হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯০গী লেন্দমার্ক লানখ্রে
পুং ২৪গী মনুংদা দোজ ৭৩.৭৬ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৮৭% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২২,৮৪২ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৭০,৫৫৭) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৮০% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১০০নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৬৬%) অসি ৩%দগী তাখি
03 OCT 2021 9:25AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৭৩,৭৬,৮৪৬ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯০ (৯০,৫১,৭৫,৩৪৮) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮৭,৮৪,৩৩৩গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৩,৭২৮
২শুবা দোজ
৮৯,২৭,৮৯৪
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৫৫,০৭৮
২শুবা দোজ
১,৫০,৯৬,১০৭
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৬,৬৪,১৯,০৪২
২শুবা দোজ
৮,৭৫,৩৬,৬৯৯
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৬,০৯,৮২,১৩৮
২শুবা দোজ
৭,৮৩,০৬,৬৯৮
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,২১,৪৭,৭৭৪
২শুবা দোজ
৫,৭০,৩০,১৯০
অপুনবা
৯০,৫১,৭৫,৩৪৮
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৫,৯৩০ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩০,৯৪,৫২৯ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৮৭% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৯৮নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২২,৮৪২ রিপোর্ত তৌরকখি
নুমিৎ ১৯৯গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৭০,৫৫৭ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৮০% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৫,৬৫,৭৩৪ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৭.৩২ (৫৭,৩২,৬০,৭২৪) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৬৬%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১০০ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৮০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩৪নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১১৭নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 90 Cr
More than 73.76 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.87%; Highest since March 2020
22,842 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,70,557) is 0.80% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.66%) less than 3% for last 100 days
03 OCT 2021 9:25AM by PIB Delhi
With the administration of 73,76,846 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage crossed the landmark of 90 Cr (90,51,75,348) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 87,84,333 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,73,728
2nd Dose
89,27,894
FLWs
1st Dose
1,83,55,078
2nd Dose
1,50,96,107
Age Group 18-44 years
1st Dose
36,64,19,042
2nd Dose
8,75,36,699
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,09,82,138
2nd Dose
7,83,06,698
Over 60 years
1st Dose
10,21,47,774
2nd Dose
5,70,30,190
Total
90,51,75,348
The recovery of 25,930 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,30,94,529.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.87%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 98 consecutive days now.
22,842 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 2,70,557, which is the lowest in 199 days. Active cases presently constitute 0.80% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
12,65,734 tests being conducted. India has so far conducted over 57.32 Cr (57,32,60,724) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.66% remains less than 3% for the last 100 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.80%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 34 days and below 5% for 117 consecutive days now.