পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
লৈবাক শিনবা থুংনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব মীয়ামদা খঙহন্নবগীদমক শকপা পদ্মা শ্রী কাইলাস খরগী ইশৈ হৌদোকখ্রে
16 OCT 2021 4:36PM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব মীয়ামদা খঙহন্নবগীদমক শক্নাইরবা শৈশকপা পদ্মা শ্রী কাইলাস খরগী ওদিও-ভিজুএল ওইবা ইশৈ অমা ঙসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস মন্ত্রী শ্রী হার্দীপ সিংহ পুরি অমসুং হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়র শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা হৌদোকখ্রে। পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী রামেস্বর তেলী, পি.এন.জি. সেক্ত্রেতরী তরুন কাপুর, মন্ত্রালয় অসিগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং অমসুং ওইল অমসুং গ্যাসকী পি.এস.য়ু.শিংসু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। ইশৈ অসি ওইল অমসুং গ্যাস পি.এস.য়ু.শিংনা পুথোকপনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী পুরিনা হায় মদুদি ভারতনা মথং চয়োলদা ভেক্সিন কোতি ১০০ কাপথোক্নবা পান্দম থম্লি। লৈবাক অসিনা ২০২০গী মার্চতগী লোকদাউন্দা লৈখিবদগী, ভারতনা পি.পি.ই. কিতশিং, ভেন্তিলেতরশিং অমসুং অতৈ তঙাইফদনা চংদ্রবা য়াদ্রবা মেদিকেল মচাকশিংগীদমক মপাল লমদা মীপাল তাংখি অদুবু অতেনবা মতমদা ঐখোয়না মসিগী পোৎলমশিং অসি ইরমদম্দা শাবা ঙমখি অমসুং হৌজিক্তি থাঙ্খাং কয়া অমা মায়োক্নবা হেন্না ফবা মচাকশিং লৈরে। অমদি হায়রিবা অসি মীপুম খুদিংংমক্না লৌবা থৌদাংশিং অমসং মিৎয়েং শানবা প্রধান মন্ত্রীগী লুচিংবনা ঙম্বনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসি লান্না পাউ শন্দোকপশিংনা মায়থিবা অসিগীদমক পেনজবা অমনি অমসুং কোবিদকী মায়োক্তা লান্থেংনবা অসিনা মীয়ামগী খোঙজং অমা ওইরি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভাইরস অসি য়েক্নবা অমনি অমসুং মসিবু লান্থেংনবদা পুম্নমক্না খুৎশ্নখি। শ্রী পুরিনা হায়খি মদুদি শৈশকপা অসিনা মীয়ামগী ৱাখল্লোনশিং উবা ঙম্লি অমসুং মসিগী শ্রী খরনা শক্লিবা ইশৈ অসিনা মীয়ামগী চিংনবশিং মাংহনগনি অমসুং ভেক্সিনেসনগী মরমদা মীয়ামদা পাউজেল শন্দোক্কনি।
শ্রী মন্দাবিয়ানা হায় মদুদি লৈবাক অসিদা ভেক্সিনেসন কোতি ৯৭কী মথক্তা কাপথোকখ্রে। মহাক্না হায় মদুদি সরকার অমসুং মায়াম্না ঐখোয়গী সাইন্তিস্তশিং, রিসর্সরশিং অমসুং মেদিকেল কাংলুপশিংবু ইরমদমগী ভেক্সিন অসি শেমগৎ শাগৎপদা থাজবা (সবকা বিস্বাস) থম্লক্লি। অমদি পুম্নমক্কী হোৎনমল (সবকা পর্য়াস)না, ঐখোয়না লৈবাক অসিগী কাচিন কোয়া পুম্বদা ভেক্সিন য়েনবগী থবক পায়খৎপা ঙমখি অমসুং অতেনবা মতম অমদা মশিং য়াম্লবা ভেক্সিনেসন কাপথোকপা ঙমখি।
শ্রী কাইলাশ খরনা হায় মদুদি ইশৈ-নোংমাই অসি কুমহৈ-হরাও খক্তা নত্তনা মীয়াম্বু পুক্নিং থৌগৎনবগী মচাংশিং য়াওরি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারত অসি মালেম্না মহাক্কী তৌবা ঙম্বা অমসুং মায় পাকপা কয়া অমদা শকখঙলবা চাউরবা জাতি অমনি অরানবা ৱাখল্লোন খরা চুম্থোক্কদবা লৈরি। মহাক্না হায়খি মদুদি পুক্নিং থৌগৎপা য়াবা ইশৈগী খুত্থাংদা ৱাখল্লোনগী ওইবা মতেং অমসুং পাউজেল শন্দোকপা য়াই। মহাক্না থাজবা থম্লি মদুদি ইশৈ অসিনা অরানবা থাজবা কয়া অমা থাদোক্তুনা ভেক্সিনগী থাজবা হেনগৎলক্কনি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Song by PadmaShri Kailash Kher to promote the vaccination drive across the country launched
16 OCT 2021 4:36PM by PIB Delhi
An Audio-Visual Song by renowned singer PadmaShri Kailash Kher to promote the vaccination drive across the country, was launched today by the Petroleum and Natural Gas Minister Shri Hardeep Singh Puri and Health and Family Welfare Minister Shri Mansukh Mandaviya. Minister of State for Petroleum and Natural Gas Shri Rameswar Teli,, Secretary PNG Shri Tarun Kapoor, senior officers of the Ministry and Oil & Gas PSUs were also present in the event, which was in a hybrid mode. The song has been produced by the Oil & Gas PSUs.
Speaking on the occasion, Shri Puri said that India is going to achieve the target of 100 crore vaccines next week. When the country went into the lockdown in March 2020, India was dependent on imports for PPE kits, ventilators and other requisite medical supplies but within a short period, we were able to manufacture all these things domestically, and now we are better equipped to face any eventuality. And this was possible due to contribution of one and all, and the visionary leadership of the Prime Minister. He said that it is a matter of great satisfaction that those tried to create the negative narrative failed, and the fight against the Covid took the shape of a people’s movement. He said that Virus is the enemy, and all joined hands to fight it. Shri Puri said that the Singers can capture the people’s imagination, and this song by Shri Kher will go in long way in dispelling the myths and creating awareness about the vaccination.
Shri Mandaviya said that over 97 crore vaccination has been given in the country. He said that the Government and the people reposed faith (sabka Vishwas) in our scientists, researchers and medical fraternity in developing the indigenous vaccine. And then due to the efforts of all (sabka Paryas), we were able to undertake the herculean task of distributing the vaccines to every nook and corner of the country, and vaccinating such a large number in a short period.
Shri Kailash Kher said that music is not only the source of entertainment but also has the qualities of inspiring others. He said that India is a great nation with the world recognising its potential and achievements but there are certain misgivings which need to be addressed. He said that the moral support and awareness can be generated through inspirational songs. He expressed confidence that the song will go a long way in overcoming the myths and boost the vaccine’s acceptability.