হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ করোর ৭০.৭৫ হেল্লে
হৌজিক ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩৭,৮৭৫ থেংনখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৯১,২৫৬) অপুনবা কেসকী ১.১৮% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৭৫নিসিদা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.৪৯%) ৩%গী মখাদা লৈরি
08 SEP 2021 9:59AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৭৮,৪৭,৬২৫ কাপ্তুনা লৈবাকসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজকী অপুনবা মশিং ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৭০.৭৫ (৭০,৭৫,৪৩,০১৮) লানখ্রে‍। মসি সেসন ৭২,৮১,৪০৫ পাঙথোক্তুনা য়ৌবা ঙমখিবনি‍।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী তুং ইন্না লৈখিবা অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপ:
ঐচ.সি.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,০৩,৬১,৬৫২
২শুবা দোজ
৮৫,১৯,১৭৮
এফ.এল.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,৮৩,৩২,৬৮০
২শুবা দোজ
১,৩৭,২৩,০৫৮
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
২৮,১৮,৬৯,৩৭৭
২শুবা দোজ
৩,৭৩,১৮,৫৬০
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
১৩,৯১,২৪,২৫১
২শুবা দোজ
৫,৯৭,১৮,৬৯০
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
৯,০৮,৬৯,৮৬৬
২শুবা দোজ
৪,৭৭,০৫,৭০৬
অপুনবা
৭০,৭৫,৪৩,০১৮
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি মীৎয়েঙ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
মীওই ৩৯,১১৪ হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকখ্রবা মীশিং (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী) ৩,২২,৬৪,০৫১ য়ৌখ্রে‍।
মসিগা লোয়ননা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনা থংন-থংননা নুমিৎ ৭3নিসিদা নোংমদা নৌনা থেংনবা কেস মশিং ৫০,০০০দগী তানা চৎলি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩২,৮৭৫ থেংনখি‍।
হৌজিক এক্তিব কেসলোদ ৩,৯১,২৫৬দা লৈরি‍। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.১৮% খক্তা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মশক থোক্না হেনগৎহনখ্রে‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৭,৫৩,৭৪৫ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৩.৪৯ (৫৩,৪৯,৪৩,০৯৩) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.৪৯%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৭৫নিসিদা ৩%গী মখাদা লৈরি‍। ওইনা নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ২.১৬%দা হন্থরে‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ৯নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ৯৩সিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 70.75 Cr
Recovery Rate currently at 97.48%
37,875New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3, 91,256)is 1.18% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.49%) less than 3% for last 75 days
08 SEP 2021 9:59AM by PIB Delhi
With the administration of 78,47,625vaccine doses in the last 24 hours, country’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 70.75 Cr (70,75,43,018) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 72, 81,305sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,61,652
2nd Dose
85,19,178
FLWs
1st Dose
1,83,32,680
2nd Dose
1,37,23,058
Age Group 18-44 years
1st Dose
28,18,69,377
2nd Dose
3,73,18,560
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,91,24,251
2nd Dose
5,97,18,690
Over 60 years
1st Dose
9,08,69,866
2nd Dose
4,77,05,706
Total
70,75,43,018
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of39,114patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3, 22, 64,051.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.48%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 73 consecutive days now.
37,875new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently3, 91, 256. Active cases presently constitute 1.18% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 17, 53, 745 tests being conducted. India has so far conducted over 53.49 Cr (53,49,43,093) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.49% remains less than 3% for the last 75 days now. The Daily Positivity rate dips to2.16%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 9 days and below 5% for 93 consecutive days now.