পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মিনিস্ত্রীনা সেপ্তেম্বর ২৪দা গুৱাহাতিদা ইন্দস্ত্রী অমসুং ব্যুজিনেসকী লুচিংবশিংগা ইন্তরেক্তিব মীত অমা পাংথোক্কদৌরি
অৱাং নোংপোক লমদমদা অপস্ত্রীম ওইল অমসুং গ্যাসকী খুদোংচাবশিং উৎনবগী থৌরম অমসুং ঐচ.ই.এল.পি., দি.এস.এফ. পোলিসী অমসুং পোত্থোক হেনগৎহনবগী খুদোংচাবশিংগী বিদ্দিং রাউন্দশিং পুক্নিং থৌগৎপা
23 SEP 2021 3:51PM by PIB Imphal
ইন্নোবেতিব ব্যুজিনেস মোদেলগী মখাদা ইন্দিয়ন ওইল অমসুং গ্যাস সেক্তরদা য়াম্না থুনা চাউখৎলকপা অমা উবা ফংলি। চাউখৎলক্লিবা ইকোনোমীগা লোয়ননা, ভারতকী ওইল অমসুং গ্যাসকী দিমান্দ য়াম্না হেনগৎলক্লি। হেনগৎলক্লিবা ইনর্জীগী দিমান্দ থুংনবগী খোঙথাং অমা ওইনা, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী মিনিস্ত্রী (এম.ও.পি.এন.জি.)না দোমেস্তিক ওইল অমসুং গ্যাসকী পোত্থোক হেনগৎনবা হৌখিবা চহি খরা অসিদা অওনবা অমা পুরক্নবা য়াম্না চাউবা লম্বী অমা য়াৎখ্রে।
সরকারগী ই. অমসুং পি. ইন্দস্ত্রী আউতরীচ প্রোগ্রামগী শরুক অমা ওইনা ২০২১গী সেপ্তেম্বর ২৪দা গুৱাহাতিদা ইন্দস্ত্রী অমসুং ব্যুজিনেসকী লুচিংবশিংগা ইন্তরেক্তিব মীত অমা পাংথোক্নবা মতম লেপখ্রে। থৌরম অসিগী থীমদি, “অৱাং নোংপোক্কী মফমদা ই.অমসুং পি. ইনভেস্তমেন্তগী খুদোংচাবশিং”নি।
থৌরম অসিদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী মন্ত্রী, শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরি, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী রাজ্যগী মন্ত্রী, শ্রী রামেস্বর তেলি অমসুং আসমগী মুখ্য মন্ত্রী দাঃ হিমন্তা বিস্ব শর্ম্মনা ফমফম্লাংদা লেঙশিনগনি। অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর, মিজোরম, নগালেন্দ অমসুং সিক্কিমদগী মন্ত্রীশিংনা প্লেনরী সেসন্দা শরুক য়াগনি। থৌরম অসিদা পোলিসী মেকরশিং, ওপরেতরশিং, সর্বিস কম্পনীশিং, একাদেমিয়া, ইনভেস্তর অমসুং ইন্দস্ত্রী চেম্বরশিংনা ময়াম পুনবা অমা লৈগনি।
মফম অমা ওইনা অৱাং নোংপোক অসি ওইল অমসুং গ্যাসকী সেক্তরদা মরুওইনা ভারতনা মরোমদোম লেপচনবা খোঙচৎতা য়াম্না ৱাংবা স্ত্রাতেজিক্কী মরুওইবা লৈরি। মফম অসিনা অপস্ত্রীমদগী হৌরগা দাউনস্ত্রীম ফাওবা অপুনবা ওইল অমসুং গ্যসকী ভেল্যু চেন কোন্সিল্লি।
থৌরম অসিনা ইন্দিয়ন সেদিমেন্তরী বেসিনগী হায় ভোল্যুম ওইল অমসুং গ্যাস এসেতশিংগী পোর্তফোলিওগী মার্কেত তৌবগী পান্দমগা লোয়ননা অৱাং নোংপোক লমদমদা লৈরিবা অপস্ত্রীম ওইল অমসুং গ্যাসকী খুদোংচাবশিং উৎকনি অমসুং হায়দ্রোকার্বোন এক্সপ্লোরেসন অমসুং লাইসেন্সিং পোলিসী, দিস্কোবর স্মোল ফীল্দ পোলিসী অমসুং প্রদক্সন এনহেন্সমেন্ত ওপোচুর্নিতীশিংগী বিদ্দিং রাউনশিং পুক্নিং চিংশিনগনি। থৌরম অসিগী থীম অসি অৱাং নোংপোক লমদমদা হেন্না চাউখৎপা পুরক্নবা হায়দ্রোকার্বোনগী পুথোকপা অমসুং শিজিন্নবগী হোংদোকপা মওং অমা অমসুং নহারোলশিংগী খুদোংচাবা পুথোক্তুনা অমসুং তুংগী ওইবা লেঙদবা ইনর্জী অমা পুথোক্তুনা , মীয়ামগী পুন্সি মহিং ফগৎনবা ওইরিবা ভারতকী অৱাং -নোংপোক্কী হায়দ্রোকার্বোনগী মিৎয়েং ২০৩০গা চান্নহল্লি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Ministry of Petroleum and Natural Gas to organize an interactive meet with industry and business leaders on 24th September at Guwahati
Event to showcase Upstream Oil & Gas opportunities in North East Region and to promote the Bidding Rounds of HELP, DSF Policy and Production Enhancement Opportunities
23 SEP 2021 3:51PM by PIB Delhi
Indian oil and gas sector have seen a catalyzing growth through innovative business model. With growing economy, India’s oil and gas demand is accelerating at a rapid pace. As a step to meet the growing energy demand, the Ministry of Petroleum and Natural Gas (MoPNG) has steered a plethora of transformational reforms in the recent past years to increase the domestic oil and gas production.
As part of the Government’s E&P industry outreach programme, an interactive meet with industry and business leaders is scheduled on 24th September2021 at Guwahati. The theme of the event is “E&P Investment Opportunities in North Eastern Region”.
The event will be graced by Minister of Petroleum & Natural Gas, Shri Hardeep Singh Puri, Minister of State for Petroleum & Natural Gas, Shri Rameswar Teli and Chief Minister of Assam Dr. Himanta Biswa Sarma. Ministers from Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland and Sikkim will take part in the plenary session. The programme will have a gathering of Policy Makers, Operators, Service Companies, Academia, Investors and Industry Chambers.
As a region, North East has been of very high strategic importance in oil and gas sector, especially in the journey of making India self-reliant. The region covers the entire oil and gas value chain starting from upstream to downstream.
The event will showcase Upstream Oil & Gas opportunities in North East Region, with the objective to market the portfolio of high volume Oil and Gas assets of Indian Sedimentary basins, and to promote the Bidding Rounds of Hydrocarbon Exploration and Licensing policy, Discovered Small Field Policy and Production Enhancement Opportunities. Theme of event is aligned to Hydrocarbon Vision 2030 for north-east India, which is a paradigm shift in production and utilization of hydrocarbons to catalyze growth in the North East region and to improving standard of living for the people, generating opportunities for the youth and creating a sustainable energy secure future.