Prime Minister's Office
PM speaks on telephone with President of France
21 SEP 2021 6:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone today with His Excellency Emmanuel Macron, President of the Republic of France.
The two leaders discussed regional issues including recent developments in Afghanistan. In this context, they shared their concerns about possible spread of terrorism, narcotics, illicit weapons and human trafficking, as well as the need to ensure human rights, rights of women and minorities.
They reviewed the increasing bilateral collaboration in the Indo-Pacific region, and the important role that the India-France partnership plays in promoting stability and security in the region.
The leaders agreed to maintain close and regular consultations, in the spirit of the India-France Strategic Partnership, which both countries cherish deeply.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতিগা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে
21 SEP 2021 6:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি রিপব্লিক ওফ ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি হিস এক্সেলেন্সী ইম্মানুএল মাক্রোনগা লোয়ননা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
লুচিংবা অনিনা হন্দক্তা অফগানিস্তান্দা লৌখৎখিবা চাউখৎ থৌরাং য়াওনা রিজনেলগী ওইবা হিরমশিংদা ৱা খন্নখি। হিরম অসিদা, মখোয়না তেরোরিজম, নার্কোতিক্স, আইন্না য়াদবা খুলায়শিং অমসুং মী ললোনবা শন্দোরকপা য়াবগী মরমদা মখোয়না তৌবা য়াবশিং লোয়ননা মীওইবগী হক, নুপী অমসুং মাইনোরিতীশিংগী হক তঙাইফদনা ফংহন্নবা ফোংদোক্নখি।
মখোয়না ইন্দো-পেসিফিক্কী মফমশিংদা নাকন অনিগী ওইবা মরী হেন্না ফগৎহনবা অমসুং মফম অসিদা স্তেবিলিতী অমসুং সেক্যুরিতী পুখৎনবা ইন্দিয়া-ফ্রান্স পার্তনর্শিপ্না লৌরিবা মরুওইবা থৌদাংশিং য়েংশিনখি।
লৈবাক অনিনা য়াম্না নিংথিনা ঙাক শেল্লিবা, ইন্দিয়া-ফ্রান্স স্ত্রাতেজিক পার্তনরিশিপকী ইথিলদা, য়াম্না নক্নবা মরী অমসুং তোইনা ৱা তান্নবা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানখি।