প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্রধানমন্ত্রীয়ে ৭ অক্টোবৰত পিএম কেয়াৰ্ছ তহবিলত নির্মিত অক্সিজেন প্লাণ্ট জাতিৰ উদ্দেশ্যে উৎসর্গ কৰিব
প্রধানমন্ত্রীয়ে ৩৫খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রশাসিত অঞ্চলত মুঠ ৩৫টা অক্সিজেন প্লাণ্ট জাতিৰ উদ্দেশ্যে উৎসর্গ কৰিব
পিএছএ অক্সিজেন প্লাণ্ট এতিয়া দেশৰ সকলো জিলাযত অনুমোদিত হৈছে
06 OCT 2021 2:35PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে কাইলৈ পিএম কেয়াৰ্ছ তহবিলৰ পৰা নির্মিত ৩৫টা প্রেছাৰ ছুইং এডছর্পশন (পিএসএ) অক্সিজেন প্লাণ্ট জাতিৰ উদ্দেশ্যে উৎসর্গ কৰিব। দেশৰ ৩৫খন জিলা আৰু কেন্দ্রশাসিত অঞ্চলত এইবিলাক বহুওৱা হৈছে। কাইলৈ, ৭ অক্টোবৰত পুৱা ১১ টাযত উত্তৰাখণ্ডৰ অল ইণ্ডিয়া ইনস্টিটিউট অফ মেডিকেল ছাইন্সেস, ঋষিকেশৰ পৰা ইয়াৰ উদ্বোধন হ'ব। প্রধানমন্ত্রীয়ে এই উপলক্ষে ভাষণ দিব। ইয়াৰ মাধ্যমত দেশৰ প্রতিখন জিলাযত পিএছএ অক্সিজেন প্লাণ্ট স্থাপন অনুমোদিত হৈছে।
এই পর্যন্ত পিএম কেয়াৰ্ছ তহবিলৰ পৰা সমগ্ৰ দেশত মুঠ ১২২৪টা পিএছএ অক্সিজেন প্লাণ্ট প্ৰস্তুত কৰাৰ বাবে অর্থ যোগান ধৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত ১১০০টাৰো অধিক প্লাণ্ট অনুমোদিত হৈছে। এই প্লাণ্ট স্থাপনৰ ফলত প্রতিদিনে ১৭৫০ মেট্রিক টন অক্সিজেন পোৱা যাব। এই ব্যৱস্থা হৈছে কোভিড-১৯ অতিমাৰি সূচনাৰ পিছত চিকিৎসা ব্যৱস্থাত অক্সিজেন সৰবৰাহ বৃদ্ধিৰ লক্ষ্যত চৰকাৰৰ এটা গৃহীত পদক্ষেপ।
এইসমূহ পি এছ এই অক্সিজেন প্লাণ্টবিলাক পচৰিালনা কৰা আৰু ৰক্ষণাবেক্ষণৰ বাবে ৭ হাজাৰৰো অধিক কর্মীক প্রশিক্ষণ দিয়া হৈছে। এই কর্মীসকলে এটা সংহত ওৱেব পোর্টেলৰ মাধ্যমত তেওঁলোকৰ কাম-কাজ আৰু কর্মক্ষমতা পর্যবেক্ষণৰ বাবে এটা এমবেডেড ইণ্টার্নেট অফ থিংছ ডিভাইছ আনিছে।
কাইলৈ হ'বলগীয়া এই অনুষ্ঠানত উত্তৰাখণ্ডৰ ৰাজ্যপাল, মুখ্যমন্ত্রী আৰু কেন্দ্রীয় স্বাস্থ্যমন্ত্রী সহ অন্যান্যসকল উপস্থিত থাকিব।

Prime Minister's Office
PM to dedicate to the nation PSA Oxygen Plants established under PM CARES on 7th October
PM to dedicate 35 PSA Oxygen Plants across 35 States and UTs
PSA Oxygen Plants now commissioned in all districts of the country
06 OCT 2021 2:35PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will dedicate to the nation 35 Pressure Swing Adsorption (PSA) Oxygen Plants established under PM CARES, across 35 States and Union Territories, in an event to be held at AIIMS Rishikesh, Uttarakhand on 7th October, 2021 at 11 AM. With this, all districts of the country will now have commissioned PSA Oxygen Plants. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
Till now, a total of 1224 PSA Oxygen Plants have been funded under PM CARES all across the country, out of which more than 1100 Plants have been commissioned, providing an output of over 1750 MT oxygen per day. It is a testimony of the proactive measures taken by the Government to augment India’s medical oxygen generation capacity since the advent of Covid-19 pandemic.
The project to commission a PSA oxygen plant in each district of the country was executed while dealing with complex challenges of hilly areas, islands and territories with difficult terrain.
Operations and maintenance of these plants have been ensured by training more than 7,000 personnel. They come with an embedded Internet of Things (IoT) device for real time monitoring of their functioning and performance through a consolidated web portal.
Governor & Chief Minister of Uttarakhand, along with Union Health Minister will also be present on the occasion.