PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
07 OCT 2021 6:49PM by PIB Delhi
• 92.63 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 22,431 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.72%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 2,44,198; lowest in 204 days
• Recovery Rate currently at 97.95%; Highest since March 2020
• 24,602 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,32,00,258
• Weekly Positivity Rate (1.68%) less than 3% for last 104 days
• Daily positivity rate (1.57%) less than 3% for last 38 days
• 57.86 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 92.63 Cr
More than 43.09 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.95%; Highest since March 2020
22,431 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,44,198) is 0.72% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.68%) less than 3% for last 104 days
With the administration of 43,09,525vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage exceeded 92.63Cr (92,63,68,608) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 90,14,182sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,74,457
2nd Dose
89,67,785
FLWs
1st Dose
1,83,56,797
2nd Dose
1,51,98,102
Age Group 18-44 years
1st Dose
37,46,12,592
2nd Dose
9,41,31,072
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,30,05,166
2nd Dose
8,04,01,016
Over 60 years
1st Dose
10,32,00,268
2nd Dose
5,81,21,353
Total
92,63,68,608
The recovery of24,602patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,32,00,258.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.95%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 102 consecutive days now.
22,431 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 2,44,198, which is the lowest in 204 days.Active cases presently constitute 0.72% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
14,31,819tests being conducted. India has so far conducted over 57.86 Cr (57,86,57,484) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.68% remains less than 3% for the last 104 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.57%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 38 days and below 5% for 121 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761619
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 93.94 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 7.64 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 7thOctober 2021)
SUPPLIED
93,94,54,695
BALANCE AVAILABLE
7,64,75,975
More than 93.94crore (93,94,54,695) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 7.64Cr (7,64,75,975) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761617
PM dedicates to the nation PSA Oxygen Plants established under PM CARES
PM dedicates 35 PSA Oxygen Plants across 35 States and UTs
PSA Oxygen Plants now commissioned in all districts of the country
Expresses gratitude to the people of the country and Uttarakhand as he enters the 21st year of unbroken journey as head of the government
“My relation with the land of Uttarakhand is not only of heart but also of action, not only of essence but also of element.”
“Facilities India prepared in such a short timespan to fight the Corona pandemic, shows the capability of our country. Network of about 3000 testing labs was created from just 1 testing lab, before the pandemic”
“As the demand increased, India increased the production of medical oxygen by more than 10 times”
“Very soon India will cross the 100 crore mark in vaccination”
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, dedicated 35 Pressure Swing Adsorption (PSA) Oxygen Plants established under PM CARES, across 35 States and Union Territories, in an event held at AIIMS Rishikesh, Uttarakhand today. With this, all districts of the country will now have commissioned PSA Oxygen Plants. Union Ministers, Governor, Chief Minister of Uttarakhand, State Ministers and healthcare professionals were present on the occasion.
Shri Modi expressed happiness that from the land where life-giving forces like Yoga and Ayurveda gained strength, today, oxygen plants are being dedicated. The Prime Minister said the facilities India prepared in such a short timespan to fight the Corona pandemic, shows the capability of our country. Network of about 3000 testing labs were created from just 1 testing lab, before the pandemic. India has transformed from being an importer to an exporter of masks and kits. Facilities of new ventilators were made available even in remote areas of the country. India has made rapid and large-scale manufacturing of Made in India Corona Vaccine. India has implemented the world's largest and fastest vaccination campaign. The Prime Minister said what India has done is a symbol of our determination, our service and our solidarity.
The Prime Minister said in normal days, India used to produce 900 metric tons of liquid medical oxygen a day. As the demand increased, India increased the production of medical oxygen by more than 10 times. He added that this was an unimaginable goal for any country in the world, but India has achieved it.
