PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
05 SEP 2021 4:27PM by PIB Delhi
• 68.46 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 42,766 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.24% of total cases
• India's Active caseload stands at 4,10,048
• Recovery Rate currently at 97.42%
• 38,091 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,21,38,092
• Weekly Positivity Rate (2.62%) less than 3% for last 72 days
• Daily positivity rate reported to be 2.45%
• 53.00 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 68.46 Cr
More than 71 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.42%
42,766 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (4,10,048) is 1.24% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.62%) less than 3% for last 72 days
In a significant achievement, India’s cumulative vaccination coverage crossed 68 Crore landmark yesterday. With the administration of 71,61,760vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 68.46Cr (68,46,69,521) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 71,39,683sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,60,742
2nd Dose
84,73,611
FLWs
1st Dose
1,83,29,504
2nd Dose
1,35,42,999
Age Group 18-44 years
1st Dose
27,04,12,926
2nd Dose
3,36,97,606
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,60,64,549
2nd Dose
5,77,46,049
Over 60 years
1st Dose
8,93,79,209
2nd Dose
4,66,62,326
Total
68,46,69,521
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 38,091 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,21,38,092.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.42%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 70 consecutive days now.
42,766 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently4,10,048. Active cases presently constitute 1.24% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 17,47,476tests being conducted. India has so far conducted over 53 Cr (53,00,58,218) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.62% remains less than 3% for the last 72 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.45%. The daily Positivity rate has remained below 5% for 90 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752212
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 66.89 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.37 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTswith more than 1.56 Crore doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 5 September 2021)
SUPPLIED
66,89,80,635
PIPELINE
1,56,96,450
BALANCE AVAILABLE
4,37,83,160
More than 66.89crore(66,89,80,635)vaccine doses have been provided to States/UTs so farthrough Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further, more than 1.56 Cr doses (1,56,96,450) are in the pipeline.
More than4.37Cr (4,37,83,160) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752206
Important Tweets

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
05 SEP 2021 4:27PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৬৮.৪৬ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৪২.৭৬৬ লাক্লি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.২৪%গী মখাদা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৪,১০,০৪৮নি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪২%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩৮,০৯১ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২১,৩৮,০৯২ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৭২দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.৬২%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.৪৫% ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৩.০০ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৬৮.৪৬ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭১ হেন্না কাপখ্রে
হৌজিক্কী ওইনা রিকভরী রেৎ ৯৭.৪২%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪ অনৌবা কেস ৪২,৭৬৬ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৪,১০,০৪৮) অসি অপুনবা কেসশিংগী ১.২৪% ওইরি
চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ (২.৬২%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ৭২নিদগী ৩%দগী তানা লৈরি
মশক থোক্না মায় পাকপদা, ভারতকী অপুনবা ভেক্সিনেসন কবরেজ কোতি ৬৮ য়ৌখ্রে। ভেক্সিন দোজ ৭১,৬১,৭৬০ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং করোর ৬৮.৪৬ (৬৮,৪৬,৬৯,৫২১) হেনখ্রে। মসি সেসন ৭১,৩৯,৬৮৩গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৬০,৭৪২
২শুবা দোজ
৮৪,৭৩,৬১১
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,২৯,৫০৪
২শুবা দোজ
১,৩৫,৪২,৯৯৯
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২৭,০৪,১২,৯২৬
২শুবা দোজ
3,36,97,606
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৩,৬০,৬৪,৫৪৯
২শুবা দোজ
৫,৭৭,৪৬,০৪৯
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,৯৩,৭৯,২০৯
২শুবা দোজ
৪,৬৬,৬২,৩২৬
অপুনবা
৬৮,৪৬,৬৯,৫২১
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি স্কোপ পাকথোক চাউথোকহন্নবা পুক্নিং চংনা হোৎনরি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩৮,০৯১ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২১,৩৮,০৯২দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৪২%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৭০নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৪২,৭৬৬ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৪,১০,০৪৮দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.২৪% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৭,৪৭,৪৭৬তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৩ (৫৩,০০,৫৮,২১৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ ২.৬২%দা লৈরে অমদি হৌখিবা নুমিৎ ৭২নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২.৪৫%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা থংন-থংননা নুমিৎ ৯০নি অসিদা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী অসি অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752212
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৬৬.৮৯ হেন্না ফংহনখ্রে
পাইপলাইনদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১.৫৬ হেন্না লৈদুনা, হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ৪.৩৭ হেন্না শিজিন্ননবা লৈরি
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং কাপ্পগী খোঙজেল অসি য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকার অসিনা লেপ্প-লৈতনা হোৎনরি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অদু ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখি৷ রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা নিংথিনা প্লানিং তৌবা য়ানবগীদমক মখোয়দা লৈহৌরিবা ভেক্সিনগী চাং অদু মাংজৌননা য়েংশিনবিবা, ভেক্সিনশিং হেন্না-হেন্না ফংহনবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন কাইহন্দনা থমদুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব হেন্না-হেন্না পাংথোকখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিনশিং লেম্না ফংহন্দুনা মখোয়দা মতেং পাংদুনা লাক্লি৷ কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইব য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অসিদা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিংনা পুথোক্লিবা ভেক্সিনগী ৭৫%দি কেন্দ্র সরকারনা লৌশিল্লগনি অমসুং লেম্না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোক্লগনি৷
ভেক্সিন দোজশিং
(২০২১গী সেপ্তেম্বর ৫দা)
সপ্লাই তৌখ্রবশিং
৬৬,৮৯,৮০,৬৩৫
পাইপলাইনদা লৈরিবশিং
১,৫৬,৯৬,৪৫০
হৌজিক হৌজিক লৈরিবশিং
৪,৩৭,৮৩,১৬০
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকার (লেম্না)অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যোর্মেন্ত কেতিগোরীগী খুৎথাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৬৬.৮৯ হেন্না (৬৬,৮৯,৮০,৬৩৫)ফংহনখ্রে৷ মখাতানা, অহেনবা দোজ কোতি ১.৫৬ হেন্না (১,৫৬,৯৬,৪৫০)পাইপলাইনদা লৈরি৷
হৌজিক ফাওবগী ওইনা রাজ্যশিং/যু.তি.শিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ৪.৩৭ হেন্না (৪,৩৭,৮৩,১৬০)লৈরি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752206
মরুওইবা ত্বীৎশিং