PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
15 SEP 2021 4:37PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৫.৮৯ কাপথোকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৪নিদা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস ৩০,০০০গী মখাদা লৈরি; পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ২৭,১৭৬ লাক্লি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.০৫%গী মখাদা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৫১,০৮৭
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৬২%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩৮,০১২ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৫,২২,১৭১ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৮২দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.০০%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৬৯% ) হৌখিবা নুমিৎ ১৬নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৪.৬০ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৭৫.৮৯ হেনখ্রে
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকভরী রেত অসি ৯৭.৬২%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৭,১৭৬ রিপোর্ত লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৫১,০৮৭)অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.০৫%নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.০০%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৮২নি শুরে
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা, ভেক্সিন দোজ ৬১,১৫,৬৯০ কাপতুনা, লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি পুন্না কোতি ৭৫.৮৯ (৭৫,৮৯,১২,২৭৭) হেনখ্রে৷ মসি সেসন ৭৬,৬৮,২১৬দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৬৫,০৬৪
অনিশুবা দোজ
৮৬,২৭,৮৯৩
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৩৯,৪৮০
অনিশুবা দোজ
১,৪১,৫৭,২৩৪
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৩০,৬২,২০,৯৩২
অনিশুবা দোজ
৪,৭০,৪৬,৯২৭
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৪,৫৫,৫৮,৮৯৩
অনিশুবা দোজ
৬,৪৩,৬৯,০৪৭
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৯,৪১,৭২,৮৮৬
অনিশুবা দোজ
৫,০০,৫৩,৯২১
অপুনবা
৭৫,৮৯,১২,২৭৭
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৩৮,০১২ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,২৫,২২,১৭১দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৬২% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৮০নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৭,১৭৬ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,৫১,০৮৭ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.০৫% ওই৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৬,১০,৮২৯ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৪.৬০ হেন্না (৫৪,৬০,৫৫,৭৯৬) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২.০০% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৮২নি শুরে নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ১.৬৯% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১৫নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৯৯ শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1754935
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৭৪.২৫ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৬২ হেন্না লৈরি লোয়ননা দোজ কোতি ১.৮ পাইপলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৭৪,২৫,৯৪,৮৭৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবা
১,৮০,৮৩,০০০
হৌজিক লৈরিবা
৪,৬২,৭৫,৯৫৫
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৪.২৫ (৭৪,২৫,৯৪,৮৭৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ কোতি ১.৮(১,৮০,৮৩,০০০) পাইপলাইন্দা লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৬২ (৪,৬২,৭৫,৯৫৫) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1754952
য়ু.এস. অমসুং ভারতনা পোস্ত কোবিদ-১৯ ইকোনোমিক রিকোভরীদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌনবা লৈ হায়না শ্রী নিতিন গদকরিনা ফোংদোকখ্রে
য়ু.এস. অমসুং ভারতনা পোস্ত কোবিদ-১৯ ইকোনোমিক রিকোভরীদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌনবা লৈ হায়না ঙরাং রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরিনা ফোংদোকখি৷ ঙরাং পাংথোকখিবা ১৭শুবা ইন্দো-য়ু.এস. ইকোনোমিক সম্মিত্তা ৱাং ঙাংলদুনা, রিকোভরী অসিনা অনৌবা আইদিয়াশিং অমসুং খোঙথাংশিং দরকার ওইরকপদগী তোঙান তোঙানবা লেবেলশিংদা হিরম অসিগী মতাংদা খন্ন-নৈনগদবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ রিকোভরীগী অনৌবা লম্বীশিং অসি য়েংশিন্নবা ক্রেতিব এজেন্দা অমদি অনৌবা ৱাখল্লোনগী থৌওং অমা দরকার ওই হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1754964
মরুওইবা ত্বীৎশিং
#IndiaFightsCorona:
📍More than 45.0 crore doses administered in first 85 days of the World's Largest Free-For-All Vaccination Drive launched on June 21, 2021. (As on September 14, 2021)
➡️ But this fight isn't over yet, strengthen the country's endeavour by getting #vaccinated pic.twitter.com/VElBUetLgu
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) September 15, 2021
#IndiaFightsCorona:#COVID19Vaccination Status (As on 15th September 2021, 8:00 AM)
