উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
নহাশিংনা দিজিতেল দিভাইসশিংদা লাইচুরিবা অসিদগী ঙাকথোক্নবা উপ রাস্ত্রপতিনা অকনবা চেকশিন-ৱা হায়খ্রে
সোসিএল ইভিলশিংদা নহাশিং অসি তাকপি-তম্বিনবা সেলেব্রিতীশিংনা থোক্লক্তুনা হোৎনগদবনি
08 OCT 2021 7:26PM by PIB Imphal
মোবাইল ফোনশিংগুম্বা দিজিতেল দিভাইসশিংদা লাইচুদুনা লৈরিবা অসিদগী লাপথোক্নবগী তঙাই ফদবা লৈরিবা অসিদা নহাশিংগী মরক্তা এৱার্নেস পীননবা উপ রাস্ত্রপতি শ্রী এম ভেনকিয়া নাইদুনা হায়খ্রে৷
তোঙান তোঙানবা ফিল্দশিংগী এচিবরশিং-অইবশিং, এজুকেতরশিং, সোসিএল ৱার্করশিং, ইতানগর অমসুং অরুনাচল প্রদেশতা ওল্তরপ্রিনর অমা অমদি চিংগারোই অমগা ৱারি-ৱাতায় শানরদুনা, অঙাংশিং অমদি নহাশিংনা দিজিতেল দিভাইসশিং লেপ্প-লৈতনা শিজিন্নবা অমদি ইন্তরনেত্তা কা-হেন্না মখা পোন্দুনা লৈরিবা অসিদগী চেকশিন্না লৈবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ “মসিগী ক্রেতিবিতী মাংহনগনি অমদি কা-হেনবা ৱাখল খঞ্জিনহনগনি”, হায়না মহাক্না মখাতাখি৷
জেন্দর দিসক্রিমিনেসন অমসুং দ্রগ এদিক্সনগুম্বা সোসিএল ইভিলশিংগী মরমদা নহাশিং অসি তাকপি-তম্বিবদা লমজিন্নবা তোঙান তোঙানবা ফিল্দশিংদা লৈরিবা সেলেব্রিতীশিংদা উপ রাস্ত্রপতিনা তকশিনখি৷ মহৌশা অমদি ইশিংগী বোদীশিং কনবগী তঙাই ফদবা লৈরিবা অমদি ক্লাইমেত হোংলকপনা মরম ওইদুনা পীরিবা শাথিরবা ইফেক্তশিংগী মতাংদসু মখোয়দা খঙহনগদবনি৷
কবদ্দিগুম্বা ভারতকী মশান্নশিং অসিবুসু পুক্নিং থৌগৎপা মহাক্না পামখি৷ নহাশিং অসি ফিজিকেল্লী ফিৎ ওইনা থম্বগী তঙাই ফদবগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা, কোবিদ-১৯না ফিজিকেল ফিৎনেসকী মরু ওইবা অদু তাকপিরে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ “মীওই অমনা ফিজিকেল্লী ফিৎ ওইনা লৈবা তারবদি মীওই অদু মেন্তেল্লী এলর্ত ওইনা লৈবা ঙমগনি”,হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
নহাশিংগী মরক্তা ‘সেয়রিং অমসুং কেয়রিং’গী ৱাখল্লোন অসি চেলহনবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়নসু শ্রী নাইদুনা ফোংদোকখি৷ “সেয়র অমসুং কেয়র অসিনা ইন্দিয়ন ফিলোসোফীগী মরু ওইবা শরুক ওই“ হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
অরুনাচল প্রদেশকী রাজ্যপাল, ব্রিগ(দা.) বি.দি. মিশ্রা(রিতাইয়র্দ), অরুনাচল প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী পেমা খান্দু অমদি অতোপ্পা মীওইশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷

Vice President's Secretariat
Vice President cautions youngsters against addiction to digital devices
Celebrities must come forward to educate youngsters on social evils
08 OCT 2021 7:26PM by PIB Delhi
The Vice President, Shri M Venkaiah Naidu today called for creating awareness among youngsters on the need to refrain from getting addicted to digital devices like mobile phones.
Interacting with achievers from different fields — writers, educators, social workers, an entrepreneur and a mountaineer in Itanagar, Arunachal Pradesh, he said children and young adults need to be cautioned against constant use of digital devices and over-dependence on the internet. “It will kill creativity and original thinking”, he added.
The Vice President urged celebrities in different fields to take the lead in educating youngsters about various social evils like gender discrimination and drug addiction. They should also be made aware of the adverse effects of climate change and the need to protect nature and water bodies.
He also wanted Indian sports like Kabaddi to be encouraged. Stressing the need for youth to be physical fit, he said COVID-19 has taught the importance of physical fitness. “One can be mentally alert if one is physically fit”, he said.
Shri Naidu also stressed the importance of inculcating an attitude of “sharing and caring” among youngsters. He said “Share and care is the core of Indian philosophy “.
Governor of Arunachal Pradesh, Brig (Dr) B.D. Mishra (Retd.), Chief Minister of Arunachal Pradesh, Shri Pema Khandu and others were present at the event.