য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
‘লালহৌবগী ইরাং লৈতবা অমদি নুংঙাই য়াইফবা অৱাং নোংপোক’ হায়বা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলান মঙফাওনহন্নবা অমদি নগা পীস প্রোসেস্তা মশক থোক্না ফীভম ফগৎহনবা ওইনা, হোম এফ্যার্স অমসুং কোওবরেসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা ভারত লৈঙাক্না নেসনেল সোসিএলিস্ত কাউন্সিল ওফ নগালেন্দ (কে) নিকি কাঙলুপকা সিজফাইয়রগী য়ানচে খুৎয়েক পীনখ্রে
08 SEP 2021 7:41PM by PIB Imphal
‘লালহৌবগী ইরাং লৈতবা অমদি নুংঙাই য়াইফবা অৱাং নোংপোক’ হায়বা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলান মঙফাওনহন্নবা অমদি নগা পীস প্রোসেস্তা মশক থোক্না ফীভম ফগৎহনবা ওইনা, হোম এফ্যার্স অমসুং কোওবরেসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা ভারত লৈঙাক্না নেসনেল সোসিএলিস্ত কাউন্সিল ওফ নগালেন্দ (কে) নিকি কাঙলুপকা সেপ্তেম্বর ৯৮, ২০২১দগী হৌরগা চহি অমগী সিজফাইয়রগী য়ানচে খুৎয়েক পীনখ্রে অমদি কাঙলুপ অসিগী কেদর ২০০ হেনবনা খুৎলায় ৮৩গা লোয়ননা পীস প্রোসেসসিদা য়াওশিল্লকখ্রে‍। সিজফাইয়রগী য়ানচে অমসুং য়ানখিবা সিজফাইয়র গ্রাউন্দ রুলশিং সেপ্তেমবর ০৮, ২০২১দা খুৎয়েক পীনখি‍। ভারত লৈঙাক্না হান্ননা এন.এস.সি.এন. (আই.এম.)গা ফ্রেমৱর্ক এগ্রীমেন্ত অমদি অতোপ্পা নগা কাঙলুপ এন.এস.সি.এন. (এন.কে.), এন.এস.সি.এন. (আর) অমসুং এন.এস.সি.এন. (কে.)-খাঙোগসু সিজফাইয়র এগ্রীমেন্ত খুৎয়েক পীনখ্রবনি‍।
মমাঙদা ভারত লৈঙাক্না এন.এল.এফ.তি. (এস.দি.)গা ওগস্ত ২০১৯দা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনদুনা কেদর ৮৮ খুৎলায় ৪৪গা কোন্ননা ত্রিপুরাদা মহৌশাগী পুন্সিদা তিনখ্রবনি‍। জনুৱারর ২০২০দা বোরো এগ্রীমেন্ত খুৎয়েক পীনখিবগা লোয়ননা এন.দি.এফ.বি.গী মচেক মকায় পুম্নমক য়াওনা লালহৌ লুপ অদুগী কেদর ২,২৫০ হেনবনা খুৎলায় ৪২৩ অমসুং য়াম্লবা মরুগা কোন্ননা অসামদা চঙজরক্তুনা মহৌশাগী পুন্সিদা তিনখ্রে‍। ২৩.০২.২০২১দা অসামগী তোঙান তোঙানবা কার্বি লালহৌলুপকী লুচিংবা/কেদর ১০৪০ খুৎলায় ৩৩৮কা কোন্ননা চঙজরক্তুনা ০৪.০৯.২০২১দা কার্মি অংলোং এগ্রীমেন্ত খুৎয়েক পীনখি‍।

Ministry of Home Affairs
In fulfilling vision of the Prime Minister Shri Narendra Modi of ‘Insurgency free and prosperous North East’ andin significant boost to Naga peace process, under guidance of Union Minister of Home Affairs and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, Government of India enters into Ceasefire Agreement with National Socialist Council of Nagaland (K)Niki Group
08 SEP 2021 7:41PM by PIB Delhi
In fulfilling the vision of the Prime Minister Shri Narendra Modi of ‘Insurgency free and prosperous North East’ and in a significant boost to the Naga peace process, under the guidance of Union Minister of Home Affairs and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, the Government of India has entered into a Ceasefire Agreement with National Socialist Council of Nagaland (K)Niki Group, with effect from 08th September, 2021 for a period of one year and more than 200 cadres of this group along with 83 weapons joined the peace process. The Ceasefire Agreement and Agreed Ceasefire Ground Rules were signed on 08th September, 2021. The Government of India has already signed a Framework Agreement with NSCN(IM) and Ceasefire Agreements with other Naga groups namely, NSCN(NK), NSCN(R) and NSCN(K)-Khango.
Earlier Government of India had signed Agreement with NLFT(SD) in August, 2019 by which 88 cadres along with 44 weapons joined the mainstream of society in Tripura. In January 2020, with the signing of Bodo Agreement, more than 2,250 cadres of insurgent groups, including all factions of NDFB, along with 423 weapons and huge quantity of ammunition surrendered in Assam and joined the mainstream. On 23.02.2021, 1040 leaders/cadres of various underground Karbi groups of Assam surrendered along with 338 weapons which was followed by signing of KarbiAnglong Agreement on 04.09.2021.