PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
04 OCT 2021 6:17PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯০.৭৯ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ২০,৭৯৯ লাকখি
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৭৮%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ২,৬৪,৪৫৮ লৈরি; নুমিৎ ২০০ দা খ্বায়দগী নেম্বনি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৮৯%নি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ২৬,৭১৮ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩১,২১,২৪৭ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ১০১দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৬৩%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.১০% ) হৌখিবা নুমিৎ ৩৫নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৭.৪২ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ করোর ৯০.৭৯ হেল্লে
হৌজিক ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৯%দা লৈরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ২০,৭৯৯ থেংনখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৬৪,৪৫৮) অসিনা অপুনবা কেসকী ০.৭৮% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১০১নিসিদা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৬৩%) ৩%গী মখাদা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ২৩,৪৬,১৭৬ কাপ্তুনা লৈবাকসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজকী অপুনবা মশিং ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯০.৭৯ (৯০,৭৯,৩২,৮৬১) লানখ্রে‍। মসি সেসন ৮৮,০৫,৬৬৮ পাঙথোক্তুনা য়ৌবা ঙমখিবনি‍।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী তুং ইন্না লৈখিবা অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা য়াওরিবশিংদি:
ঐচ.সি.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,০৩,৭৩,৭৮৯
২শুবা দোজ
৮৯,৩৪,১৬৯
এফ.এল.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,৮৩,৫৫,৩২৭
২শুবা দোজ
১,৫১,০৯,২৯৩
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
৩৬,৭৪,৬৫,৯৫৪
২শুবা দোজ
৮,৮৩,১৪,৫৩২
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
১৬,১২,৯৬,৩০৬
২শুবা দোজ
৭,৮৫,৮৪,১১৬
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
১০,২৩,২৩,৭৫২
২শুবা দোজ
৫,৭১,৭৫,৬২৩
অপুনবা
৯০,৭৯,৩২,৮৬১
মীওই ২৬,৭১৮ হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকখ্রবা মীশিং (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী) ৩,৩১,২১,২৪৭ য়ৌখ্রে‍।
মসিগা লোয়ননা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৮৯%দা লৈরি‍।‍ হৌজিক লৈরিবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী হৌজিকফাওবগী খ্বাইদগী ৱাংবনি‍।
কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনা থংন-থংননা নুমিৎ ৯৯নিসিদা নোংমদা নৌনা থেংনবা কেস মশিং ৫০,০০০দগী তানা চৎলি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ২০,৭৯৯ থেংনখি‍।
হৌজিক এক্তিব কেসলোদ ২,৬৪,৪৫৮দা লৈদুনা নুমিৎ ২০০দা খ্বাইদগী নেমবা ওইরি‍। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ০.৭৮% খক্তা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ৯,৯১,৬৭৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৭.৪২ (৫৭,৪২,৫২,৪০০) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৬৩%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১০১নিসিদা ৩%গী মখাদা লৈরি‍। ওইনা নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ২.১০দা হন্থরে‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ৩৫নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ১১৮সিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1760681
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৯.৮৯ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৬৭ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওক্তোবর ৪, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
৮৯,৮৯,৮৩,২৬৫
লৈরিবা বেলেন্স
৫,৬৭,৩৭,৯০৫
ভারত সরকারগী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৯.৮৯ (৮৯,৮৯,৮৩,২৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৬৭ (৫,৬৭,৩৭,৯০৫) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1760685
হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা আই.সি.এম.আর.গী দ্রোন্দা য়ুম্ফম ওইবা ভেক্সিন পুনবা মোদেল আই.-দ্রোন হৌদোকখ্রে
খা এসিয়াদা অহানবা ওইনা, কোবিদ-১৯ ভেক্সিন পুথোক-পুশিন তৌবদা “মেক ইন ইন্দিয়া’ অমা ওইরিবা দ্রোন শিজিন্নখ্রে
“য়াম্না লুবা তাঞ্জা অমসুং লম্বী লমদাং নুঙাইতবা মফমশিংদা পুন্সি কনবা হিদাক লাংথক, ঈগী সেম্পল খোমগৎপদা দ্রোনশিং শিজিন্নবা য়াই”: মনসুখ মন্দাবিয়া
মশক থোকপা থৌরম অমদা হকশেলদা ‘অন্ত্যোদায়া’দা সরকারনা থমখিবা ৱাফমদা মপুং ফাবা খুদম অমা ওইনা; লৈবাক অসিদা লৈরিবা মীপুম খুদিংদা হেলথকেয়র ফংহন্নবা হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা অৱাং নোংপোক্তা আই.সি.এম.আর.গী দ্রোন রেস্পোন্স অমসুং আউতরিতচ (আই.-দ্রোন) হৌদোকখ্রে। মসি মীপুম খুদিংমক্তা পুন্সি কনবা হিদাক লাংথক শোইদনা য়ৌহন্নবা মোদেল অমনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিৎয়েং শানবা লুচিংবু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা, কেন্দ্রগী হেলথ মন্ত্রীনা হায়খি, “মহাক্কী লুচিং মখাদা লৈবাক অসি য়াম্না থুনা চাউখৎলক্লি। ঙসি অসি পুৱারী ওইরগদবা নুমিৎ অমনি, হায়রিবা অসিদা মতৌ করম্না তোক্নোলোজীনা পুন্সি মহিং হেন্না লাইথোকহনবা অমসুং সমাজদা অওনবা অমা পুরকপা ঐখোয়দা উৎলি”।
