প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওক্তোবর ৭তা পি.এম.-কিয়র্সকী মখাদা লিংখৎপা পি.এস.এ.ওক্সিজেন প্লান্তশিং জাতি মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি
পি.এম.না রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৩৫দা পি.এস.এ. ওক্সিজেন প্লান্ত ৩৫ খুৎশিন্নগনি
হৌজিক লৈবাক অসিগী জিলা পুম্নমক্তা পি.এস.এ. ওক্সিজেন প্লান্তশিং কম্মিসন তৌখ্রে
06 OCT 2021 2:35PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ৭, ২০২১গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা উত্তরাখন্দগী এম্স রিশিকেশতা পাঙথোক্কদবা থৌরম অমদা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩৫দা পি.এম. কিয়র্সকী মখাদা লিংখৎখিবা প্রেসর স্বিং এদসোর্পসন (পি.এস.এ.) ওক্সিজেন প্লান্ত ৩৫ জাতি মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। মসিগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী জিলা পুম্নমক্তা হৌজিক কম্মিসন তৌরবা পি.এস.এ. ওক্সিজেন প্লান্তশিং লৈরগনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অদুদা তিল্লিবা মীয়ামদসু ৱা ঙাংগনি।
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংবদা পি.এম. কিয়র্সকী মখাদা পি.এস.এ. ওক্সিজেন প্লান্ত পুন্না ১২২৪ ফন্দিং তৌখ্রে, মসিগী মনুংদা প্লান্ত ১১০০ হেন্না কম্মিসন তৌখ্রে, অমদি নোংমদা ওক্সিজেন এম.তি. ১৭৫০ হেনবগী আউতপুত পুথোক্লি। মসি কোবিদ-১৯ লাইচৎ হৌরবা মতুংদা ভারতকী মেদিকেল ওক্সিজেন জেনরেসন কেপাসিতী চাউথোক্নবা সরকারনা পাইখৎপা প্রোএক্তিব ওইবা থৌরাংশিংগী খুদম অমনি।
লৈবাক অসিগী জিলা খুদিংমক্তা পি.এস.এ. ওক্সিজেন প্লান্ত অমা কম্মিসন তৌনবগী প্রোজেক্ত অসি চীংনুং মানুংদা লৈবা মফমশিং, ইথৎশিং অমসুং লমিৎ-তুমিৎকী ওইবা শীংনবশিং লৈবা মফমশিংগী শীংনবশিং মায়োক্নদুনা পাইখৎখি।
প্লান্তশিং অসিগী ওপরেসনশিং অমসুং মেন্তেনেন্স অসি পর্সনেল ৭,০০০ হেন্না ত্রেন তৌদুনা য়েংশিনহনখি। মখোয় অসি কন্সোলিদেতেদ ৱেব পোর্তেল অমগী খুত্থাংদা মখোয়গী ফঙ্কস্নিং অমসুং পর্ফোর্মেন্স অসি রিএল তাইম মোনিতরিং তৌনবগদীদমক ইন্তর্নেত ওফ থিংস (আই.ও.তি.) দিভাইস অমা এম্বেদেদ তৌরগা লাকই।
থৌরম অসিদা উত্তরাখন্দগী রাজ্যপাল অমসুং মুখ্য মন্ত্রী, লোয়ননা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীসু শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to dedicate to the nation PSA Oxygen Plants established under PM CARES on 7th October
PM to dedicate 35 PSA Oxygen Plants across 35 States and UTs
PSA Oxygen Plants now commissioned in all districts of the country
06 OCT 2021 2:35PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will dedicate to the nation 35 Pressure Swing Adsorption (PSA) Oxygen Plants established under PM CARES, across 35 States and Union Territories, in an event to be held at AIIMS Rishikesh, Uttarakhand on 7th October, 2021 at 11 AM. With this, all districts of the country will now have commissioned PSA Oxygen Plants. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
Till now, a total of 1224 PSA Oxygen Plants have been funded under PM CARES all across the country, out of which more than 1100 Plants have been commissioned, providing an output of over 1750 MT oxygen per day. It is a testimony of the proactive measures taken by the Government to augment India’s medical oxygen generation capacity since the advent of Covid-19 pandemic.
The project to commission a PSA oxygen plant in each district of the country was executed while dealing with complex challenges of hilly areas, islands and territories with difficult terrain.
Operations and maintenance of these plants have been ensured by training more than 7,000 personnel. They come with an embedded Internet of Things (IoT) device for real time monitoring of their functioning and performance through a consolidated web portal.
Governor & Chief Minister of Uttarakhand, along with Union Health Minister will also be present on the occasion.