✅Total vaccine doses administered (so far): 75,89,12,277
✅Vaccine doses administered (in last 24 hours): 61,15,690#We4Vaccine #LargestVaccinationDrive@ICMRDELHI @DBTIndia pic.twitter.com/Dw2kXcw6km
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) September 15, 2021
#IndiaFightsCorona:
📍#𝑪𝑶𝑽𝑰𝑫19 𝑽𝒂𝒄𝒄𝒊𝒏𝒆 𝑫𝒐𝒔𝒆𝒔: 𝑨𝒈𝒆-𝒘𝒊𝒔𝒆 𝑫𝒊𝒔𝒕𝒓𝒊𝒃𝒖𝒕𝒊𝒐𝒏 (As on September 15th, 2021, till 10:00 AM)
✅ Above 60 years: 19.2%
✅ 45-60 years: 29.3%
✅ 18-44 years: 51.5%#We4Vaccine#LargestVaccinationDrive#Unite2FightCorona pic.twitter.com/jzeDHBPim1
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) September 15, 2021
#CoronaVirusUpdates:
📍Total #COVID19 Cases in India (as on September 15, 2021)
▶97.62% Cured/Discharged/Migrated (3,25,22,171)
▶1.05% Active cases (3,51,087)
▶1.33% Deaths (4,43,497)
Total COVID-19 confirmed cases = Cured/Discharged/Migrated+Active cases+Deaths#StaySafe pic.twitter.com/2UyD2rfRjP
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) September 15, 2021
COVID-19 Testing Update. For more details visit: https://t.co/dI1pqvXAsZ @MoHFW_INDIA @DeptHealthRes @PIB_India @mygovindia @COVIDNewsByMIB #ICMRFIGHTSCOVID19 #IndiaFightsCOVID19 #CoronaUpdatesInIndia #COVID19 #Unite2FightCorona pic.twitter.com/yhmMdU9uA1
— ICMR (@ICMRDELHI) September 15, 2021

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
15 SEP 2021 4:37PM by PIB Delhi
• 75.89 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• Daily new cases less than 30,000 for last 4 days; 27,176 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.05% of total cases
• India's Active caseload stands at 3,51,087
• Recovery Rate currently at 97.62%
• 38,012 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,25,22,171
• Weekly Positivity Rate (2.00%) less than 3% for last 82 days
• Daily positivity rate (1.69%) less than 3% for last 16 days
• 54.60 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 75.89 Cr
Recovery Rate currently at 97.62%
27,176 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,51,087) is 1.05% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.00%) less than 3% for last 82 days
With the administration of 61,15,690 vaccine doses in the last 24 hours, country’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 75.89Cr (75,89,12,277) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 76,68,216 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,65,064
2nd Dose
86,27,893
FLWs
1st Dose
1,83,39,480
2nd Dose
1,41,57,234
Age Group 18-44 years
1st Dose
30,62,20,932
2nd Dose
4,70,46,927
Age Group 45-59 years
1st Dose
14,55,58,893
2nd Dose
6,43,69,047
Over 60 years
1st Dose
9,41,72,886
2nd Dose
5,00,53,921
Total
75,89,12,277
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 38,012 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,25,22,171.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.62%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 80 consecutive days now.
27,176 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,51,087. Active cases presently constitute 1.05% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
16,10,829tests being conducted. India has so far conducted over 54.60 Cr (54,60,55,796) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.00% remains less than 3% for the last 82 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.69%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 16 days and below 5% for 99 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1754935
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 74.25 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.62 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTswith more than 1.8 Crore doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 15thSeptember 2021)
SUPPLIED
74,25,94,875
PIPELINE
1,80,83,000
BALANCE AVAILABLE
4,62,75,955
More than 74.25crore(74,25,94,875) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further, more than1.8 Crore doses (1,80,83,000) are in the pipeline.
More than4.62Cr (4,62,75,955)balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1754952
Shri Nitin Gadkari says the US and India have an important role to play in the post Covid 19 economic recovery
Union minister for Road Transport and Highways Shri Nitin Gadkari yesterday said the US and India have an important role to play in the post Covid 19 economic recovery. Addressing the 17th Indo-US Economic summit yesterday, he said there should be informed discussion on this subject at various levels since the recovery needs new ideas and approaches. He said anew thought process is needed and a creative agenda to view new pathways of recovery.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1754964
Important Tweets