The Prime Minister remarked that it is a matter of pride for every Indian that 93 crore doses of corona vaccine have been administered. Very soon India will cross the 100 crore mark. He said India has shown the way to the whole world by building the Cowin platform that shows how vaccination is done on such a large scale.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761697
Press Release: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761766
Text of PMs Address: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761750
Government Issues Guidelines For PM Cares For Children Scheme
Scheme To Give Comprehensive Support For Children Who Have Lost Their Parents Due To COVID-19 Pandemic
PM CARES For Children Scheme To Provide Monthly Stipend From Age Of 18 Years & Rs. 10 Lakh On Attaining 23 Years Of Age
The Ministry of Women and Child Development has issued the detailed guidelines for PM CARES for Children Scheme. Prime Minister Shri Narendra Modi on 29th May, 2021 had announced comprehensive support for children who have lost both their parents due to COVID 19 pandemic. The objective of the scheme is to ensure comprehensive care and protection of children who have lost their parent(s) to COVID pandemic, in a sustained manner, enable their wellbeing through health insurance, empower them through education and equip them for self-sufficient existence with financial support on reaching 23 years of age.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761718
Important Tweets

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
07 OCT 2021 6:49PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯২.৬৩ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ২২,৪৩১ লাকখি
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৭২%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ২,৪৪,১৯৮ লৈরি; নুমিৎ ২০৪দা খ্বায়দগী নেম্বনি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৯৫%নি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ২৪,৬০২ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩২,০০,২৫৮ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ১০৪দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৬৮%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৫৭% ) হৌখিবা নুমিৎ ৩৮নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৭.৮৬ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯২.৬৩ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা দোজ লাখ ৪৩.০৯ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৯৫% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২২,৪৩১ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৪৪,১৯৮) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৭২% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১০৪নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৬৮%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৪৩,০৯,৫২৫ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯২.৬৩ (৯২,৬৩,৬৮,৬০৮) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৯০,১৪,১৮২গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৪,৪৫৭
২শুবা দোজ
৮৯,৬৭,৭৮৫
এফ.এল.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১,৮৩,৫৬,৭৯৭
২শুবা দোজ
১,৫১,৯৮,১০২
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৭,৪৬,১২,৫৯২
২শুবা দোজ
৯,৪১,৩১,০৭২
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৬,৩০,০৫,১৬৬
২শুবা দোজ
৮,০৪,০১,০১৬
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,৩২,০০,২৬৮
২শুবা দোজ
৫,৮১,২১,৩৫৩
অপুনবা
৯২,৬৩,৬৮,৬০৮
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৪,৬০২ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩২,০০,২৫৮ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৯৫%দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১০২নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২২,৪৩১ রিপোর্ত তৌরকখি
নুমিৎ ২০৪গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৪৪,১৯৮ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৭২% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৪,৩১,৮১৯ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৭.৮৬ (৫৭,৮৬,৫৭,৪৮৪) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৬৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১০৪ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৫৭%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩৮নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১২১নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761619
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৯৩.৯৪ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৭.৬৪ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(ওক্তোবর ০৭, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৯৩,৯৪,৫৪,৬৯৫
হৌজিক লৈরিবা
৭,৬৪,৭৫,৯৭৫
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯৩.৯৪ (৯৩,৯৪,৫৪,৬৯৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৭.৬৪ (৭,৬৪,৭৫,৯৭৫) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761617
পি.এম.না পি.এম. কিয়র্সকী মখাদা শেমগৎপা পি.এস.এ. ওক্সীজেন প্লান্তশিংবু লৈবাক্কী মফমদা খুৎশিন্নখ্রে
পি.এম.না রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৩৫দা শেমগৎপা পি.এস.এ. ওক্সীজেন প্লান্তশিং খুৎশিন্নখ্রে
লৈবাক অসিগী জিলা পুম্নমক্তা পি.এস.এ. ওক্সীজেন প্লান্তশিং হৌজিক কম্মিসন তৌখ্রে
মহাক্না লৈবাক অসিগী অমদি উত্তরাখন্দগী মীয়ামদা মহাক্না সরকার অসিগী মকোক ওইনা লেপ্পা নাইদবা খোঙচৎ অসিগী চহি ২১ শুরকপদা তৌবীমল খঙবা উৎখ্রে
“উত্তরাখন্দগী লমগা ঐহাক্কা লৈনরিবা মরী অসি থমোয়গী ওইবা মরী খক্তা নত্তে মসি থবক ওইনা পাঙথোকপগী মরীসু ওইরি, তৎনা থানবা য়াদবতা নত্তনা তঙাই ফদবা অমসু ওইরি”
“কোরোনাগা লান্থেংনবদা ভারতনা অতেনবা মতমদা খুদোংচাবা কয়া লৈহল্লিবা অসিনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী তৌবা ঙম্বগী মতিক উৎলি। লাইচৎ মমাংদা শুপ্নতগী তেস্তিং লেব ১দগী চাউরাকপা লেব লিশিং ৩গী নেৎৱর্ক শেমগৎখি”
“অপাম্বা হেক লৈরকপদগী, ভারতনা মেদিকেল ওক্সীজেন পুথোকপগী চাংবু শরুক ১০ হেন্না হেনগৎহনখি”
“অথুবদা ভারতনা ভেক্সিনেসনগী মশিং করোর ১০০ য়ৌরগনি”
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি উত্তরাখন্দদা লৈবা এম্স রিশিকেশতা পাঙথোকপা থৌরম অঞদা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩৫দা পি.এম. কিয়র্সকী মখাদা শেমগৎপা প্রেসর স্বিং এদজোর্প্সন (পি.এস.এ.) ওক্সীজেন প্লান্ত ৩৫ লৈবাক্কী মীয়ামদা খুৎশিন্নখ্রে। মসিগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী জিলা পুম্নমক্তা পি.এস.এ. ওক্সীজেন প্লান্তশিং হৌজিক কম্মিসন তৌরগনি। থৌরম অসিদা কেন্দ্র সরকারশিং, রাজ্যপাল, উত্তরাখন্দগী মুখ্য মন্ত্রী, হকশেল মন্ত্রীশিং অমসুং হেল্থকিয়র প্রোফেস্নেলশিংসু শরুক য়াখি।
শ্রী মোদীনা য়োগ অমসুং আয়ুর্বেদগুম্বা পুন্সি পীরিবা শক্তিশিং অসিগী মপাঙ্গল কনখৎখিবা লমদম অসিদা ঙসি ওক্সীজেন প্লান্তশিং খুৎশিন্নখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কোরোনাগা লান্থেংনবদা ভারতনা অতেনবা মতমদা খুদোংচাবা কয়া লৈহল্লিবা অসিনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী তৌবা ঙম্বগী মতিক উৎলি। শুপ্নতগী তেস্তিং লেব ১দগী চাউরাকপা লেব লিশিং ৩গী নেৎৱর্ক শাখি। ভারতনা মাস্ক অমসুং কিতশিংগী ইম্পোর্তর তৌরম্বদগী এক্সপোর্তর তৌবা ওইরকখি। লৈবাক অসিগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা অনৌবা ভেন্তিলেতরশিংগী খুদোংচাবশিং ফংহনখি। ভারতনা মেদ ইন ইন্দিয়া কোরোনা ভেক্সিন অসি খোঙজেল য়াংনা অমসুং চাউনা মেন্যুফেকচরিং তৌখি। ভারতনা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা অমসুং খোঙজেল য়াংনা ভেক্সিনেসন কেম্পেন ইমপ্লিমেন্ত তৌখি। প্রধান মন্ত্রীনা ভারতনা তৌখিবা অসি ঐখোয়গী অখাং কনবা, ঐখোয়গী শেবা অমসুং ঐখোয়গী সোলিদরিতীগী খুদম অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহৌশাগী নুমিৎশিংদা ভারতনা নোংমদা লিক্বিদ মেদিকেল ওক্সীজেন মেত্রিক তন ৯০০ পুথোকই। দিমান্দ হেনগৎলকখিবগা লোয়ননা ভারতনা মেদিকেল ওক্সীজেন পুথোকপা অসি শরুক ১০ হেনগৎখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মসি মালেমদা লৈরিবা লৈবাক অমা হেক্তগী ওইনা ফংবা ঙমলোইদবা পান্দম অমা ওইখি অদুবু ভারতনা মসিদা মাইপাকপা ঙমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা কোরোনা ভেক্সিন দোজ করোর ৯৩ হেন্না কাপখিবা অসিদি ভারত মচা খুদিংমক্না চাউথোকচগদবা ৱাফম্নি হায়খ্রে। অথুবা মতমদা ভারতনা করোর ১০০ য়ৌরগনি। ভারতনা কোৱিন প্লেৎফোর্ম পুথোক্তুনা অশুক চাউবা মওংদা ভেক্সিন কাপ্পা য়াই হায়না মালেমদা তাকপা ঙম্লে হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761697
প্রেস রিলিজ: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761766
পি.এম.না ঙাংখিবা ৱারোল: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761750
সরকারনা পি.এম. কেয়র্স ফোর চিল্দ্রেন স্কিমগী গাইদলাইনশিং ফোংখ্রে
কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎনা মরম ওইদুনা মমা-মপা কাইনখ্রবা অঙাংশিংদা পাক চাওনা সপোর্ত পীনবা স্কিমনি
পি.এম. কেয়র্স ফোর চিল্দ্রেন স্কিমনা চহি ১৮দগী হৌরগা থা খুদিংগী ওইনা স্ত্রাইপেন্দ পীরগনি অমদি চহি ২৩ শুরকপদা লুপা লাখ ১০ পীরগনি
ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয়না পি.এম. কেয়র্স ফোর চিল্দ্রেন স্কিমগী গাইদলাইনশিংগী অকুপ্পা মরোল ফোংখ্রে৷ কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎনা মরম ওইদুনা মমা-মপা কাইনখ্রবা অঙাংশিংদা পাক-চাওনা সপোর্ত পীনবা ২০২১গী মে ২৯দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাওথোকখিবনি৷ কোবিদ লাইনা-লাইচৎনা মরম ওইদুনা মমা-মপা কাইনখ্রবা অঙাংশিংবু য়েংশিনবিবা অমদি ঙাকপি শম্বিবা, হেল্থ ইন্সুরেন্সকী খুৎথাংদা মখোয়গী য়াইফনবা শিনবিবা, মহৈ-মশিং তমহন্দুনা মখোয়বু হেন্না শক্তি লৈহনবা অমদি চহি ২৩ শুরকপদা শেল-থুমগী মতেং পাংদুনা মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা মখোয়বু ইক্ব্যুইপ তৌবা অসিনা স্কিম অসিগী ওবজেক্তিব ওইরি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761718
মরুওইবা ত্বীৎশিং