Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 66.89 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.37 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTswith more than 1.56 Crore doses in Pipeline
05 SEP 2021 9:28AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 5 September 2021)
SUPPLIED
66,89,80,635
PIPELINE
1,56,96,450
BALANCE AVAILABLE
4,37,83,160
More than 66.89crore(66,89,80,635)vaccine doses have been provided to States/UTs so farthrough Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further, more than 1.56 Cr doses (1,56,96,450) are in the pipeline.
More than4.37Cr (4,37,83,160) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৬৬.৮৯ হেন্না ফংহনখ্রে
পাইপলাইনদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১.৫৬ হেন্না লৈদুনা, হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ৪.৩৭ হেন্না শিজিন্ননবা লৈরি
05 SEP 2021 9:28AM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং কাপ্পগী খোঙজেল অসি য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকার অসিনা লেপ্প-লৈতনা হোৎনরি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অদু ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখি৷ রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা নিংথিনা প্লানিং তৌবা য়ানবগীদমক মখোয়দা লৈহৌরিবা ভেক্সিনগী চাং অদু মাংজৌননা য়েংশিনবিবা, ভেক্সিনশিং হেন্না-হেন্না ফংহনবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন কাইহন্দনা থমদুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব হেন্না-হেন্না পাংথোকখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিনশিং লেম্না ফংহন্দুনা মখোয়দা মতেং পাংদুনা লাক্লি৷ কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইব য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অসিদা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিংনা পুথোক্লিবা ভেক্সিনগী ৭৫%দি কেন্দ্র সরকারনা লৌশিল্লগনি অমসুং লেম্না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোক্লগনি৷
ভেক্সিন দোজশিং
(২০২১গী সেপ্তেম্বর ৫দা)
সপ্লাই তৌখ্রবশিং
৬৬,৮৯,৮০,৬৩৫
পাইপলাইনদা লৈরিবশিং
১,৫৬,৯৬,৪৫০
হৌজিক হৌজিক লৈরিবশিং
৪,৩৭,৮৩,১৬০
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকার (লেম্না)অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যোর্মেন্ত কেতিগোরীগী খুৎথাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৬৬.৮৯ হেন্না (৬৬,৮৯,৮০,৬৩৫)ফংহনখ্রে৷ মখাতানা, অহেনবা দোজ কোতি ১.৫৬ হেন্না (১,৫৬,৯৬,৪৫০)পাইপলাইনদা লৈরি৷
হৌজিক ফাওবগী ওইনা রাজ্যশিং/যু.তি.শিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ৪.৩৭ হেন্না (৪,৩৭,৮৩,১৬০)লৈরি৷