মসিগী অনৌবা খোঙথাং অসিদা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা হরাওবা ফোংদোক্লদুনা, শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা হায়খি, “খা এসিয়াদা নোংথক্কী ওইবা অরাপ্পা কিলোমিতর ১৫ মিনিত ১২-১৫ চংনা পি.ঐচ.সি.দা শিজিন্ননবা মনিপুরদা বিষ্ণুপুর দিস্ত্রীক্ত হোস্পিতালদগী লোক্তাক পাৎ, করাং ইথৎ ফাওবা কোবিদ ভেক্সিন পুবদা “মেক ইন ইন্দিয়া’ দ্রোন শিজিন্নখিবা অসি অহনবনি। লম্বীগী ওইবা মফম অনিগী মরক্তা লৈরিবা অরাপ্পা অসি কিলোমিতর ২৬নি। ঙসি পি.ঐচ.সি. অসিদা বেনিফিসরী ১০না অহানবা দোজ ফংগনি অমসুং ৮ অমনা অনিশুবা দোজ ফংগনি”।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1760806
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
04 OCT 2021 6:17PM by PIB Delhi
• 90.79 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 20,799 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.78%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 2,64,458; lowest in 200 days
• Recovery Rate currently at 97.89%; Highest since March 2020
• 26,718 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,31,21,247
• Weekly Positivity Rate (1.63%) less than 3% for last 101 days
• Daily positivity rate (2.10%) less than 3% for last 35 days
• 57.42 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 90.79 Cr
Recovery Rate currently at 97.89%; Highest since March 2020
20,799 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,64,458) is 0.78% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.63%) less than 3% for last 101 days
With the administration of 23,46,176 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage exceeded 90.79 Cr (90,79,32,861) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 88,05,668 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,73,789
2nd Dose
89,34,169
FLWs
1st Dose
1,83,55,327
2nd Dose
1,51,09,293
Age Group 18-44 years
1st Dose
36,74,65,954
2nd Dose
8,83,14,532
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,12,96,306
2nd Dose
7,85,84,116
Over 60 years
1st Dose
10,23,23,752
2nd Dose
5,71,75,623
Total
90,79,32,861
The recovery of 26,718 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,31,21,247.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.89%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 99 consecutive days now.
20,799 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 2,64,458, which is the lowest in 200 days. Active cases presently constitute 0.78% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
9,91,676 tests being conducted. India has so far conducted over 57.42 Cr (57,42,52,400) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.63% remains less than 3% for the last 101 days now. The Daily Positivity rate reported to be 2.10%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 35 days and below 5% for 118 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1760681
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 89.89Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.67 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 4thOctober 2021)
SUPPLIED
89,89,83,265
BALANCE AVAILABLE
5,67,37,905
More than 89.89 crore (89,89,83,265) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 5.67Cr (5,67,37,905) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1760685
Shri Mansukh Mandaviya, Union Minister for Health and Family Welfare launches i-Drone, ICMR’s drone-based vaccine delivery model
First time in South Asia, a "Make in India' drone used to transport COVID-19 vaccines
“Drones can be used in delivering important life-saving medicines, collecting blood samples in critical situations and in tough geographical areas”: Shri Mansukh Mandaviya
In a landmark event that epitomises the Government’s commitment to ‘Antyodaya’ in health; making healthcare accessible to the last citizen of the country, Shri Mansukh Mandaviya, Union Minister for Health and Family Welfare launched ICMR’s Drone Response and Outreach in North East (i-Drone). This is a delivery model to make sure that life-saving vaccines reach everyone.
Thanking the visionary leadership of Prime Minister, Shri Narendra Modi, the Union Health Minister said, “Under his leadership, the Nation is progressing at a great pace. Today is a historic day, which showed us how technology is making life easier and bringing social change.”
Congratulating the people of the country on this innovative step, Shri Mansukh Mandaviya said, “This is for the first time that a "Make in India' drone has been used in South Asia to transport COVID vaccine over an aerial distance of 15 kms in 12-15 mins from the Bishnupurdistrict hospital to Loktak lake, Karang island in Manipur for administration at the PHC. The actual road distance between these locations is 26 k.m. Today, 10 beneficiaries will receive the first dose and 8 will receive the second dose at the PHC.”
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1760806
Important Tweets