৈ, হৌজিক হৌজিক ওইরিবনা ০.৫৭%নি; ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংবা মতমদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ১,৯৫,৮৪৬ ওই; নুমিৎ ২২০দা খ্বাইদগী নেম্বনি
• চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং (১.৪২%) %দগী তানা লৈখিবা নুমিৎ ১১৪নি শুরে
• নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং (১.২৯%) %দগী তানা লৈখিবা নুমিৎ ৪৮নি শুরে
• হৌজিক ফাওবদা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৯.০৯ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯৭.৬৫ হেনখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.১০% ওইরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৪,১৪৬ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১,৯৫,৮৪৬) অসি নুমিৎ ২২০ অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১১৪নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৪২%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৪১,২০,৭৭২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯৭.৬৫ (৯৭,৬৫,৮৯,৫৪০) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৯৬,৪৬,৪৮৫গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,০৩,৭৫,৮৩৫
২শুবা দোজ
৯০,৭৫,৮৬৯
এফ.এল.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,৮৩,৬১,৭৩৭
২শুবা দোজ
১,৫৫,১৪,১৯৮
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
৩৯,২৬,৯১,৮৭৮
২শুবা দোজ
১১,০২,৬৩,৮২৭
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
১৬,৭৬,২৬,৪২৯
২শুবা দোজ
৮,৫৮,৮৪,৩৯২
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
১০,৫৬,৭৮,০৪১
২শুবা দোজ
৬,১১,১৭,৩৩৪
অপুনবা
৯৭,৬৫,৮৯,৫৪০
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৯,৭৮৮ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৪,১৯,৭৪৯ হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.১০%দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১১২নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৪,১৪৬ রিপোর্ত তৌরকখি। হৌজিক নৌনা রিপোর্ত তৌরকপা অনৌবা কেসশিং অসি হৌখিবা নুমিৎ ২২৯ অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইরি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ অসি লাখ ২দগী তাথারক্তুনা ১,৯৫,৮৪৬দা লৈরি অদুগা মসি নুমিৎ ২২০ অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী .৫৭% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,০০,১২৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৯.০৯ (৫৯,০৯,৩৫,৩৮১)গী মথক্তা তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত .৪২%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১১৪নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.২৯%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৪৮নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১৩১নি অসিদা মসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764464
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০১.৭ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১০.৪২ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওক্তোবর ১৭, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,০১,৭৮,৯৬,৭৫৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১০,৪২,৪৫,৪৫৫
ভারত সরকারগী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০১.৭ (১,০১,৭৮,৯৬,৭৫৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১০.৪২ (১০,৪২,৪৫,৪৫৫) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764455
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
17 OCT 2021 5:27PM by PIB Delhi
• 97.65 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 14,146 new cases in the last 24 hours; lowest in 229 days
• Recovery Rate currently at 98.10%; Highest since March 2020
• 19,788 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,34,19,749
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.57%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 1,95,846; lowest in 220 days
• Weekly Positivity Rate (1.42%) less than 3% for last 114 days
• Daily positivity rate (1.29%) less than 3% for last 48 days
• 59.09 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 97.65 Cr
Recovery Rate currently at 98.10%; Highest since March 2020
14,146 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (1,95,846) is lowest in 220 days
Weekly Positivity Rate (1.42%) less than 3% for last 114 days
With the administration of 41,20,772 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 97.65 Cr (97,65,89,540) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 96, 46,485 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:-
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,75,835
2nd Dose
90,75,869
FLWs
1st Dose
1,83,61,737
2nd Dose
1,55,14,198
Age Group 18-44 years
1st Dose
39,26,91,878
2nd Dose
11,02,63,827
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,76,26,429
2nd Dose
8,58,84,392
Over 60 years
1st Dose
10,56,78,041
2nd Dose
6,11,17,334
Total
97,65,89,540
The recovery of19,788 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,34,19,749.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.10%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 112 consecutive days now.
14,146 new cases were reported in the last 24 hours. Daily New cases reported to be lowest in229 days now
The Active Caseload falls below 2 lakh mark and is presently at 1,95,846, which is lowest in 220 days. Active cases presently constitute 0.57% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 11,00,123 tests being conducted. India has so far conducted over59.09 Cr (59,09,35,381) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.42% remains less than 3% for the last 114 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.29%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 48 days and below 5% for 131 consecutive days now
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764464
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 101.7Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 10.42 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs
VACCINE DOSES
(As on 16thOctober 2021)
SUPPLIED
1,01,78,96,755
BALANCE AVAILABLE
10,42,45,455
More than 101.7crore(1,01,78,96,755) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than10.42Cr (10,42,45,455)balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764455
Important Tweets